Σελίδες

7 Δεκεμβρίου 2023

Εφτά συμβουλές γάμου

Γράφει ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος (+) 
 
ΕΦΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΑΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΟΥΝ, πριν χρόνια, ο ιερέας που μας πάντρεψε, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, μας έδωσε 7 συμβουλές. Τις έχω φυλαγμένες από τότε, σαν μικρό θησαυρό. Τις διαβάζω πότε-πότε, όταν βρίσκω “τα δύσκολα”.
 
1) Ακούμε τους πάντες, αποφασίζουμε μόνοι μας
2) Δεν κατηγορεί ο ένας τον άλλον σε τρίτους (π.χ. στους γονείς). Ο ένας πάντα κάνει το δικηγόρο του άλλου. 
3) Στο σπίτι, έχουμε ΜΟΝΟ υποχρεώσεις και ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα 
4) Οικονομικά/περιουσιακά: όλα ανήκουν ΚΑΙ στους δύο. 
5) Κανείς δεν πιέζει τον άλλον σε θέματα πνευματικής ζωής. 
6) Λήψη αποφάσεων: 
– σε αποφάσεις με απάντηση ναι/όχι: λέμε τη γνώμη μας μια φορά,
αν διαφωνούμε δίνουμε ένα deadline (π.χ. μέχρι το τέλος της ημέρας), αν περάσει το deadline και δεν συμφωνούμε, ρίχνουμε κλήρο 
– σε αποφάσεις με ανοιχτή απάντηση: λέμε τη γνώμη μας μια φορά, “κερδίζει” όποιος προλάβει να “ταπεινώσει” τον εγωισμό του και να πει “ας γίνει αυτό που θέλεις εσύ”. 
7) Όχι εκτρώσεις, όχι αντισύλληψη. 
 
Τις 7 συμβουλές άρχισα να τις καταλαβαίνω σιγά-σιγά, γιατί στην αρχή η “φωνίτσα” στο πίσω μέρος του μυαλού μου, μού έλεγε: “αυτά δεν εφαρμόζονται”.
Τις χρειάστηκα πάρα πολλές φορές.
Και θα τις χρειαστώ άλλες τόσες.
Τις χαρίζω σήμερα όπως τις πήρα κι εγώ: απλόχερα και δωρεάν.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.