Σελίδες

21 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΙΞΙΜΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Γράφει ο Δαναός
 
 
Σαν αρχή ίσως μιας αρχής, αν ηρεμήσουμε λίγο.... που δεν το βλέπω, ας πω μερικά που βιώσαμε μάλλον πολύ εξειδικευμένα !!!.. στην εκτέλεσή τους, λες και τα προγραμμάτισαν.
 
Επειδή ο αυτοκράτωρ κοβιτ τώρα αρχίζει και κάνει τσα και θα έχουμε πάλι τους ακαταδίωκτους πάσης φύσεως, να μας τα ζαλίζουν, ας πούμε για το ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΙΞΙΜΟ μιας χώρας συντονισμένα και με ακρίβεια και ίσως όπως φαίνεται, για τις επόμενες χρονιές, την εξέλιξή τους.
 
Αν όλη αυτή δηλαδή η τεράστια καταστροφή στην πορεία γίνει, ένα τεράστιο πορτοφόλι των ολίγων.
Τι σημασία έχει αν η χώρα στολίδι γίνεται πάρκο ανεμιστήρων, τι σημασία έχει αν η Θεσσαλία γίνει πάρκο φωτοβολταϊκών και σιγά μην σκεφτούμε τις ζωές όλων αυτών που ανέπνεαν, ανθρώπων και πανίδας.
 
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΤΗΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΑΟΥΝΤΙ ΚΛΠ ΚΛΠ...
Νομίζω κατανοητό.
 
Σε μία το πολύ δεκαετία μην πω τετραετία στιβαρής διακυβέρνησης, όλα θα μπουν στην θέση τους.
 
Οταν οι ειδικοί λένε στον μεσήλικα κατεστραμένο αγρότη ότι σοδειά δεν θα δεις για πολλά χρόνια και σου έρχεται ο εκπρόσωπος της αρπάχτεν φούχτεν εταιρίας και σου δίνει νοίκι ή αγοράζει την σημερινή λασπούρα, τότε ο φουκαράς ο εξαντλημένος οικονομικά και καταχρεωμένος στα φαν θα ενδώσει.
Και μαζί με τον πατέρα και ο γιος στην εύκολη οικονομική μικρή ίσως λύση, που ΞΑΦΝΙΚΑ(!!!) οι σωτήρες προσέφεραν.
 
Τι σημασία έχει αν το στάρι το βαμβάκι τα φρούτα το λάδι και ότι σε ταΐζει τα φέρουν οι πολυεθνικές από τα πέρατα του πλανήτη, μπουκωμένα στα δηλητήρια για να μην χαλάσουν και να στα πουλήσουν;;
 
Έχετε δει ποτέ στις μαζικές καλλιέργειες σε χώρες δούλους τις διαδικασίες παραγωγής και συγκομιδής;; 
Υπάρχουν και βιντεάκια αν ψαχτείς και δεν σε ενδιαφέρει μόνο να βλέπεις την φάτσα σου σε σέλφι να τρώει ένα βρώμικο!!
 
Με λίγα λόγια καταστρέφουν την αυτάρκειά μας και θα παρακαλάμε για ένα ψίχουλο με δελτίο.
 
ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΧΟΥΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ.
 
Η κάποια μερική λύση θα ήταν σε όσους μπορούν να ξεφύγουν από τις πόλεις, να φτιάξουν τα πατρικά στα χωριά (πριν τα πάρουν οι επενδυτές της σαγιονάρας και των αϊφον) και να βγάλουν το λουρί από τον λαιμό τους που τους το φοράνε με τρόπο και όπως δείχνει και χωρίς κόπο!!
 
Γιατί στην πρεμούρα να σε αμπαλάρουν εσώκλειστο κάνοντάς τα όλα μέσα στην φωλιά σου, έκαναν και την εργασία στο σπίτι.
Άρα μπορείς να δουλεύεις και κάτω από ένα δένδρο στο περιβόλι σου ακούγοντας και την φύση.
ΜΠΙΝΓΚΟ ΔΗΛΑΔΗ.!!!
 
Αυτό που οι τύραννοι δεν θέλουν είναι η ελευθερία στους ανθρώπους.
Οι πόλεις θα καταντήσουν κλουβιά με ψεύτικη δοτή ζωή κατά το δοκούν, των όποιων άχρηστων αρίστων... κυβερνώντων.
 
Αυτά φίλοι μου αναλογίζομαι, που είναι μία κοινή λογική και απλά τα έγραψα.
Τίποτα το σπουδαίο για πολλούς, ίσως όμως πολύ σπουδαίο για λίγους.
Ευχαριστώ πολύ.

7 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ .
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
    ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΧΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Ή ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ 10000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ'ΙΚΑ.
    ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ , ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΡΕΝΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πώ τι Γιώργο ;;
    Κατάφεραν να μας μετατρέψουν σε ζόμπι, σε όντα (δεν γράφω "ανθρώπους") τα οποία έπαυσαν να σκέπτονται, με μοναδικό σκοπό την επιβίωση. Οι ανύπαρκτες επιδημίες, η ανύπαρτη κλιματική αλλαγή και η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ κάνουν καλή δουλειά.
    Πόλεμοι άνευ λόγου, δήθεν πυρηνική απειλή, εισροή εγκληματιών "μεταναστών" και τεράστια εγκληματικότητα ανάγκασαν τον Ελληνικό λαό να αγωνιά για το αύριο, και να δέχεται άνευ διαμαρτυρίας το ξεπούλημα εδαφών και Ιστορίας ...
    Αύξηση τιμής τεραστίων διαστάσεων σε αγαθά πρώτης ανάγκης και τεχνιτή έλλειψη άνευ αποχρώσης αιτίας, ανάγκασαν τον κόσμο να μην δίνει την δέουσα προσοχή στην αντικατάσταση πληθυσμού από πανσπερμία φυλών, και στον εκφυλισμό με την υποχρεωτική "αποδοχή" της ανωμαλίας.
    Δυστυχώς, άρχισα να πιστεύω ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πλέον.
    Ο Θεός να βοηθήσει τα παιδιά μας τα οποία θα αντιμετωπίσουν χειρότερες καταστάσεις ...
    Να είσαι καλά αδελφέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Δαναέ, όπως ξέρεις ένα από τα ελαττώματά μου, σύμφωνα με τα νέα ήθη κι έθιμα τούτου του κόσμου, είναι πως είμαι κυνηγός. Χρόνια τώρα τέτοιες εποχές παίρνω τα βουνά και τα λαγκάδια, και κάθε χρόνο μετράω όλο και περισσότερα στρέμματα κατεστραμένης γης. Εκεί που ήταν ωραία περιβόλια και χωράφια φυτεμένα με κάθε λογής αγαθό που τροφοδοτούσαν τα παζάρια των πόλεων έχουν "φυτρώσει" αυτά τα αντιαισθητικά τζάμια που φυλάσσονται από επίσης αντιαισθητικά συρματοπλέγματα και κάμερες παρακολούθησης. Αυτά στα πεδινά, γιατί όσο ανεβαίνουμε προς τα ορεινά τα άθλια γυάλινα κατασκευασματα, τα αντικαθιστούν τα άλλα χειρότερα εκτρώματα, οι ανεμογεννήτριες. Δυστυχώς ο Έλληνας αποζητα το εύκολο κέρδος και ξεπουλιέται για μιά "εύκολη" ζωή προσωρινά, που τον οδηγεί όμως με ακρίβεια στην καταστροφή. Έχω στην κατοχή μου 7-8 στρέμματα γης κάτω στη Μάνη τα οποία θα καλλιεργώ με πείσμα μέχρι να πεθάνω, αρνούμενος να πουλήσω ένα κοκο χώμα από αυτά που μου άφησαν οι πρόγονοί μου. Οι τελευταίοι πιστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ22 Οκτωβρίου, 2023 10:26

    Γιώργη καλέ μου άνθρωπε, όπως έλεγε και ο Βέγγος καλημέρα και καλά νάσαι όλη μέρα.
    Από "αβλεψία" αρχικά διάβασα τον τίτλο ... Το κάψιμο και πνίξιμο μιας χώρας για να γίνει ... *"μπανανία¨ της Ευρώπης ...
    (Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ελλάδας και της Ευρώπης.» Γιάννης Μακρυγιάννης)

    Την μπαταρία πρέπει να την φορτίζουν και δεν νομίζω ότι κανείς από τους επίδοξους ολετήρες μας έχει την διάθεση να το πράξει ... Απλά θα αφήσουν την μπαταρία μας να γίνει φλατ ... αλλά δεν θα τους περάσει. Η Ελλάδα μας έχει την ένδοξη ιστορία της, τον λαμπερό της ήλιο και τις γαλάζιες της θάλασσες, που δίνουν δύναμη ζωής και ανανέωσης στον περήφανο λαό μας .... 34 αιώνες λαμπρής ιστορίας κανείς δεν μπορεί να διαγράψει ....

    Την εξαφάνιση της Ελλάδας, ήθελαν και θέλουν οι εντός και εκτός των τειχών μας Ιούδες και Εφιάλτες και μέχρι κάποιου σημείου τα κατάφεραν σήμερα, αλλά όπως και η λαϊκή μας παροιμία λέει ..., πίσω έχει η αχλάδα την ουρά ..., αφού η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει έστω και αν συνεχώς ψυχομαχά ... Ας μεταγγίζουμε έστω σταγόνες αίματος μέσω του κονδυλοφόρου μας εμείς οι ολίγοι έστω δι...ΑΣΗΜΟΙ στην γλυκεία μας πατρίδα ... Κάτι σημαντικό είναι και αυτό αφού την κρατά ζωντανή ακόμη ....
    Επίσης έγραψε και λάλησε ο Μέγας Μακρυγιάννης ... (Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να διαβάσουν τα απομνημονεύματα και γνωμικά αυτού του ... "αμόρφωτου", αλλά μεγάλου χρυσόστομου Μακρυγιάννη ... Είναι τόσο επίκαιρα για σήμερα ...)
    Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”....
    Εμείς όλοι λοιπόν φίλε μου αφού αυτή την πατρίδα μας άφησαν και την έχουμε ας την φυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού και ως μυθικός Φοίνικας και πάλι θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της ... Και δεν είσαι παρελθόν για όσα συβολικά και εξαιρετικά γράφεις διότι VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT ... και έτσι όταν ... φύγουμε δύο πράγματα θα αφήσουμε ζωντανά πίσω μας ... Τα παιδιά μας και τα γραπτά μας ... Καλή συνέχεια ... Και ...εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει.
    Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις. Ηράκλειτος
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

    Υ.Γ. Με ένα ποίημα του Πολέμη, που από μικρά παιδιά το αποστηθίζαμε και με περηφάνεια το απαγγέλαμε. Ας το θυμηθούν σήμερα οι παλαιότεροι και ας το διαβάσουν και οι νεότεροι...
    Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας
    Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;
    Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;
    Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;
    Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;

    Μὴν εἶναι κάθε της ρηχὸ ἀκρογιάλι
    καὶ κάθε χώρα της μὲ τὰ χωριά;
    κάθε νησάκι της ποὺ ἀχνὰ προβάλλει,
    κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;

    Μὴν εἶναι τάχατε τὰ ἐρειπωμένα
    ἀρχαία μνημεῖα της χρυσὴ στολή,
    ποὺ ἡ τέχνη ἐφόρεσε καὶ τὸ καθένα
    μία δόξα ἀθάνατη ἀντιλαλεῖ;

    Ὅλα πατρίδα μας! Κι αὐτὰ κι ἐκεῖνα,
    καὶ κάτι πού ῾χουμε μὲς τὴν καρδιὰ
    καὶ λάμπει ἀθώρητο σὰν ἥλιου ἀχτίνα
    καὶ κράζει μέσα μας: ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ periklis
    ΑΔΕΛΦΕ ΠΕΡΙΚΛΗ ΟΤΙ Κ ΝΑ ΛΕΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ .
    ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΗΤΑΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΙΩΝΩΝ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ , ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ Κ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ.
    ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ;;; ΜΠΟΡΕΙ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΜΑΝΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ
    ΜΑΝΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΩΣ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ...ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΕ ΖΗΛΕΨΟΥΝ Κ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΓΙΑ........... τα οποία θα καλλιεργώ με πείσμα μέχρι να πεθάνω, αρνούμενος να πουλήσω ένα κοκο χώμα από αυτά που μου άφησαν οι πρόγονοί μου. Οι τελευταίοι πιστοί.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΣΥ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
    ΑΝΤΩΝΗ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ...
    Η ΛΕΞΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ !
    ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΛΟΓΩ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Κ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ Κ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ '
    Υ.Γ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ Κ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.