Σελίδες

24 Σεπτεμβρίου 2024

Και το ένα και το άλλo…

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης
 
Πες ότι όταν ήσουν πιτσιρικάς δεν γουστάριζες, βρε αδελφέ, να κυνηγάς με τη σφεντόνα τα σπουργίτια. Πες ότι σιχαινόσουν να παίζεις τόπι με την τσακαλαρία στην αλάνα. Πες ότι ήσουν μια σπασίκλα Α’ Εθνικής και τα ρούφαγες τα γράμματα όπως το σφουγγάρι το σαπουνόνερο. Και έμαθες πολλά γράμματα.
 
Εβγαλες το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, πήγες και στο Cambridge, που είχες κάποιες άκρες (και ο νοών νοείτω), και βγήκες στην κοινωνία ένας επιστήμονας μέγκλα. Να πιάνεις το βιβλίο στα χέρια σου και να παθαίνει Covid. Eρχονται τώρα η «δημοκρατία» και η «Εστία» και διαμαρτύρονται, διότι ένα κανάλι δεν διαβάζει τα πρωτοσέλιδά τους.
 
Συνέρχονται λοιπόν οι αρμόδιοι, το συζητάνε και αποφασίζουν: «Καλώς δεν τα διαβάζουν, διότι πρόκειται για παρουσίαση πρωτοσέλιδων και όχι ειδήσεων». Τώρα, εσύ που έμαθες δέκα καντάρια γράμματα και είσαι έτοιμος για το Τσάμπιονς Λιγκ, κατάλαβες τίποτα; Η «δημοκρατία» ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για πρωτοσέλιδα; Περίεργο. Ξύνεις το κεφάλι σου, αλλά, ως γνωστόν, με το ξύσιμο ποτέ δεν κατέβηκαν ιδέες και σκέφτεσαι: «Ρε, μπας είναι το ένα; Μπας είναι το άλλο;». Αλλά δεν πρέπει να ζορίζεσαι, καθόσον και το ένα είναι και το άλλο είναι…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.