22 Νοεμβρίου 2010

Η απάντηση της; Nokia για την εξαφάνιση του χάρτη της Κύπρου από τους χαρτες πλοήγησης των κινητών της!!!

Προ ημερών είχαμε κάνει μια ανάρτηση για το θέμα της εξαφάνισης του χαρτη πλοήγησης της Κύπρου από τα κινητά της Nokia λόγω των κρατικών τουρκικών αρχών!!!!! Μπορείτε να δείτε την ανάρτησή μας ΕΔΩ.

Τώρα λάβαμε και την επίσημη απάντηση της Nokia (γιατί τότε είχε απαντήσει υπάλληλος)
από το φιλικό ιστολόγιο Αντιπαρακμή και σας την παραθέτουμε:

Σε πρόσφατη ανάρτησή μας δημοσιοποιήσαμε (στο http://antiparakmi.blogspot.com/2010/11/blog-post_2959.html ) την αλληλογραφία Ελληνοκύπριου με την ΝΟΚΙΑ για την εξαφάνιση των χαρτών της Κύπρου και την παραπομπή του για περισσότερες διευκρινήσεις στα "Turkish Authorities" δηλ στις Τουρκικές κρατικές αρχές!

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη του μποϋκοτάζ ενάντια στα προϊόντα της ΝΟΚΙΑ από το Ιστολόγιό μας, λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία για λόγους δεοντολογίας παρουσιάζουμε αυτούσια:
from Floros Dimitris date 18 November 2010 13:32 subject NOKIA - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (2010.11.15)

Ανακοίνωση
Πρόσφατα, έγιναν γνωστές στη Nokia, αναφορές Κυπριακών Mέσων Ενημέρωσης σχετικά με την υπηρεσία πλοήγησης και τους χάρτες Ovi Maps, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται ο χάρτης της Κύπρου.

Η Nokia βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με τις Κυπριακές Αρχές, όσο και με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα. Προς το παρόν, τα Ovi Maps δεν συμπεριλαμβάνουν λεπτομερείς χάρτες της Κύπρου.

Αναμφισβήτητα η Nokia σέβεται και αναγνωρίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσον αφορά θέματα πολιτικής, η Nokia ακολουθεί τη μακροχρόνια πολιτική της, βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται στις αρχές της ουδετερότητας και της αντικειμενικότητας.

Η Nokia επιθυμεί να ζητήσει συγνώμη για τις λανθασμένες εξηγήσεις που έδωσε μεμονωμένος υπάλληλος, καθώς και για οποιαδήποτε ενόχληση που ενδεχομένως προκλήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με :

Nokia:
Ingrid Peura Ingrid.peura@nokia.com or +358 50 3070026.
CIVITAS:
Δημήτρης Φλώρος , Τηλ.: +30 210 6852400 (ext. 284), e-mail: d.floros@civitas.gr Βάντα Γιανναρά, Τηλ.: +30 210 6852400 (ext. 206), e-mail: v.giannara@civitas.gr
Floros Dimitris
, Senior Account Executive, CIVITAS, Athens,An exclusive affiliate of Ketchum,
T: +30 219 9991984 Main: +30 210 6852400 (ext 284) 27 Miltiadou street ● 152 32 Athens ● Greece, www.civitas.gr

Η απάντησή μας:


Αξιότιμοι κύριοι της ΝΟΚΙΑ
Κατ αρχήν ευχαριστούμε-έστω κ εκ των υστέρων-για την συγνώμη "για τις λανθασμένες εξηγήσεις που έδωσε μεμονωμένος υπάλληλος".

Δεν είναι όμως δυνατόν να γράφετε από τη μια ότι "σέβεστε και αναγνωρίζετε την κυριαρχία της Κυπριακής δημοκρατίας" και από την άλλη να λέτε ότι "όσον αφορά θέματα πολιτικής, η εταιρεία δεσμεύεται στις αρχές της αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας" και να επιμένετε ότι προς το παρόν τα OVI maps δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομερείς χάρτες της Κύπρου. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήταν τελικά ούτε τυχαία η απάλειψη των χαρτών της Κυπριακής Δημοκρατίας ούτε τυχαία η απάντηση του υπαλλήλου σας.

Όταν λοιπόν συνειδητοποιήσετε ότι
  • το μισό τμήμα ενός κράτους τελεί υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή (όπως αποδέχονται ξεκάθαρα δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ), και
  • ότι είστε υπόχρεοι να παρέχετε υπηρεσίες στους πελάτες σας με βάση το διεθνές δίκαιο και όχι με βάση τις επεκτατικές πολιτικές του Τουρκικού κράτους,
τότε θα σταματήσουμε και εμείς το μποϋκοτάζ των προϊόντων σας.

Συνεχίζουμε λοιπόν όλοι ΜΑΖΙΚΑ το μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα της ΝΟΚΙΑ.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να "εξαφανίζει" κράτη από τους επίσημους χάρτες του.


Αποστέλλουμε εκ νέου το παρακάτω email διαμαρτυρίας


I would like to complain because in previous versions of nokia maps, CYPRUS had a complete and detailed map but now there is nothing. Why? In the box above also there is no CYPRUS
.
I am sure that everybody in NOKIA knows that REPUBLIC OF CYPRUS is an INDEPENTED NATION from 1960, and a EUROPEAN COMMUNITY MEMBER from 2004.
In 1974 Turkey invaded in Cyprus killing a lot of innocent people.
Since then occupies a part of our Country.
NOKIA's action is against every International law. i inform you that i stop buying NOKIA products till you restore the Cyprus maps. I will also inform our government about this issue, in order to take all the necessary actions.


(εδώ το Ονοματεπώνυμο σας στα Αγγλικά)

και το αποστέλλουμε στο Ingrid.peura@nokia.com

Επίσης λάβαμε και το παρακάτω χρήσιμο email σχετικά με τους χάρτες πλοήγησης:

Υπάρχουν εναλλακτικοί χάρτες όπως οι OpenStreetMaps (www.openstreetmaps.org),που είναι συνεργατικοί.
Στην εταιρία SBOING, (www.sboing.net) έχουν τους δικούς τους χάρτες, που βασίζονται σε OpenStreetMaps και σύντομα (αρχές 2011) θα παρέχονται επίσης δωρεάν στους χρήστες.
Οι χρήστες καταγράφουν τις διαδρομές τους, τις ανεβάζουν στο site και αυτοί συνθέτουν τον χάρτη με κυκλοφοριακά δεδομένα (όπως κάνει σε επίπεδο χαρτογράφησης το OpenStreetMaps).

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έτοιμη μια εφαρμογή που κάνει την καταγραφή των διαδρομών (για οποιοδήποτε κινητό που τρέχει Java και έχει δέκτη GPS). Αυτή τρέχει και σε Symbian λειτουργικό σύστημα (NOKIA).
Ετοιμάζεται και ένας πλοηγός (navigator), που θα χρησιμοποιεί τους Sboing-OSM maps, αρχικά σε πλατφόρμα Windows Mobile/CE (για Ιαν.2011) και στη συνέχεια θα μεταφερθεί και σε iPhone, Android, Symbian(NOKIA) (μέχρι τέλους 2011).

Αν οι χάρτες OVI της ΝΟΚΙΑ σβήνουν την Κύπρο από το χάρτη, ας σβήσουμε και μεις τους χάρτες OVI από τον "χάρτη".Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.