18 Νοεμβρίου 2010

Τουρκική προπαγάνδα από την ΝΟΚΙΑ!!! Ετοιμοι για μποϋκοτάζ......

Σας παραθέτω μήνυμα του φίλου μας Ποσειδώνα που περιείχε ανάρτηση του φιλικού ιστολογίου Αντιπαρακμή για ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας. Η μετάφραση των αγγλικών κειμένων είναι δική μας.

Υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα (προφανώς τα συμφέροντα της στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι σε Ελλάδα και Κύπρο) η NOKIA έχει σβήσει την Κύπρο από τους Χάρτες Πλοήγησης που προσφέρει για τα κινητά της τηλέφωνα. Σε παράπονο μάλιστα ελληνοκύπριου για αυτή της την ενέργεια, η NOKIA τον παραπέμπει στην τουρκική διοίκηση (Turkish part authority)!!!

Διαβάστε όλη την αλληλογραφία:

Το αρχικό μήνυμα διαμαρτυρίας:
From: XXX@cytanet.com.cy, Sent: 09/11/2010 11:20:38 PM
To: store.support@ovi.com [Message: In previous versions of nokia maps, CYPRUS had a complete and detailed map. Now there is nothing. Why? In the box above also there is no CYPRUS....]
[Μήνυμα: Σε προηγουμένες εκδόσεις των χαρτών της Nokia η Κύπρος διέθετε έναν πλήρη και λεπτομερή χάρτη. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Γιατί; Στο παραπάνω επίσης δεν υπάρχει καθόλου η Κύπρος....]

Η απάντηση της ΝΟΚΙΑ:
From: store.support@ovi.com Sent: 11/11/2010 10:59 AM

Dear Mr.George,
thank you for contacting us.
We would like to inform you that due to legal authorities from Tyrkey, all data and marks according the mpas, had to be removed. There will be no navigation for Cyprus any more, as far as it concerns Nokia part. Apparently you have to refer to your operator or to a Tyrkish part authority.
If you have any other problems with your phone, please contact us again.
Thank you for contacting Nokia Care Support.
Best regards
Elina
Nokia Care

(Αγαπητέ κ. Γιώργο,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις νόμιμες αρχές της Τουρκίας, όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που αφορούν τους χάρτες, έπρεπε να αποσυρθούν. Δεν θα υπάρχει πλέον πλοήγηση για την Κύπρο όσον αφορά την Nokia. Προφανώς θα πρέπει να αναφερθείτε στον διαχειριστή σας ή στις Τουρκικές αρμόδιες αρχές.
Αν έχετε κάποια άλλα προβλήματα με το κινητό σας επικοινωνήστε και πάλι μαζί μας.
Ευχαριστούμε.....)

Οι νέες εύλογες απορίες του Ελληνοκύπριου:
Dear Mrs. Elina
I am sure that everybody in NOKIA knows that REPUBLIC OF CYPRUS is an INDEPENTED NATION from 1960, and a EUROPEAN COMMUNITY MEMBER from 2004. In 1974 Turkey invaded in Cyprus killing a lot of innocent people. Since then occupies a part of our Country. I wonder how NOKIA took the decision that: "There will be no navigation for Cyprus any more, due to legal authorities from Tyrkey" using your own words. Imagine the phrase: "There will be no navigation for Finland any more, due to legal authorities from Norway". It sounds funny , but it isnʼt. Because actually is against every International law. I have already informed our government about this issue, in order to take all the necessary actions.
Best Regards
George Kolonias

(
Αγαπητή κ. Ελίνα
Είμαι βέβαιος ότι όλοι στη NOKIA γνωρίζουν ότι Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα ανεξάρτητο κράτος από το 1960, και μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης από το 2004.
Το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο σκοτώνοντας πολλούς αθώους ανθρώπους. Από τότε έχει υπό κατοχή ένα μέρος της Χώρας μας. Αναρωτιέμαι πώς NOKIA έλαβε την απόφαση ότι: "
Δεν θα υπάρχει πλέον πλοήγηση για την Κύπρο, λόγω των νομιμών τουρκικών αρχών" χρησιμοποιώντας τα δικά σας λόγια. Φανταστείτε τη φράση: «Δεν θα υπάρχει πλοήγηση για τη Φινλανδία πια, λόγω των νομιμών Νορβηγικών αρχών". Ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι. Επειδή είναι πραγματικά ενάντια σε κάθε διεθνές δίκαιο. Έχω ήδη ενημερώσει την κυβέρνησή μας για το θέμα αυτό, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Με τις καλύτερες ευχές
...)

*(Η ΑντιΠαρακμή δημοσιεύει την πιο πάνω αλληλογραφία με τη συναίνεση και τη συγκατάθεση του εμπλεκόμενου Ελληνοκύπριου).

Παράπονα εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και από ξένους που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εγκαταστήσουν τον χάρτη της Κύπρου στο Nokia τηλέφωνο τους.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους Έλληνες
  • να αποστείλουν email ή fax διαμαρτυρίας στη ΝΟΚΙΑ: store.support@ovi.com. Είναι αδιανόητο να μην εμφανίζονται πλέον οι χάρτες πλοήγησης της Κύπρου και επιπλέον να μας παραπέμπουν στο "Turkish authority".
  • Ενδεικτικά στείλτε το ακόλουθο κείμενο διαμαρτυρίας στο store.support@ovi.com
I would like to complain because in previous versions of nokia maps, CYPRUS had a complete and detailed map but now there is nothing. Why? In the box above also there is no CYPRUS.I am sure that everybody in NOKIA knows that REPUBLIC OF CYPRUS is an INDEPENTED NATION from 1960, and a EUROPEAN COMMUNITY MEMBER from 2004.
In 1974 Turkey invaded in Cyprus killing a lot of innocent people. Since then occupies a part of our Country.
NOKIA's action is against every International law. i inform you that i stop buying NOKIA products till you restore the Cyprus maps. I will also inform our government about this issue, in order to take all the necessary actions.

και το Ονοματεπώνυμο σας (στα Αγγλικά)

Δεν έχει καμία κρατική εξουσία η Τουρκία στους χάρτες της Κύπρου μας. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει το fax και το email της ΝΟΚΙΑ να κατακλυστεί από εκατοντάδες ή και χιλιάδες κείμενα διαμαρτυρίας. Είναι στο χέρι μας να ΜΗΝ επιτρέψουμε έναν ακόμη εθνικό διασυρμό.

Επιπλέον καλούμε επίσης όλους τους Έλληνες (σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό) να σαμποτάρουν την εν λόγω εταιρεία μέχρι να επαναφέρει την Κύπρο στους χάρτες της.

πηγή apneagr
από το Αντιπαρακμή

(ευχαριστώ τον φίλο Ποσειδώνα)

ΣΧΟΛΙΟ
Γι αυτο όσοι ετοιμαζεστε φίλοι μου να αλλάξετε κινητό σκεφτείτε το πριν πάρετε Nokia.....
Δεν τους έχουμε ανάγκη, αυτοί μας έχουν......
Αρκετά μας έχουν περάσει για πρόβατα.....

Δείτε ΕΔΩ σε επόμενη ανάρτησή μας και την επίσημη απάντηση της Nokia.Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ...ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΑΝΔΟΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;..ΟΠΩΣ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ BMW..ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ;
ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε ΝΦ, υπάρχει εργοστάσιο της ΝΟΚΙΑ στην Τουρκία.
Αυτό είναι βέβαιο. Εκτός από συσκευές κατασκευάζει και αξεσουάρ
ΝΟΚΙΑ, π.χ. δερμάτινες θήκες κινητών τηλεφώνων
κ.ά.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

απάντησε ήδη η ΝΟΚΙΑ!
είδατε πως ανακαλύπτουν τα μπουκοτάζ σε 1 ημέρα και τρέχουν να τα μπαλώσουν μετά!
η απάντηση στα σχόλια του αρχικού ποστ, στο αντιπαρακμή.

Βέβαια σάλτσες λένε...
ότι κ καλά θα μιλήσουμε με τις κυβερνήσεις κλπ κλπ...
θα...

ε, όταν ξαναβάλουν τους χάρτες της Κύπρου, τότε σταματάμε κ το μποϋκοτάζ!
ξεκάθαρα πράγματα.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.