26 Ιουνίου 2013

Αλβανικές εκλογές. Λένε ότι προηγείται ο Ράμα..... Τι γίνεται με τα ελληνικά κόμματα.

Με καταμετρημένο μικρό ακόμη τμήμα των ψήφων στις αλβανικές εκλογές για το νέο Κοινοβούλιο, ο σχηματισμός της αντιπολίτευσης υπό τον Έντι Ράμα εμφανίζεται να προηγείται με σημαντική διαφορά έναντι του συνασπισμού του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία.

Οι δυνάμεις υπό τον Ράμα εμφανίζονται στο 58% ενώ ο συνασπισμός της κυβέρνησης βρίσκεται κοντά στο 42%, αν και μένει ακόμη μεγάλο μέρος των εκλογικών τμημάτων να προσμετρηθούν.

Συγκεκριμένα,με καταμετρημένο περίπου το 18% των ψήφων, η «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία», που αποτελείται από 37 κόμματα και ηγείται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα εξασφαλίζει 84 από τις 140 έδρες της Βουλή.

Από την άλλη, η «Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη» των 25 κομμάτων υπό το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα εξασφαλίζει 56 έδρες.

«Χθες [Κυριακή], σας είπα ότι νίκησε η "Αναγέννηση" απέναντι στην καταστροφή, σήμερα λέω ότι η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν» δήλωσε τη Δευτέρα ο Έντι Ράμα.

Οπως πρόσθεσε, «υπάρχει ακόμα χρόνος για να γιορτάσουμε. Τώρα είναι ώρα να εκπληρώσουμε δύο βασικές πτυχές του συμβολαίου μας με την Αλβανία. Πρώτον να μετρήσουμε και να σεβαστούμε κάθε ψήφο και δεύτερον να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εκλογική διαδικασία».

Δύο exit poll που είχαν δημοσιοποιηθεί αφότου έκλεισαν οι κάλπες έδιναν αντικρουόμενα αποτελέσματα, και σε κάθε περίπτωση ανάλογες μετρήσεις δεν έχουν αποδειχθεί ακριβείς στο παρελθόν.

Στις εκλογές αυτές φαίνεται ότι θα εκλεγούν τουλάχιστον πέντε ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκλογή τους, μάλιστα και στις περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό, εξασφαλίζεται κυρίως με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα.

Την διαδικασία παρακολουθούν στενά οι Βρυξέλλες, υπό το βάρος ανησυχιών για νοθεία. Τις εκλογές αμαύρωσε ήδη το αιματηρό περιστατικό στο Λατς, στα βόρεια της Αλβανίας, με το θανάσιμο πυροβολισμό ενός εκλογικού αντιπροσώπου του κόμματος της αντιπολίτευσης και των τραυματισμό ενός υποψηφίου με τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Σε προκαταρκτική έκθεση του ΟΑΣΕ-ODIHR για τις εκλογές στην Αλβανία που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη δημοσιότητα στα Τίρανα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι κατά την χθεσινή ψηφοφορία υπήρξαν προβλήματα τεχνικού περιεχομένου που αμαύρωσαν την εκλογική διαδικασία.

Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στο επεισόδιο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στην πόλη Λατς καθώς και σε άλλα επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα.

Η έκθεση αποδίδει τις ευθύνες για τα επεισόδια στη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων.

Επίσης, αναφερόμενη στο γεγονός ότι μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης της έκθεσης μετρήθηκε μόνο το 25% των ψήφων, επισημαίνει ότι παρατηρείται καθυστέρηση τονίζοντας πως η καταμέτρηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Κατηγορίες για νοθεία στην καταμέτρηση

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα, το Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, για νοθεία κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης σε βάρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οποίου ηγείται σε περιοχές όπως η Χειμάρα και Άγιοι Σαράντα. 

«Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια εκλογική σφαγή» δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα.

Αναφερόμενος σε στατιστικές και στο γεγονός ότι στις κοινότητες αυτές με απόλυτη πλειοψηφία Ελλήνων μειονοτικών, που είτε στις τοπικές είτε στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν πάνω από το 60 % για το ΚΕΑΔ, ο κ. Ντούλες τόνισε ότι τα δύο κόμματα αν και αντίπαλες παρατάξεις συνεργάζονται για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του ΚΕΑΔ.

Νωρίτερα και ο γραμματέας του ΚΕΑΔ Γρηγόρης Καραμέλος κατήγγειλε αυτό που περιέγραψε ως «μυστική συμμαχία» μεταξύ του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος  κατά του ΚΕΑΔ κυρίως στην Χειμάρα και σε άλλες περιοχές του νότου όπου ζει η ελληνική μειονότητα αν και το κόμμα αυτό εντάσσεται στον ίδιο συνασπισμό με τους σοσιαλιστές.

(άρθρο του Παναγιώτη Μπάρκα από το Αργυρόκαστρο) 
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Η Αλβανία από τότε που έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς κυβερνάται ουσιαστικά από την Μαφία κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο....
Το γνωρίζουν οι πάντες...
Η Ευρωπ. Ενωση, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και φυσικά οι ίδιοι οι Αλβανοί....
Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φορά που έχουν εκλογές σπεύδουν διεθνείς παρατηρητές για να διαπιστώσουν κάθε φορά τα ίδια πράγματα....
Νοθεία και πλήρη αδιαφάνεια.....

Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο του Σκάϊ που δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι Αλβανοί την διεξαγωγή των εκλογών....

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η αντιπολίτευση θα επιμένει στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων που θα εκδώσουν οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές και όχι τα αποτελέσματα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ή του εκλογοδικείου. Σύμφωνα με το νόμο αρμοδιότητα αναγνώρισης τελικού εκλογικού αποτελέσματος έχει μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και σε περίπτωση αντιδικίας το Εκλογοδικείο.

(διαβάστε όλο το άρθρο για να καταλάβετε γιατί ανησυχούν οι ξένοι παρατηρητές ΕΔΩ)

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι αν και μικρό κράτος η Αλβανία με περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους και 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους κατέβασε στις εκλογές αυτές .... 66 κόμματα!!!
Κι όλα αυτά γιατί;
Για να κυβερνήσει πάλι στο τέλος η Αλβανική Μαφία...

Τελοσπάντων το μόνο που μας νοιάζει εμάς είναι η τύχη των συμπατριωτών μας Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι ούτε σε αυτό δεν κατάφεραν να ενωθούν.... με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα που τους εκπροσωπούν να βρίσκονται σε αντίθετες παρατάξεις...
Αυτό φυσικά έχει οδηγήσει σε αποδυνάμωση το ελληνικό στοιχείο και συνάμα σε σαμποτάρισμα από τους Αλβανούς και των 2 παρατάξεων...

Και κάτι τελευταίο...

Ο διαφαινόμενος νικητής Εντι Ράμα (φωτο επάνω), του οποίου πολιτική διαφήμιση είδαμε και στα προδοτικά ελληνικά ΜΜΕ (ΕΔΩ), φέρεται ως υποστηρικτής των Αλβανών Τσάμηδων που εκδιώχθηκαν από την Ελεύθερη ελληνική Ηπειρο, μετά το τέλος του Β Παγκ. Πολέμου διότι συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς.....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.