Σελίδες

11 Αυγούστου 2024

Μια εμμονή που κρύβει πίσω της συμφέροντα.

Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και εμβολιασμός.
 
(άρθρο-Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και εμβολιασμός-) Και ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του Αυγούστου, λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο και οι μεγάλες πόλεις έχουν αδειάσει για να γεμίσει η ύπαιθρος που έχει την τιμητική της στις μέρες αυτές και ενώ οι άδειες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και όλοι θέλουμε να ηρεμήσουμε, μία γνωστή φιγούρα κάνει την εμφάνισή της στην τηλεόραση. Είναι το πρόσωπο εκείνο το οποίο με την συμπεριφορά και τα όσα έλεγε την περίοδο του κορονοϊού έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τον τίτλο του πιο αντιπαθητικού γιατρού της Ελλάδος.
 
Το πρόσωπο αυτό λοιπόν, το οποίο φυσικά δεν βγήκε ζημιωμένο από την περίοδο του κορονοϊού, μια που κέρδισε διπλή θέση διευθυντή σε μεγάλη ιδιωτική μονάδα, που όμως ταυτόχρονα λειτουργεί υπό την αιγίδα του δημοσίου, βρήκε την περίοδο αυτή ως κατάλληλη για να κάνει τα σχόλιά του και μάλιστα με τον τιμητικότερο τρόπο από το κρατικό κανάλι. Θέλησε να επαναλάβει κάποια πράγματα που έχουν καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση του κάθε νοήμονα ανθρώπου παγκοσμίως. Και πώς φαίνεται αυτό; Από την πολύ χαμηλή συμμετοχή όσων φέτος πήγαν να εμβολιαστούν με τα γνωστά εμβόλια για τον COVID-19. 
 
Η εξήγηση του κυρίου καθηγητή και η πραγματικότητα. 
 
Πατώντας λοιπόν πάνω στο γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, θέλησε να μας δώσει για μια ακόμη φορά το μήνυμα του. Τι είπε δηλαδή; Είπε ότι τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού οφείλονται στον χαμηλό βαθμό εμβολιασμού που είχαν οι συνάνθρωποί μας φέτος στην Ελλάδα. Μια τελείως δηλαδή αστοιχείωτη και επιστημονικά ανερμάτιστη άποψη η οποία προσκρούει σε πάρα πολύ απλές και κατανοητές στον πολύ κόσμο αλήθειες. 
 
Πρώτα από όλα η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στη μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, αλλά στο ότι έχει υπάρξει μεγάλος συγχρωτισμός στη χώρα μας από ανθρώπους διαφόρων χωρών. Ο τουρισμός, που κατά τους ιθύνοντες αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της πατρίδας μας, έχει φέρει στη χώρα μας σε πολύ μικρή έκταση εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι εντυπωσιακό πραγματικά να ακούει κανείς ότι σε ένα χώρο που το χειμώνα κατοικούν λίγες χιλιάδες ανθρώπων, όπως ένα νησί, μπορεί να περάσουν την περίοδο των διακοπών εκατοντάδες χιλιάδες. ή και εκατομμύρια τουριστών. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας, δεν έχει παρά να κηρύξει επισήμως ανοιχτό πόλεμο κατά του τουρισμού. Σε ένα περιβάλλον το οποίο βρίσκεται σε μια ισορροπία από πλευράς στελεχών του ιού και κρουσμάτων, έρχονται άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρουν από τις δικές τους χώρες διάφορα στελέχη τα οποία δεν κυκλοφορούσαν στον ελλαδικό χώρο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα φυσικά την αύξηση των νοσούντων που δεν έχουν τη σχετική ανοσία. 
 
Η …πώληση του εμπορεύματος. 
 
Τολμώντας φυσικά να θέσει το πραγματικό ζήτημα, ο εν λόγω «καθηγητής» κάνει αυτό το οποίο ξέρει πάντοτε να κάνει. Διαφημίζει το εμπόρευμα του. Είναι αλήθεια, όπως είπαμε ότι είχε μεγάλο όφελος από την πώληση του εμπορεύματος αυτού κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και τώρα δεν είναι άσχημο να δώσει μια καλή παράσταση σε εκείνους που τον χορηγούν. 
 
Τι μας λέει λοιπόν; Ότι επειδή δεν εμβολιάστηκαν οι άνθρωποι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που ήτανε οι μήνες κατά τους οποίους θα έπρεπε λόγω της αρχής της χειμερινής περιόδου να εμβολιαστούν, μετά από 10 σχεδόν μήνες έχουμε κρούσματα κορονοϊού. Σε ποιόν τα λένε αυτά; Τι θα ήθελε δηλαδή; Ξέρουμε πολύ καλά από τους φανατικότερους υποστηρικτές των εμβολίων ότι η βοήθεια από το εμβόλιο του κορονοϊού δεν κρατάει παρά μόνο για μερικούς μήνες, με αποτέλεσμα τελικά μετά από λίγο η όποια ενίσχυση τους στους βαρέως πάσχοντες ( που κατά τους διαφημιστές τους είναι οι ωφελημενοι), να έχει ξεθυμάνει. Για αυτό το λόγο εξάλλου η πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνεται κάθε χρόνο στην αρχή της χειμερινής σεζόν. Ποια σχέση λοιπόν μπορεί να έχει εμβολισμός που δεν έγινε εκείνη την εποχή με τα τωρινά κρούσματα; Ακόμη και αν είχε κάποιος εμβολιαστεί η αλήθεια είναι ότι δεν θα τον ωφελούσε σε τίποτα τώρα. 
 
Και ας μην ξεχνάμε: Όσοι εμβολιάστηκαν και νοσούν και μεταδίδουν. 
 
Και να μην ξεχνιόμαστε, είναι πλέον ξεκάθαρο και μάλιστα ο καθένας μπορεί να το επιβεβαιώσει από τον εαυτό του και τους οικείους του ότι ακόμη και εκείνοι οι οποίοι εμβολιάστηκαν, νοσούν και μεταδίδουν με αποτέλεσμα σε τίποτα να μην τους ωφελεί ο εμβολιασμός τους σε σχέση με το αν θα κολλήσουν τον κορονοϊό ή θα τον μεταδώσουν στους συνανθρώπους τους. Ποια λοιπόν, η σημασία και η αξία των εμβολίων; Γιατί δεν μιλάμε για τα αντιικά φάρμακα, τα οποία είναι άμεσα πιο αποτελεσματικά από τα εμβόλια, αλλά προσπαθούμε να τονώσουμε και πάλι την αγορά των εμβολίων;. Μήπως επειδή όταν αφέθηκαν ελεύθεροι Έλληνες, εμβολιάστηκαν σε πολύ μικρούς αριθμούς; Τα ίδια τα επίσημα στοιχεία μας λένε ότι οι εμβολιασμοί στην αρχή του χρόνου της χρονιάς δεν ξεπέρασαν τις 250.000. Τόσοι πήγαν να εμβολιαστούν, οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν ήταν υποχρεωτικό. Και δεν φάνηκε να αυξάνεται η θνησιμότητα στη χώρα μας.
 
Για τους σοβαρά πάσχοντες. 
 
Φυσικά, αν κάποιος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή αν κινδυνεύει ακόμη και από τις πολύ απλές ιώσεις η ζωή του, θα πρέπει πολύ σοβαρά να το συζητήσει με τον θεράποντα γιατρό του, για να δει αν έχει κάποιο όφελος από τα εμβόλια. Για τον υπόλοιπο όμως πληθυσμό στον οποίο άλλωστε απευθύνεται και η σχετική εκπομπή που είχε κληθεί ο «καθηγητής», δεν έχει κανένα νόημα αυτό. Το μόνο νόημα που έχει είναι ότι αφού κέρδισαν το ακαταδίωκτο κάποιοι και αφού ωφελήθηκαν και αποκόμισαν πάρα πολλά κέρδη, όχι μόνο αυτά που φαίνονται, αλλά και πολλά από αυτά που δεν φαίνονται, επιμένουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα και να σκανδαλίζουν όλους εμάς οι οποίοι παρακολουθήσαμε με προσοχή όλο αυτό το γεγονός και εκφράσαμε τη γνώμη μας, έστω και αν αυτή, την περίοδο εκείνη, ήταν παράνομη. 
 
Εμβόλια της Astra,Johnson και προσφυγές σε δικαστήρια. 
 
Να ξέρουμε επίσης ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν εκατομμύρια προσφυγές σε δικαστήρια σοβαρών χωρών κατά των εμβολίων για τα προβλήματα τα οποία δημιούργησαν. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι τα δύο εμβόλια, αυτά της Astra και της Johnson έχουν αποσυρθεί και όχι τυχαία και επίσης ότι πολύ λίγο γίνεται συζήτηση και για το εμβόλιο της Moderna. Ας σταματήσουν λοιπόν τα παιχνίδια. Και ας σοβαρευτούμε. Γιατί μπορεί να μη λογοδότησε κανένας για όσα ψέματα ειπώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, όμως οι άνθρωποι σκέπτονται και στη συνείδησή τους έχουν καταδικαστεί όλοι εκείνοι οι οποίοι τους κορόιδεψαν κατάμουτρα. Ας μας αφήσουν να ηρεμήσουμε και να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ήρεμα το Δεκαπενταύγουστο και ας πάνε και αυτοί σε καμία παραλία να λιαστούν μαζί με τα εκατομμύρια των τουριστών που μαζί μα τα λεφτά τους μας βοηθούν να διαδίδουμε τον κορονοϊό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.