Σεπτέμβριος 2020: Ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» εξαπλώθηκε στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία, αλλά και σε νησιά των Σποράδων, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.Ο τραγικός απολογισμός του κυκλώνα ήταν 4 νεκροί (3 στην Καρδίτσα 1 στη Λάρισα), ενώ εκατοντάδες έμειναν άστεγοι λόγω των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν χιλιάδες σπίτια στις περιοχές που πλημμύρισαν και από τις οποίες έκανε το πέρασμα του ο «Ιανός». Το οδικό δίκτυο υπέστη πολλές ζημιές, επίσης, το ίδιο η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.
Οι πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021: Το πρώτο προειδοποιητικό χτύπημα, μεταξύ των πιο σοβαρών πυρκαγιών, ήταν στη Βαρυμπόμπη στις 3 Αυγούστου από το μεσημέρι μέχρι και τα ξημερώματα. Η πυρκαγιά δεν περιορίστηκε στη Βαρυμπόμπη, αλλά εξαπλώθηκε και στις Αδάμες, στο Τατόι και στους Θρακομακεδόνες. Οι πυρκαγιές, όμως, δεν ολοκληρώθηκαν στις 3 και 4 Αυγούστου.
Στις 5 Αυγούστου νέες εστίες ξέσπασαν στα Βασιλικά Πάρνηθας, ενώ έγιναν και αναζωπυρώσεις στην Άνω Βαρυμπόμπη και οι οποίες εξαπλώθηκαν και «σκέπασαν» χιλιάδες στρέμματα σε γειτονικές περιοχές. Μεταξύ άλλων, η φωτιά πέρασε από τη Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, τις Αφίδνες και τους Θρακομακεδόνες. Ένα γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, ήταν ότι στις Αφίδνες η φωτιά πέρασε, στην κυριολεξία, την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατά τις βραδινές ώρες.
Πυρκαγιά ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια, επίσης, στις 3 Αυγούστου και για πολλές ημέρες η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Ο απολογισμός ήταν να γίνουν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης και εκατοντάδες σπίτια. Το Μαντούδι, η Αγία Άννα, τα Βασιλικά, οι Ροβιές, η Μυρτιά, η Δάφνη, η Αιδηψός, τα Ελληνικά, ήταν μερικές από τις περιοχές στις οποίες η φωτιά έκαψε πολύ μεγάλες εκτάσεις και πολλά σπίτια, από τις 3 Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 12 Αυγούστου.
Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ελλάδας, καθώς κάηκαν, περίπου, 600.000 στρέμματα γης,(Το ρεκόρ καταρρίφθηκε τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του επόμενου έτους 2023, όταν κάηκαν ολοσχερώς πάνω από 900.000 στρέμματα) στις 5 Αυγούστου, κάηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα και στην Αρχαία Ολυμπία. Τεράστια δασική έκταση, αλλά και σπίτια, τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ απειλήθηκε και ο αρχαιολογικός χώρος. Στις 16 Αυγούστου στις φλόγες τυλίχθηκαν πάνω από 100.000 στρέμματα στα Βίλια Αττικής.
Σεπτέμβριος 2021, σεισμός 5,8 ρίχτερ στην Κρήτη:
Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, ένας σεισμός 5,8 ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός άντρα 65 ετών στο Αρκολοχώρι Κρήτης και 9 τραυματίες, ενώ προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλους 2 οικισμούς, στο Αρχοντικό και στα Ρουσσοχώρια.
Οκτώβριος 2021, Κακοκαιρία «Μπάλλος»: στις 16 Οκτωβρίου 2021, αφού προκλήθηκαν πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα σε Βόρεια Ελλάδα, Επτάνησα, Αττική, Εύβοια, και Πελοπόννησο. Ένα άτομο, μάλιστα, έχασε τη ζωή του στην Εύβοια, όταν τον παρέσυραν ορμητικά νερά.
Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην Αθήνα.
Ιανουάριος 2022, Κακοκαιρία «Ελπίς»: στις 24 Ιανουαρίου η χιονόπτωση στην Αθήνα ήταν τόσο έντονη που ο δρόμος της Αττικής Οδού είχε «κολλήσει» με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές και τα άτομα που ήταν εκεί, έμειναν για πολλές ώρες χωρίς νερό και τρόφιμα μη μπορώντας να κουνηθούν.
Ιούλιος 2022, Πυρκαγιά στην Πεντέλη και στη Δαδιά:Συγκεκριμένα η δασική πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης έφτασε στην Ανθούσα, στον Γέρακα, στην Παλλήνη, στη Διώνη και στο Ντράφι. Συνολικά εκατοντάδες πυροσβέστες επιχειρούσαν και χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 120 οχήματα. Ο τελικός απολογισμός ήταν πάνω από 24.000 καμένα στρέμματα γης και δεκάδες σπίτια να έχουν καεί ή να έχουν υποστεί ζημιές.
Πολύ μεγάλη ήταν η οικολογική καταστροφή και στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, με πάνω από 45.000 στρέμματα να έχουν πληγεί και από τα οποία πάνω από 20.000 έχουν καεί ολοσχερώς, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο Εθνικό Πάρκο στις 21 Ιουλίου και κράτησε πάνω από 1 εβδομάδα, ενώ ολοσχερώς κάηκε και το Παρατηρητήριο των σπάνιων αρπακτικών.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΡΑΕΤΙΑ (Τρέχουσα)
Διανύουμε ήδη το ξεκίνημα της νέας τετραετίας με κατάρριψη των «ρεκόρ» στα μεγέθη των οικολογικών καταστροφών αφού έχουμε μεγάλες φωτιές σε Πάρνηθα, Εύβοια και Δαδιά όπου όπως αναφέρθηκε παραπάνω κάηκαν πάνω από 900.000 στρέμματα, και χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην Ευρώπη όλων των εποχών, ενώ ήδη ο «DANIEL» όπως τον βαφτίσανε πλημμύρισε τη Θεσσαλία και το Πήλιο με τη μέγιστη οικολογική καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί σε θύματα, περιουσίες και υποδομές.
Οι ανυπολόγιστες συνέπειες της καταστροφής στις καλλιέργειες θα εμφανιστούν τις επόμενες εβδομάδες.
Αμφισβητεί κανείς ότι η «γκαντεμιά» είναι κληρονομική πάθηση;;;;;;;;;;
ΣΧΟΛΙΟ
Μην ξεχνάς ότι πήγε στην πτέρυγα μάχης με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και την επόμενη μέρα χάθηκαν τα παλικάρια μας με το πυροσβεστικό...
Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τον κορονοϊό με τους 37.000 νεκρούς και τους εκατονταδες χιλιάδες με παρενέργειες (και λόγω των €μβολίων) και όλο το νεοταξικό φασιστικό περίβλημά του, αλλά και τα ατυχήματα τύπου Τέμπη, θα καταλάβεις ότι όχι μόνο πρόκειται για γκαντεμιά αλλά για ...αφορισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.