Σελίδες

8 Ιουνίου 2024

Αμβλύνθηκε τραγικά το κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού προσώπου μας…

...αν απολεσθεί οριστικά είναι βέβαιη η εξαφάνιση μας ως Ελληνικού Έθνους.
 
 
Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
 
Ποιο είναι, λοιπόν, αυτό το χαρακτηριστικό μας, το οποίο ως πολύ πρόσφατα ήταν κυρίαρχο και διέκρινε τον γνήσιο Έλληνα από τον ψευτο-Έλληνα, αυτόν που δεν έφερε/φέρει μέσα του την ελληνική Ψυχή; Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ο ηρωισμός. 
 
Και τι σημαίνει ηρωισμός; Σημαίνει «ου φεισόμεθα της ζωής ημών», προκειμένου να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος μας. Την εποχή των Σαλαμινομάχων αυτά ήταν η Πατρίδα, δηλαδή οι ναοί και οι βωμοί των θεών, οι τάφοι των προγόνων και τα γυναικόπαιδα, η συνέχεια της ζωής της Πατρίδος. Την εποχή της επανάστασης του 1821 ήταν «του Χριστού η Πίστις η Αγία και της Πατρίδος η Ελευθερία». Αλλά για να τιμά αυτά τα ιερά και τα όσια και να μην τα βεβηλώνουν ποτέ «βάρβαρα» χέρια, ο γνήσιος Έλληνας ένιωθε πως πρέπει να είναι ελεύθερος. Και όχι δούλος, όχι σκλάβος, όχι ραγιάς. 
 
Μια αόρατη παντοδύναμη κλωστή συνέδεε τους δύο αυτούς μεγάλους σταθμούς του Ελληνισμού (που αποδεικνύουν και την συνέχεια του), αλλά και τους ενδιάμεσους. Με κορυφαίες στιγμές την αυτοθυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των ολίγων υπερασπιστών της Πόλης (κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών), το «αέρα-αέρα» των στρατιωτών μας κατά το έπος του 1940-41, καταλαμβάνοντας το ένα ύψωμα μετά το άλλο στην Πίνδο μας. Τι κι αν δεν είχαν πυρομαχικά, είχαν την ξιφολόγχη… Τι κι αν τα πόδια πάγωναν μέσα στο χιόνι, η καρδιά φλέγονταν από την ίδια παμπάλαιη ιαχή, τον ίδιο παιάνα: « Ω παίδες Ελλήνων ίτε, …νυν υπέρ πάντων αγών» 
 
Το πώς οι Διεθνιστές και δη οι Νεοταξίτες από το 1940-41 και μετά κατάφεραν να αμβλύνουν, για να μην πω αφανίσουν, το κύριο ταυτοτικό στοιχείο του ελληνικού προσώπου, το ηρωικό στοιχείο, θα ήταν θέμα μιας μεγάλης πραγματείας που θα περιελάμβανε ιστορικά στοιχεία (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά) των τελευταίων 80 ετών, ως και μελέτη των προπαγανδιστικών/χειραγωγικών μεθόδων που εφαρμόστηκαν από τους παγκοσμιοποιητές και τα εδώ τσιράκια τους. Επίσης το πώς έστησαν ή εκμεταλλεύτηκαν τα παραπάνω ιστορικά γεγονότα, κοινωνικά και προπαγανδιστικά. Και βέβαια μελέτη του βαθμιαίου ξεπεσμού της Παιδείας σε χρησιμοθηρική εκπαίδευση, για ένα «χαρτί» και μόνον, που θα απέφερε (υποτίθεται) χρήματα και υψηλή κοινωνική θέση. 
 
Και κατέβηκαν οι ήρωες του 1821 από του τοίχους των σχολειών και τα ηρωικά πρότυπα αντικαταστάθηκαν από χαμερπή, ιδιαίτερης ξεδιαντροπιάς και ανύπαρκτου ήθους. Και φθάσαμε στο σημείο σήμερα η μόνη έγνοια των υπουργών «Παιδείας» να είναι το πώς (από απαράδεκτα μικρή ηλικία, γεγονός που δείχνει και τον φασισμό τους), θα πείσουν τα παιδιά ότι δεν έχουν σταθερό και φυσικό φύλο, ώστε να χάσουν και το τελευταίο οχυρό της ταυτότητας τους: ο άνδρας να αισθάνεται ΑΝΔΡΑΣ, η γυναίκα ΓΥΝΑΙΚΑ! Ένα ζευγάρι εκ Θεού, απαράμιλλης ομορφιάς όταν το δένει αληθινή αγάπη. 
 
Χάνοντας το ηρωικό του στοιχείο ο Έλληνας κατάντησε «γκαρσόνι» των αρχόντων του πλούτου και καρπαζοεισπράκτορας των διεθνών και εγχώριων εξουσιαστών. Δηλαδή είναι έτοιμος να πεταχτεί στα σκουπίδια της Ιστορίας, διότι του άμβλυναν ένα ακόμα κύριο χαρακτηριστικό με το οποίο θα μπορούσε να αμυνθεί στον αφανισμό του και στο οποίο θα αναφερθούμε ακροθιγώς πάρα κάτω: την νοητική του οξύτητα. Οπότε εδώ έχουν απόλυτη εφαρμογή τα λόγια του Χριστού: “Ὑμεῖς ἐστε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας μωρανθῇ, ἐν τίνι ἁλισθήσεται; εἰς οὐδὲν ἰσχύει ἔτι εἰ μὴ βληθὲν ἔξω καταπατεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων” (Ματ.5,13) 
 
Όταν χάνεται το ηρωικό στοιχείο μέσα στον άνθρωπο, τότε ποιό είναι ο αντίποδας που επικρατεί; Μα είναι ο έντρομος φόβος εμπρός στον θάνατο και όλα τα συμπαρομαρτούντα τον φόβο αυτόν, η ραγιάδικη προσπάθεια για την βιολογική επιβίωση και μόνον! Και εφ’ όσον κυριάρχησε μέσα στον Έλληνα ο φόβος αυτός είναι προφανές ότι η Διοικούσα Εκκλησία και κατ’ επέκταση η πληθώρα των κληρικών έχουν απομακρυνθεί εντελώς από το Πνεύμα του Χριστού, που στάθηκε απόλυτα γαλήνιος καθ’ όλην την πορεία Του προς τον σαρκικό θάνατο και δη τον σταυρικό θάνατο! 
 
Αυτά όλα φάνηκαν αδρά και καθαρά την εποχή των εγκλεισμών, της μασκοφορίας και των εμβολίων ενάντια στον Covid-19. Αντί ο κληρικοί εν συνόλω και ομοθυμαδόν να αδράξουν την ευκαιρία και να τονώσουν την πίστη στον Παντοδύναμο Θεό και στην ανυπαρξία του θανάτου (μόνον ο λεγόμενος άθεος πιστεύει ότι θα γίνει χώμα όταν αποβιώσει και ως εκ τούτου «δικαιούται» να φοβάται τον θάνατο) τον ωθούσαν όπως και η πολιτικο/ιατρική και μιντιακή προπαγάνδα προς τον τρομώδη φόβο εμπρός στον θάνατο. 
 
Του εκμηδένισαν δηλαδή το πλέον εξέχον ταυτοτικό χαρακτηριστικό του, ως Έλληνα και ως Χριστιανού: την αφοβία του μπρος στον θάνατο και δη όταν διακυβεύονται τα ιερά και τα όσια του: η πίστη και η υπακοή του στον Θεό, η διατήρηση της θεϊκής βιολογικής του ταυτότητος και η διάσωση του αυτεξούσιου που Εκείνος του χάρισε, δηλαδή της ελευθερίας της βουλήσεως του. 
 
Έχοντας μεγάλη πίκρα και πόνο μέσα μου για την αμαύρωση του προσώπου μας ως Ελλήνων με πολλούς τρόπους και δεινά, που ύπουλα σχεδιάζονται και άλλο τόσο ύπουλα εκτελούνται, με συγκίνησε ιδιαίτερα ένα μικρό κόμμα (οι ίδιοι το αποκαλούν κίνημα) που έμβλημα του έχει τον Κολοκοτρώνη και το 1821. Επί τέλους κάποιοι θέλησαν να μας υπενθυμίσουν το ηρωικό μας στοιχείο και να μας συνδέσουν με αυτό! Δεν θα πω περισσότερα για το κόμμα αυτό για να μην θεωρηθεί το άρθρο μου προπαγανδιστικό και σκιαστούν οι Αλήθειες στις οποίες αναφέρεται. 
 
Ως επίλογο θα αναφέρω ολίγα τινά για τις ευρωεκλογές. Πρώτον, θα πάω οπωσδήποτε να ψηφίσω. Το να μην πάνε πολλοί Έλληνες να ψηφίσουν δειλία και φυγομαχία είναι. Φοβούνται την ευθύνη της επιλογής. Φοβούνται μήπως αυτό που θα ψηφίσουν τους βγει «μία από τα ίδια». Τους έχουν πείσει άλλωστε εντέχνως ότι «όλοι ίδιοι είναι» ή «ό,τι θέλει η Singular θα προκύψει», παμπόνηρα μιντιακά μηνύματα προς τους πιο καθαρούς του εκλογικού σώματος. Οπότε ελιτίστικα και αφ’ υψηλού, ξαπλωμένοι αναπαυτικά στον καναπέ τους την ημέρα των εκλογών, νομίζουν ότι έτσι «τιμωρούν» το σύστημα ή ότι έτσι θα το γκρεμίσουν. Τέλος μερικοί νομίζουν ότι έτσι κρατάνε την συνειδησιακή τους καθαρότητα μη εμπλεκόμενοι σε αυτό το σάπιο σύστημα! 
 
Σε όλη αυτήν την πολιτική καταστροφή της αποχής συμβάλλει τα μέγιστα η άμβλυνση ενός ακόμη πρωταρχικού ταυτοτικού χαρακτηριστικού του ελληνικού προσώπου: της νοητικής του οξύνοιας. Κύρια όπλα προς τούτο στα χέρια των νεοταξιτών η καταστροφή της Παιδείας και η, εκβαρβαρισμένη πολιτισμικά και προπαγανδιστική πολιτικά, δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση. Κατάντησαν τον Έλληνα, τον πάλαι ποτέ κορυφαίο στοχαστή ολόκληρης της ανθρωπότητας, να μην μπορεί να κατανοήσει ότι η αποχή του ευνοεί απολύτως το σύστημα, ότι θρέφει αυτό που εχθρεύεται μην πηγαίνοντας να ψηφίσει. Και του προσδίδει πλαστή παντοδυναμία. Αλλά και αν ψηφίσει, σε μεγάλο ποσοστό άγεται και φέρεται από τον κάθε κακόβουλο/η τηλεπαρουσιαστή/ρια που εκτελεί διατεταγμένη και καλοπληρωμένη υπηρεσία: να τον καταστρέψει εκ βάθρων, σβήνοντας την εθνική του ταυτότητα και κοινωνική συνοχή, άρα την ιστορική του πορεία. 
 
Δεν θα σας πω τι θα ψηφίσω. Μόνον αν ψάξετε θα το βρείτε και, τότε, ας κρίνετε εσείς οι ίδιοι. Θα σας πω όμως τι δεν θα ψηφίσω. 
 
Δεν θα ψηφίσω συστημικά κόμματα, στα οποία σίγουρα ανήκουν όλα τα εντός Βουλής. Όσοι δεν το κατάλαβαν ακόμα, θα το καταλάβουν προσεχώς με λίαν οδυνηρό τρόπο για την Πατρίδα μας, αν αυτά κρατήσουν δυνάμεις. Παίζουν μπάλα δήθεν αντιπάλων ομάδων, αλλά το παιχνίδι είναι στημένο και κερδίζει διαρκώς το σύστημα. 
 
Φάνηκε αυτό ολοκάθαρα από το ψευτο-όχι τους στο φρικτό νομοσχέδιο του «λοατκισμού» που επιφέρει την διάλυση του υγιούς κυττάρου της κοινωνίας μας, της παραδοσιακής χριστιανικής οικογένειας, με άλλα λόγια την διάλυση όλης της κοινωνίας μας. Αλλά και την ψυχική διάλυση των παιδιών που θα «υιοθετηθούν» από τέτοια άτομα, ζώντας κάτι που πηγαίνει ενάντια στην λογική και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. 
 
Έντυσαν το ψευτο-όχι τους με «ωραία λόγια», χωρίς όμως ούτε ένας ή όλοι τους να παραιτηθούν για να υπάρξουν οι από το Σύνταγμα προβλεπόμενες διαδικασίες, που θα μπλόκαραν το νομοσχέδιο με δυσμενείς για το σύστημα συνέπειες…και τις κρίνω ως οριστικές και καθοριστικές. Ωστόσο, μέσα στα μικρά και «εντός» κόμματα υπάρχουν δύο-τρία πολύ αξιόλογα άτομα, αλλά αυτό δεν καταργεί το συστημικό συμ-παίγνιο. Αυτοί οι ελάχιστοι είναι ή αφελείς ή, αργά ή γρήγορα, θα φύγουν από τα κόμματα στα οποία έχουν ενταχθεί. 
 
Δεν θα ψηφίσω κόμματα/άτομα που καλούν ή καλωσορίζουν τα στίφη των αλλοεθνών εποίκων, με την πρόθεση να τους δώσουν ελληνική ιθαγένεια, όχι απλώς υπηκοότητα, δηλαδή να τα μεταβάλουν ντε και καλά σε Έλληνες. Και παρακαλώ ας μου πει κάποιος τι θα πράξουν αυτά τα «ελληνικά» στίφη, αν μας κηρύξει ξαφνικά τον πόλεμο η Τουρκία; Ή τι θα κάνουν αν πέσει πείνα στην Ελλάδα, λόγω τυχόν παγκοσμίου πολέμου ή λόγω μιας νέας πανδημίας που μας ετοιμάζουν; 
 
Δεν θα ψηφίσω άτομα που εμβολιάστηκαν ή και παρώθησαν άλλους ανθρώπους προς εμβολιασμούς, ένεκα όλων των παραπάνω λόγων που ήδη εξέθεσα. Αλλά και διότι έχουν μέρισμα ευθύνης στις ξαφνικίτιδες (και όχι μόνον!) που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά και που εύχομαι να σταματήσουν. Αντίδοτα υπάρχουν. 
 
Δεν θα ψηφίσω άτομα/κόμματα που υπερπροβάλλονται από το ρυπαρό και κατάπτυστο μιντιακό σύστημα ή διαθέτουν άφθονα χρήματα για πληρωμένες διαφημίσεις και σποτάκια. 
 
Δεν θα ψηφίσω άτομα που είναι τηλεπερσόνες, αθλητές, ηθοποιοί και βάλε, γιατί η πολιτική δεν είναι πρωινάδικο ούτε στάδιο ή γήπεδο ούτε σκηνή θεάτρου. Είναι αρένα που απαιτεί πάρα πολλές γνώσεις, τόλμη, νου και ψυχή ΕΛΛΗΝΑ. 
 
Δεν θα ψηφίσω άτομα/κόμματα που λένε λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα σε αποδεδειγμένα οφέλη, τώρα, την ύστατη ώρα της Πατρίδας. Θα πάνε, λένε, να αγωνιστούν για τα συμφέροντα της Ελλάδος στην ευρωβουλή. Ποια ευρωβουλή; Την καταρρέουσα νεοταξίτικη κλίκα; Και ποια συμφέροντα; Θα μας στηρίξει οικονομικά η Ε.Ε.; Θα μας στηρίξει στρατιωτικά; Θα μας βοηθήσει να βρούμε το αληθινό μας πρόσωπο ως Έθνος; Ή, αν μπορούσε, θα μας έστελνε αύτανδρους στην εξαφάνιση από την παγκόσμια Ιστορία; Δεν το βλέπετε το απύθμενο μίσος της κλίκας αυτής για την Ελλάδα και τον Χριστό; Δεν το νιώθετε στην καρδιά και την ψυχή σας; Μόνον το veto είναι όπλο (μέχρι να το καταργήσουν και αυτό) αλλά, από όσο ξέρω, δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ οι ψευτοπατριώτες Έλληνες(;) πολιτικοί. 
 
Και τότε θα πει κάποιος γιατί να πάμε να ψηφίσουμε; Ποια η χρησιμότητα των εκλογών αυτών; Είναι δύο και πολύ σοβαρές. 
 
Πρώτον δημιουργούνται πολιτικές και συνειδησιακές ζυμώσεις στο υγιές μέρος της κοινωνίας μας, που οπωσδήποτε το οδηγούν σιγά-σιγά προς την πλήρη αφύπνιση τού τι ακριβώς συμβαίνει στην Πατρίδα μας και σε όλον τον πλανήτη. 
 
Δεύτερον το σύστημα αναμετράει τις δυνάμεις του και, αν δεν του στείλουμε μήνυμα οργής και αφύπνισης μας, είναι ικανό να μας πουλήσει δούλους στους Τούρκους, αν δεν το έχει κάνει ήδη… να στείλει τον ανθό των παιδιών της Ελλάδος να σκοτωθούν στην Ουκρανία για τα συμφέροντα της δαιμονο-κλίκας, της πασίγνωστης πια Καμπάλ… να τα σκοτώσει σε Τέμπη, Μάτι και άλλες ανείπωτες και δυσβάσταχτες για τον λαό συμφορές, καθόλου «τυχαίες» και αναπόφευκτες! 
 
Καλό βόλι ΕΛΛΗΝΕΣ. Κατ’ ευθείαν στην καρδιά του συστήματος, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία! 
 
Χριστός Ανέστη! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.