Σελίδες

8 Ιανουαρίου 2024

Τίποτα θετικό δεν έφερε στην Ελλάδα η επίσκεψη Μπλίνκεν

Δελτίο Τύπου: 
Τίποτα θετικό δεν έφερε στην Ελλάδα η επίσκεψη Μπλίνκεν
 
Γκρίζα σύννεφα σχηματίζονται στον πολιτικό ουρανό της Ελλάδος μετά την περιοδεία Μπλίνκεν σε Ελλάδα -Τουρκία- Μέση Ανατολή και την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. 
 
Η αδράνεια- μέχρι επιπέδου μειοδοσίας- της κυβέρνησης Μητσοτάκη να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο στο πλαίσιο της ΕΕ, η μη σύνταξη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού με αποτέλεσμα την παραπομπή της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο το 2020, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να δεχόμαστε πλέον ισχυρές πιέσεις από «συμμάχους και φίλους». 
 
Στο γεωπολιτικό παζάρι που έχει ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση οφείλει να ισχυροποιήσει όλες τις πολιτικές, διπλωματικές, στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας και παράλληλα οι απανταχού Έλληνες καλούνται να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο ώστε να αποτραπούν σκέψεις και σχέδια «συμμάχων και φίλων» για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να είναι σε πολιτική εγρήγορση και να αναρωτηθούν σε τι θα χρειαστεί η αποστολή φρεγάτας στην επιχείρηση Prosperity Guardian (Φύλακας Ευημερίας) στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς εντολή από τον ΟΗΕ, αν δεν έχουμε εξασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα βάση του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ η Κύπρος θεωρείται ακόμα μακριά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.