Σελίδες

22 Φεβρουαρίου 2024

Η ΝΙΚΗ στις εκδηλώσεις για την απλευθέρωση των Ιωαννίνων

Στις εκδηλώσεις για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό και την επανένωση της Ηπειρωτικής γης στον κύριο Ελλαδικό κορμό συμμετείχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Πιερίας Κομνηνό Δελβερούδη.
 
Νωρίς το πρωί οι δύο άνδρες παρακολούθησαν την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων προεξάρχοντος του οικείου μητροπολίτη κ. Μάξιμου και τη δοξολογία που ακολούθησε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου του Υπ. Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, του προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, βουλευτών της περιοχής, της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.
 
Ο Δημήτρης Νατσιός και ο Κομνηνός Δελβερούδης κατευθύνθηκαν αμέσως μετά στο Ηρώο Μπιζανομάχων όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από την κ. Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ και ο βουλευτής Πιερίας παρακολούθησαν την εντυπωσιακή πολιτική και στρατιωτική παρέλαση.
 
«Επέτειος σημαίνει επανάληψη, εύχομαι σήμερα να επαναλάβουμε και να μιμηθούμε την παληκαριά, το ήθος, τη φιλοπατρία, την πίστη, εκείνης της γενιάς του ’12 και του ’13 των Βαλκανιομάχων οι οποίοι απελευθέρωναν πατρίδες» δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Δημήτρης Νατσιός και πρόσθεσε: «σήμερα καμαρώσαμε το ποτάμι της ζωής τα νιάτα της πατρίδας και οι μαθητές και οι στρατιώτες και έτσι παίρνουμε θάρρος για να συνεχίζουμε με σθένος, με δύναμη, αλλά κυρίως με ελπίδα την ιστορική μας πορεία ως λαός».
 
Αμέσως μετά το κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ επισκέφθηκε την Ι. Μ. Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου στην Κόνιτσα όπου πήρε την ευχή του ηγουμένου π. Αρσενίου.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.