Σελίδες

18 Ιανουαρίου 2024

Ανοίχτηκε αιγυπτιακός τάφος 4000 ετών με μούμιες και μάσκες και είχε και επιτύμβια στήλη ενός Ελληνα!!!!!

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν Αιγύπτιοι και Ιάπωνες αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στη νεκρόπολη της Σακκάρα, που βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια του Καΐρου, καθώς βρήκαν σαρκοφάγους, μούμιες, σκελετούς, νεκρικές μάσκες, επιτύμβια στήλη με αρχαιοελληνική επιγραφή, αλαβάστρινα αγγεία και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς.
 
Τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν μέσα τάφο 4.000 ετών λαξευμένο σε βράχο, που περιλέμβανε πολλά επιμέρους «δωμάτια».  
 
Μummy feet emerge from the sands of Saqqara, a 3,500-year-old glimpse into ancient Egypt. 
— Archaeology Blogs (@archaeoblognews) January 9, 2024
 
Σύμφωνα με τον Muhammad Youssef, Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων της Σακκάρα και Επικεφαλής της αποστολής από την αιγυπτιακή πλευρά, οι ανασκαφές έφεραν στο «φως» μία φαραωνική σαρκοφάγο με την μούμια μέσα, που χρονολογήθηκε στη 18η Δυναστεία.
 
New discoveries in NW #Saqqara, #Egypt by the joint Japanese-Egyptian team @KanazawaUniv_O. Mummies and more. #archaeology https://t.co/XzPRpDPtsI pic.twitter.com/SlKMF0L9yG
— Archaeology & Arts (@archaiologia_en) January 9, 2024
 
Επίσης βρέθηκαν τα λείψανα ενός άνδρα με νεκρική μάσκα και ενός μικρού παιδιού.
 
Ο Ιαπώνας επικεφαλής αρχαιολόγος Nozomu Kawai αποκάλυψε ότι μέσα στον τάφο βρέθηκαν ακόμα δύο αγάλματα από τερακότα της θεάς Ίσιδας με λείψανα λευκού χρώματος, ένα αγαλματίδιο του Αρποκράτη – του «Θεού της σιωπής» – καβάλα σε ένα πουλί και ένα αγαλματίδιο του θεού Bes.
 
Ancient Egyptian mummy masks, tombs and 'god of silence' statue discovered at Saqqara https://t.co/1d9juNwRDn
— Live Science (@LiveScience) January 10, 2024
 
Επίσης βρέθηκε μια επιτύμβια στήλη που δημιουργήθηκε για έναν άνδρα που τον έλεγαν Ηρωίδη, καθώς και πλήθος υστερότερων ταφικών αντικειμένων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.