19 Ιανουαρίου 2012

O Bρετανός φιλέλληνας Κλέμεντ Χάρις που θυσιάστηκε για την Ελλάδα.

του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1871 και απόφοιτος του Χάροου, με μουσικές σπουδές στη Φρανκφούρτη –μαθητής της Κλάρας Σούμαν–, σε ηλικία μόλις 26 χρόνων θυσίασε τη ζωή του για την Ελλάδα!

Ήταν ο Κλέμεντ Χάρις, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος ήρθε εθελοντής στη χώρα μας όταν ξέσπασε ο αποκαλούμενος ατυχής πόλεμος του 1897. Ο πατέρας του Φρειδερίκος, ήταν από τις πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες του Σίτι του Λονδίνου και ο νεαρός Χάρις από τους ανερχόμενους βλαστούς της αγγλικής αριστοκρατίας. Εξάλλου, ο αδελφός του Όστεν υπήρξε πρόεδρος του Συμβουλίου της Μίντλαντ Μπάνκ.

«Είναι ενδεχόμενον να μην ξαναγράψω σ’ αυτό το βιβλίον», δήλωνε στο ημερολόγιό του λίγες ημέρες πριν από τη θυσία του, επισημαίνοντας ότι το να πολεμήσει κανείς για την Ελλάδα «είναι το ελάχιστον που μπορεί να κάμει ένας τίμιος άνθρωπος προς μίαν χώραν, η οποία ζητεί την απελευθέρωσίν της εν ονόματι του Σταυρού και η οποία εμποδίζεται από τας δήθεν πολιτισμένας Δυνάμεις»! Απλός στρατιώτης, έπεσε στη μάχη των Πέντε Πηγαδιών, όπου πολέμησε μανιωδώς στην πρώτη γραμμή, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη τραυματισμένος.

Όταν οι σάλπιγγες έδωσαν σήμα υποχώρησης, ένας δεκανέας τού φώναζε: «Πίσω μίστερ Χάρις! Πίσω γρήγορα!». «Δεν υποχωρώ» ήταν η απάντησή του. Κυκλώθηκε από τους εχθρούς και φονεύθηκε. Ούτε η σορός του δεν βρέθηκε για να κηδευτεί χριστιανικά. Δρόμος δεν φέρει το όνομά του, μνημείο ακόμη δεν ανεγέρθηκε και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στα λήμματα των ελληνικών εγκυκλοπαιδειών.

Το συμφωνικό ποίημά του «Ο απολεσθείς Παράδεισος», που είχε ήδη προλάβει να συνθέσει, παρουσιάστηκε το 1937 στο Ηρώδειο και παρουσιάστηκε ξανά το 1999 από την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Η αδελφή του συνέχισε τη φιλελληνική δράση της οικογένειας και επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα.

πηγή Μικρός Ρωμιός

ευχαριστώ τον καλό μου φίλο Γιάννη Δημητρούλα

ΣΧΟΛΙΟ Γιάννη Δημητρούλα

"Ούτε η σορός του δεν βρέθηκε για να κηδευτεί χριστιανικά. Δρόμος δεν φέρει το όνομά του, μνημείο ακόμη δεν ανεγέρθηκε και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στα λήμματα των ελληνικών εγκυκλοπαιδειών".

Κι' ομως για καθίκια προδότες οπως τον Ελευθ. Βενιζέλο μέχρι και αεροδρόμιο του έχουν αφιερώσει. Αυτό είναι το Εβραικό Ελληνικό κράτος. Πότε θα ελευθερωθεί η Ελλάδα να σηκώσει ψηλά το κεφάλι, μέχρι πότε θα μας κυβερνάνε οι προδότες.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.