Σελίδες

8 Ιουνίου 2024

Η ΝΕΑ ΚΟΠΗ ΘΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΠΗ ΟΣΟ ΘΑ ΖΕΙ;;;;

Γράφει ο Δαναός
 
 
Όσο και αν είναι στενάχωρο δυστυχώς συμβαίνει για πολλούς λόγους.
Κυρίως γιατί "φταίει" η παλιά κοπή, που καλοανάθρεψε τα βλαστάρια της γιατί από τις εμπειρίες των μεταπολεμικών χρόνων πέρασε πολύ δύσκολα, τις μετέδωσε και στην επόμενη γενιά και έγινε άγραφος νόμος πλέον, η αμέριστη συμπαράσταση, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί δεδομένη και υποχρεωτική, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΛΜΠΕΧΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ!!
 
Στις σημερινές δυστοπικές εποχές όμως, υπάρχουν διαμάντια χαρακτήρες νέων πού παλεύουν για μια περηφάνια, για μια ισότιμη θέση μέσα στην κοινωνία.
 
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από εκατοντάδες βιογραφικά, δουλειά της προκοπής και των σπουδών τους, δεν βρίσκουν.
 
Τότε αναγκαστικά για να μην ξενιτευτούν και η Ελλάδα μας χάσει πάλι ότι καλό και σωστό έμεινε, είναι χρέος των γονιών να υποστηρίξουν τα παιδιά τους για να κάνουν πράξη τα όνειρα τους.
 
Όμως τα αρπακτικά της αγοράς θέλουν σκλάβους σε γαλέρα, θέλουν μόνο κέρδος με αντίτιμο ψίχουλα.
 
Στον αγώνα αυτόν της επιβίωσης συμβάλλουν και οι όπου νάναι φεύγα ....παππούδες και γιαγιάδες όσο μπορούν, για τις νέες ζωές και ελπίδες ώστε να βρουν τον δρόμο τους και να μην ξενιτευτούν.
 
Πάλι καλά γιατί οι άχρηστοι άριστοι θα είχαν κουβαλήσει ακόμη άλλα τρία μύρια κακόμοιρους ανήλικους τριαντάρηδες!!
 
Από όλο τον συρφετό που έχουν φέρει ή ήρθε παράνομα, υπάρχουν και εξαιρέσεις που πραγματικά σέβονται την χώρα μας.
 
Όλα τα υπόλοιπα επενδυτάκια κηφηναριά ζουν χλιδάτα από τα επιδόματα, που ούτε στο όνειρό του βλέπει ο φτωχός και ανήμπορος Έλληνας, γελάνε δε σαν βδέλλες κολλημένες σε έναν λαό που δοκιμάζεται δεκαετίες από προδοσίες και προσυμφωνημένες συμφωνίες για την οικονομική αιχμαλωσία του, την αρπαγή του υπεδάφους και του πλούτου της χώρας του..
 
Μακάρι να επέστρεφε ο Ελληνικός αφρός επιστημόνων να φτιάξει μια Ελλάδα μαζί με τους εδώ αγωνιστές νέους, με άρωμα ελεύθερο.
Και όσο ακόμα ζει η παλιά κοπή ας δώσει και την ψυχή της για την νέα αυτήν ζωή!Αυτά σκέφτηκα αυτά έγραψα.
Δηλαδή ότι λίγο πολύ όλοι έχουμε σκεφτεί.
Και αν κάποιος θέλει να προτείνω άλλες λύσεις .....
Ας γράψει πρώτα και την δικιά του.
 
ΥΓ. ΑΥΡΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΜΩΣΑΪΚΌ... ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΓΚΡΙΖΟΣ ΧΥΛΟΣ... ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ Ή ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. 
(ΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.....)

16 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗΣ ....ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΘΥΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ Κ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Κ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΑ ΡΕΚΟΡ.
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. !
    ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ !
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΒΑΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρωπη εχει αποφασισει να αυτοκτονησει! Τα εκατομμυρια των Αφρικανων και Ασιατων που κατακλυζουν την Ευρωπη θα την αλλαξουν πληρως! Δυστυχως, τα παιδια μας θα ζησουν χειροτερα απο εμας! Spy.Spy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΤΥΧΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΤΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΛΠΗ; ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΚΑΙ ΝΟΘΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΌΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ή ΩΣ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΑ ΑΡΝΙΟΥ ....
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΔΟΞΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ.... ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ. ΕΓΓΥΣ ΓΑΡ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ... ΘΕΜΙΤΟ ή ΑΘΕΜΙΤΟ.
    ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ....
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί σχολίου.
    Να φοβούνταιτην οργή του υπομονετικού ανθρώπου.
    Dyden

    Εύγε για το σημαντικό σας άρθρο.

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 08 Ιουνίου, 2024 19:53
    ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ SPY SPY
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 08 Ιουνίου, 2024 20:17
    ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ .....
    .......[[[ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ. ΕΓΓΥΣ ΓΑΡ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ,....]]].

    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΕΤΟ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Κ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ.

    ΟΜΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΩ ΝΑ ΧΑΡΩ , ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ Κ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ .
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΜΠΙΝΓΚ ΜΠΑΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Κ ΟΧΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΡΕΝΤΟ Ή ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ !
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 08 Ιουνίου, 2024 21:02

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ...ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙ Ή ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μην ξεχνάμε πως όλα έχουν βάση πνευματική.
    Αν διορθωθούμε εμείς, θα διορθωθεί και η χώρα γύρω μας...
    Γι' αυτό έλεγε ο άγ.Παΐσιος σε κάποιους Κύπριους που τον επισκέπτονταν να πάνε στο νησί και να δημιουργήσουν πνευματικές βάσεις για να φύγουν οι Τούρκοι.

    Να 'σαι καλά πάντως... μια ελπίδα βγαίνει από το κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ iridon
    ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΚΑΛΕ Η ΠΙΣΤΗ Κ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ .
    ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ , ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Κ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ Κ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ.

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευελπιστώ ότι ο φίλος Δαναός μου επιτρέπει να κάνω μια παρένθεση εκτός θέματος και που αφορά το σχόλιο του iridon.
    Φίλτατε πολύ ορθά ο Άγιος Παϊσιος, που τιμάτε ιδιαίτερα στη Κύπρο, συμβούλευσε τους Έλληνες Κυπρίους, να δημιουργήσουν βάσεις πνευματικές, για να φύγουν οι Τούρκοι. Το ίδιο μάλλον θα συμβούλευε και τους αδελφούς Έλληνες, για να τους αποτρέψει, από την κατηφόρα, που πήραν σήμερα χωρίς χειρόφρενο ....
    Επειδή αγγίξατε ευαίσθητες χορδές, σαν ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ αδελφός εθνομάρτυρα, από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, γη Αγίων και ηρώων, που θρήνησε στενούς συγγενείς και φίλους θα σημείωνα ότι εκτός των πνευματικών βάσεων, η έρημη και μόνη Κύπρος χρειάζεται και βάσεις στρατιωτικές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ .... ΑΛΛΑ ΦΕΥ!
    Το 74 ένας προδότης ο Μπονάνος δήλωνε, ότι οι Τούρκοι την Κύπρο βομβαρδίζουν. Εμείς είμαστε Ελλάς ... και συμπλήρωσε ο Καραμανλής... η Κύπρος Κείται Μακράν και εάλω η Κύπρος. Και σήμερα τα ίδια ισχύουν και αντί να αποστέλλουμε βαρύ οπλισμό στην αδελφή Κύπρο, τον αποστέλλουμε στην ... Ουκρανία ... Αυτούς λοιπόν αύριο θα ψηφίσουμε;;;;
    Εμείς λοιπόν οι Κυπραίοι, οι πλείστοι των οποίων είναι πιστοί Χριστιανοί ΘΑ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΦΥΣΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΕΡΑΣ ΣΕ ΤΟΥΝΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝ ΚΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΖΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ....
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ....
    Αφιερώνω ένα μικρό συμβολικό απόσπασμα, από λυρικό μου παλαιότερο αφήγημα, που φανερώνει την πίστη και την αέναη ελπίδα και αισιοδοξία των εγκαταλελειμμένων ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΑΙΏΝ ....

    ...Εσύ Κύπρος αθάνατη, φωτοστεφανωμένη,
    της πλάσης μοναχικό εύλαμπρο, διαμάντι,
    χρυσόμορφη, απόγονη Ελλήνων ένδοξων προγόνων.
    Πανέμορφη, κόρη απόκληρη, ευλογημένη, ευωδιασμένη,
    βωμός, τόλμης και αυτοθυσίας, που καταστροφές εβίωσες,
    και τ΄ αχνίζοντα ιερά αίματα των εθνομαρτύρων ακόμη και σήμερα,
    τα πάτρια ιερά χώματα σου καθαγιάζουν και ευλογούν…
    Κράτα καρδιά μου, χειρότερο έχεις βαστάξει πόνο…
    Αειφόρος, εναλία, ζωηφόρος χώρα,
    οι μαραμένες δάφνες, τα αγριολούλουδα,
    του Πενταδάκτυλου , θα ξαναγεννηθούν, θα μυροβολήσουν.
    Τα πικρογελασμένα αηδόνια και πάλι θα λαλήσουν και κελαδήσουν.
    Τα χελιδόνια της Άνοιξης και πάλι θα επιστρέψουν στους ουρανούς σου.
    Οι άγγελοι, οι νύφες και νεράϊδες, που ωδή θε να λαλήσουν με την γλώσσα της μουσικής, ξανά θε να τραγουδήσουν και ζωή θα δώσουν, με τις γλυκές φωνές τους.
    Την δύναμη την αέναη της θείας φύσης, θα υμνήσουν
    και χαρμόσυνο μήνυμα θα δώσουν με δύναμη,
    για αισιοδοξία, αγάπη και ψυχική αναγέννηση….
    Νέα αναγεννημένη Ελπίδα, ας δώσουν με τις γλυκές φωνές τους…..

    Απολογούμαι για το μακροσκελές σχόλιο, αλλά όταν η καρδιά έχει πληγωθεί, τότε επικοινωνεί με την γραφίδα και θέλει να γράψει πολλά ....

    Α.Α.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Γιώργη

    Οι Ιεράρχες προσπαθούν να αλλάξουν την πίστη μας, αλλά εμείς μπορούμε να βρούμε ακόμα καλούς πνευματικούς να μας συμβουλεύουν για ό,τι χρειαστούμε και να μας κατευθύνουν στην σωστή πίστη, αυτή που λέγεται Ορθο-δοξία.
    Η Γραφή δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει, όπως προεφήτευσε ο Χριστός. Ας την διαβάζουμε και ό,τι απορίες έχουμε να ρωτάμε τους πνευματικούς μας.
    Όσον αφορά την Θ.Κοινωνία, που είναι το Μυστήριο των Μυστηρίων, συνεχίζει να είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, διότι αν και κάποιος Ιερέας είναι κακόπιστος, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το εννοήσει μια ηλικιωμένη γριούλα.
    Οφείλουμε όμως να μεταλαμβάνουμε όπως είπε ο Χριστός:
    “ἐὰν μὴ φάγητε τὴν σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα, οὐκ ἔχετε ζωὴν ἐν ἑαυτοῖς. ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ ἐγὼ ἀναστήσω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ” [Ιωάννης 6:53-54].
    Αυτά για την κακοπιστία των κληρικών, και ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    Για τον αδελφό Κυπραίο Έλληνα Θα πω ότι συμφωνώ. Να συμπληρώσω μόνο πως από εμάς εξαρτώνται και οι πολιτικοί και σύμφωνα με τον άγ.Παΐσιο, και όχι μόνο, είναι σωστό να προσευχόμαστε για να μας δώσει ο Θεός καλούς άρχοντες. Γι' αυτό έγραψα πως όλα έχουν πνευματική βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ .
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΦΙΛΙΚΑ
    ΔΑΝΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρωτη φορα διαβασσ αρθρο του κ. Δαναου. Ειναι γραμμενο με λογια ψυχης.
    Συγκινηθηκα πολυ με το σχολιο του ΑΑ που αφορα την εγκαταλειψη της αδελφης μας Κυπρου. Συμπερασμα. Συν Θεω και χειρα κινει αδελφια μας. Ο απλος Ελληνικος λαος και ο Θεος ειναι μαζι σας. Πιστη προσευχη ελπιδα και αγωνας.
    Ρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 09 Ιουνίου, 2024 10:58

    ΡΙΝΑ ....ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ Α.ΑΝΤΩΝΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ .

    ΥΓ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ Κ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζωγράφισες......Θα αρκεστώ σε μερικά γνωμικά-ρητά σήμερα που κρύβουν ουσία....

    ''Ποτέ μη σκεφτείς ότι οι καθυστερήσεις του Θεού είναι αρνήσεις από τον Θεό. Κρατήσου. Κρατήσου γερά. Η υπομονή είναι μεγαλοφυΐα''.

    ''Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός''.

    '' Όσο υπάρχουν άνθρωποι ανήσυχοι στον κόσμο μας,
    όσο υπάρχει ανησυχία στον κόσμο μας,
    υπάρχει ελπίδα''.

    ''Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα''.

    ''Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, ―εκεί που πάει να σκύψει
    με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,
    Να τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
    και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου''.

    Θα μπορούσα να βάλω κι άλλα, όμως κι αυτά εκφράζουν ένα κομμάτι της ψυχής μας και της πεποίθησης ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

    Με πολλή αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΑΝΝΑ ΠΑΟΚ
    ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Κ ΠΙΟ ΚΑΛΑ, ΟΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ , ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ .
    ΤΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.