Σελίδες

30 Ιουλίου 2023

Συνέντευξη με μέλος της Κομισιόν για τις νέες βιομετρικές ταυτότητες και τα ψηφιακά χρήματα στην Ευρώπη (βρισκόμαστε στο παραπέντε του απόλυτου φασισμού της Ε.Ε.)

Δημοσιογράφος:
Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε να μιλήσετε ανώνυμα μαζί μας για αυτό το σημαντικό θέμα που παρουσιάζεται σήμερα στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα στον κόσμο. Θα θέλαμε να μας εξηγήσετε πώς θα λειτουργήσουν οι νέες βιομετρικές ταυτότητες στην Ευρώπη και ποιος θα τις χρησιμοποιεί.
 
 
Μέλος της Κομισιόν: Καλησπέρα, θα σας δώσω μερικές πληροφορίες ώστε να γίνει κατανοητό με απλά λόγια για το πως θα λειτουργήσει στην Ευρώπη αυτό το σύστημα.
 
Οι νέες βιομετρικές ταυτότητες αποτελούν μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση της υπηρεσίας προς τους πολίτες. Θα λειτουργούν με βάση τα διαπιστευτήρια βιομετρικών δεδομένων, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και η αναγνώριση προσώπου. 
 
Τα βιομετρικά δεδομένα θα αποθηκεύονται με ασφάλεια και κρυπτογραφημένα πρώτα στα εγχώρια συστήματα κάθε χώρας και μετά σε ειδικούς ασφαλείς διακομιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Οι νέες ταυτότητες σε βάθος μηνών και ανάλογα με την εξέλιξη τους, θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους πολίτες που κατοικούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε πολίτης θα λαμβάνει μια μοναδική βιομετρική κάρτα με έναν προσωπικά μοναδικό αριθμό που θα τον αντιπροσωπεύει, η οποία θα αποθηκεύει τα προσωπικά του δεδομένα και θα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί διάφορες υπηρεσίες και προνόμια μέσω του ψηφιακού μας συστήματος. 
 
Δημοσιογράφος: Τα ψηφιακά χρήματα που προωθούνται τώρα στην Ευρώπη υπάρχει περίπτωση να ενσωματωθούν στις νέες βιομετρικές ταυτότητες; 
 
Μέλος της Κομισιόν: Τα ψηφιακά χρήματα θα αποτελέσουν μια από τις βασικές λειτουργίες των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων. Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει ψηφιακά κονδύλια στη βιομετρική του κάρτα, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί για διάφορες συναλλαγές και πληρωμές. 
 
Τα ψηφιακά χρήματα θα είναι ενσωματωμένα στις νέες βιομετρικές ταυτότητες και θα λειτουργούν μέσω ενός ασφαλούς και κρυπτογραφημένου ψηφιακού πορτοφολιού. 
 
Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται θα είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη, προσφέροντας υψηλό επίπεδο προστασίας στα ψηφιακά χρήματα των πολιτών. Μέσω αυτού του συστήματος, οι πολίτες θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις και παροχές, καθώς και να πραγματοποιούν ασφαλείς και άμεσες πληρωμές σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες. 
 
Δημοσιογράφος: Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά ποιες θα είναι οι συνέπειες για όποιον δεν δεχθεί να αποκτήσει τη νέα βιομετρική ταυτότητα; 
 
Μέλος της Κομισιόν: Η αποδοχή της νέας βιομετρικής ταυτότητας σε βάθος χρόνου όπως είπα και πριν θα είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων. Ωστόσο, κατανοούμε πως κάποιοι ενδέχεται να έχουν αντιρρήσεις ή ανησυχίες για την υιοθέτηση αυτής της νέας τεχνολογίας. 
 
Αρχικά, θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της νέας βιομετρικής ταυτότητας και των ψηφιακών χρημάτων. Επίσης, θα λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες τους και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το σύστημα ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και ελευθερία επιλογής στους πολίτες. 
 
Ωστόσο, πρέπει να γίνει σαφές ότι η μη αποδοχή της νέας βιομετρικής ταυτότητας θα έχει συνέπειες. 
 
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι η καταλυτική ημερομηνία για την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια εφαρμογή της νέας ταυτότητας με τα ψηφιακά χρήματα είναι 3 Αυγούστου 2026, πέρα από αυτή την ημερομηνία κανείς και πουθενά στον κόσμο δεν θα έχει την δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερα εάν δεν έχει την νέα ψηφιακή ταυτότητα. 
 
Οι πολίτες που δεν θα επιθυμούν να υιοθετήσουν το νέο σύστημα δεν θα έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ψηφιακές ταυτότητες και τα ψηφιακά χρήματα, αλλά και στις βασικές βιοτικές ανάγκες. 
 
Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποκοπή από κοινωνικές υπηρεσίες και προνόμια που προσφέρονται από το κράτος ή άλλους φορείς. 
 
Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε για τις εξηγήσεις σας σχετικά με τις νέες βιομετρικές ταυτότητες και τα ψηφιακά χρήματα. Φαίνεται πως η πρωτοβουλία αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες των πολιτών. 
 
Να σημειώσουμε πως στη συνέντευξη για λόγους ασφαλείας δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των εμπλεκομένων και σύμφωνα με αυτό, έχει το δικαίωμα κάποιος να την αμφισβητήσει. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ακόμα κι αν δεν θέλετε να το δείτε με την θρησκευτική ματιά το όλο θέμα... αρκεί να το δείτε με την ανθρώπινη ματιά ελευθερίας και θα καταλάβετε τι μας ετοιμάζουν ...για το καλό μας πάντα!!!! 

Το μυστικό της υποδούλωσής μας κρύβετε στο ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για όσους δεν θέλουν την ψηφιακή ταυτότητα....
Εξ όσων μάθαμε στα χρόνια του κορωνοϊού ΟΛΑ πλέον θα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.