Σελίδες

24 Σεπτεμβρίου 2024

TikTok: Αυξάνονται στις ΗΠΑ οι ενήλικες που το επιλέγουν ως πηγή ειδήσεων

Σταθερή πηγή ειδήσεων για έναν αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών γίνεται το TikTok, συμπεριλαμβανομένων των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ένα σημάδι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην εφαρμογή βίντεο για online αντιπαραθέσεις σχετικά με την πολιτική. 
 
Περίπου το 17% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνουν ότι λαμβάνουν τακτικά ειδήσεις από τον ιστότοπο που ανήκει στην ByteDance Ltd. με έδρα την Κίνα. Το ποσοστό αυτό είναι πενταπλάσιο από το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Pew Research που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, όπως αναφέρει το Bloomberg.
 
Οι νέοι ενήλικες ηλικίας 18 έως 29 ετών είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν το TikTok για ειδήσεις και η Pew διαπίστωσε ότι το 39% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας δηλώνουν ότι λαμβάνουν τακτικά ειδήσεις από την εφαρμογή. Το ποσοστό αυτό είναι ανεβασμένο σε σύγκριση με το 32% μόλις πριν από ένα χρόνο. Σχεδόν το 50% αυτών των ενηλίκων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να ενημερώνονται για την πολιτική ή τα πολιτικά ζητήματα, όπως διαπίστωσε η Pew και σε παλαιότερη έρευνα. 
 
Η αύξηση είναι αξιοσημείωτη δεδομένης της θέσης του TikTok στις ΗΠΑ, όπου οι νομοθέτες προσπαθούν ενεργά να απαγορεύσουν την εφαρμογή, φοβούμενοι ότι η κινεζική μητρική εταιρεία θα μπορούσε να κάνει κατάχρηση των δεδομένων των χρηστών ή να προσπαθήσει να επηρεάσει τις πολιτικές απόψεις μέσω της ροής της εφαρμογής. 
 
Ορισμένοι αιρετοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι δεσμοί του TikTok με την Κίνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον αλγόριθμο της εφαρμογής, ο οποίος ενδέχεται να επηρεάσει με διακριτικό τρόπο το περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες και να διαμορφώσει τις απόψεις των Αμερικανών για σημαντικά ζητήματα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.