Σελίδες

20 Ιουνίου 2024

Ηλεκτροσόκ σε χιλιάδες καταναλωτές – Αυξάνεται η τιμή του ρεύματος (την πάτησαν όσοι έχουν το πράσινο)

Αντιμέτωποι με τιμές φωτιά και νέες αυξήσεις στο ρεύμα είναι οι καταναλωτές που αναζητούν καλύτερες τιμές αλλάζοντας τιμολόγια και παρόχους.
 
 
Οι ανακοινώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούνιο έπεσαν ως «κεραμίδα» για τους καταναλωτές, καθώς καταγράφεται μετά από πολλούς μήνες μία αύξηση της τιμής του ρεύματος ακόμη και ως 65%. Οι μεγάλοι «χαμένοι» είναι όσοι παρέμειναν ενταγμένοι στα πράσινα τιμολόγια και είναι οι περισσότεροι.
 
Οι μεγάλες ανατιμήσεις μέσα σ’ έναν μήνα που έχουν φέρει τα πάνω- κάτω στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ξυπνώντας μνήμες της ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες πάροχους αποδίδονται στην αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει ξεπεράσει τα περυσινά δεδομένα την ίδια εποχή. 
 
Υπό αυτές τις συνθήκες οι καταναλωτές μόλις ανακοινώθηκαν οι χρεώσεις της ΔΕΗ και των παρόχων των πράσινων τιμολογίων τον Ιούνιο υπέστησαν ηλεκτροσόκ. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά kWh, αυξημένη κατά 45% σε σχέση με τον Μάιο, που ήταν 10,3 λεπτά ανά kWh.
 
«Ο κόσμος είναι ανάστατος. Επισκέπτεται τα γκισέ και διαμαρτύρεται. Ψάχνουν να βρούνε ελκυστικά πακέτα και είναι σε απόγνωση. Αντιδρούν και φωνάζουν», ήταν το κλίμα που μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας της ΔΕΗ στον Βόλο.
 
Το ίδιο ισχύσει και για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Καταναλωτές σε απόγνωση αναζητούν να αλλάξουν εταιρείες με μοναδικό στόχο να γλυτώσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. 
 
Με τις κλιματολογικές συνθήκες να έχουν αλλάξει άρδην και τις υψηλές θερμοκρασίες να καθιστούν τον κλιματισμό απαραίτητο, βρίσκονται σε καθεστώς πανικού, καθώς προετοιμάζονται να πληρώσουν «τα δάνεια της Αγγλίας», στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος που θα παραλάβουν. 
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως για αρκετούς προμηθευτές οι χρεώσεις του Ιουνίου είναι οι μεγαλύτερες από τον Ιανουάριο του 2024, όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα πράσινα τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.