Σελίδες

18 Σεπτεμβρίου 2023

Λιβύη: Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί της ελληνικής αποστολής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση, μέσω DNA, των απανθρακωμένων σορών των νεκρών μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που επαναπατρίστηκαν λίγο πριν από τις εννιά το πρωί της Δευτέρας με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρά είναι πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής και πιο συγκεκριμένα ένα στέλεχος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, δύο νοσηλεύτριες του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και δύο πολίτες.
 
Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για δύο αδέλφια, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μαναδαλιού, που παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην αποστολή.
 
Οι τραυματίες 
 
Στην Ελλάδα έφτασαν νωρίτερα με C-130 και οι 13 τραυματίες, όλοι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αμέσως μετά την άφιξή τους στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα στρατιωτικά νοσοκομεία. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους, φέρουν ωστόσο τραύματα σε όλο τους το σώμα, κατάγματα και εγκαύματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ενα ακόμη μέλος της αποστολής, ο τρίτος μεταφραστής, παρέμεινε για νοσηλεία στη Λιβύη.
 
Στις Ενοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε τριήμερο πένθος με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Δένδια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οπως πάντα όποτε χάνονται στο καθήκον μέλη των Ενόπλων μας Δυνάμεων το ιστολόγιό μας αναρτά στην προμετωπίδα του το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εις ενδειξιν τιμής και πένθους για τα στελέχη μας.
Αιωνία η μνήμη.
 
Ευχόμαστε καλό κουράγιο στις οικογένειές τους και επίσης καλή ανάνηψη για τους τραυματίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.