Σελίδες

8 Ιουνίου 2024

Σιγά μην χαλάσω την ζαχαρένια μου για ευρωεκλογές

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
"Σιγά μην χαλάσω την ζαχαρένια μου για να πάω να ψηφίσω", είναι μια φράση που ακούγεται συχνά - πυκνά και ίσως οι πολίτες να μην έχουν και τόσο άδικο, μια και είναι γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ελάχιστη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει στις συνεδριάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι αποφάσεις όμως που λαμβάνονται έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας. Να σκεφτούμε μόνο ότι πάνω από τους μισούς εθνικούς νόμους διαμορφώνονται από τις αποφάσεις που παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο.
 
Βέβαια, με την ψήφο μας δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά αν αυτοί που θα στείλουμε στην ευρωβουλή θα κάνουν τη διαφορά στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε με λεπτομέρειες ποια θέματα θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων για την επόμενη πενταετία. 
 
Όταν όμως ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, επιλέγουμε το όραμα της Ευρώπης, που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα, για αυτό πρέπει να υπάρχει μια πλειοψηφία ευρωβουλευτών που πρέπει να είναι πιστοί στις αξίες που επέτρεψαν την οικοδόμηση και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να πιστεύουν στον σεβασμό και τις αρχές της δημοκρατίας, ισότητας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, και του κράτους δικαίου. 
 
Ευρωβουλευτές που να αγωνιστούν για μια Ευρώπη ΕΙΡΗΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και όχι μια Ευρώπη φρούριο ή πολεμικό ορμητήριο με πολεμοχαρείς πολιτικούς, που πιθανόν να οδηγήσουν σε μια νέα καταστροφή, ήδη τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά. Σε όλους αυτούς πρέπει να μπει ένα ΣΤΟΠ, καθώς και σε μερικούς δικούς μας, που κινούνται επικίνδυνα σε αυτά τα θέματα. 
 
Για αυτούς τους λόγους αξίζει μια ψήφος στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.