Σελίδες

28 Ιουλίου 2023

Αοριστίες…

Του Χρήστου Μπολώση
 
Διαβάζω σε απογευματινή εφημερίδα: «Εντολές Μητσοτάκη για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση και καλύτερο συντονισμό στα πύρινα μέτωπα». Τι μου θύμισε αυτό; Τις οδηγίες των προπονητών: «Να έχετε πιο καθαρό μυαλό, οι γραμμές να είναι κοντά και να παίρνετε μέτρα στο γήπεδο, όταν γίνεται μία μικρή διακοπή για να εκτελεστεί ένα πλάγιο άουτ».
 
Είναι δυνατό να καίγεται η μισή Ελλάδα και ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας να ζητάει αοριστίες; Δηλαδή, τι ακριβώς εννοεί με τη «μεγαλύτερη κινητοποίηση»; Υπάρχουν πυροσβέστες που κάθονται και εναέρια μέσα που αράζουν;
 
Αμ, το άλλο; Έχει διαπιστώσει ότι γίνεται της τρελής και ζητάει «καλύτερο συντονισμό»; Μάλλον. Και τι κάνει; Παρακαλάει για ακόμα τρία κιλά συντονισμό; Αυτά τα πράγματα είναι για να τα παίρνει η κάμερα, και όχι για να δίνονται λύσεις. Όταν ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας διαπιστώνει ότι η κινητοποίηση είναι στην ουσία ακινητοποίηση και ο συντονισμός είναι ασυνεννοησία, τότε καταργεί τους υπευθύνους.
 
Δεν μπορεί να καίγεται εφτά μέρες η Ρόδος, ακόμα να αμφιβάλλουμε αν το επιτελικό κράτος, επιτέλους, λειτούργησε μία φορά σωστά και εμείς να μένουμε απλώς… αξύριστοι για να δημιουργούμε εντυπώσεις, ότι δεν μας μένει χρόνος για τον μπαρμπέρη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.