Σελίδες

30 Ιουλίου 2023

Ένας διαφορετικός αποχαιρετισμός στους δύο πιλότους

Ο Μανώλης Καρυωτάκης γνώριζε προσωπικά τον Χρήστο Μουλά – Οι δυο τους ήταν συνάδερφοι για πολλά χρόνια, υπηρετώντας την πατρίδα σε διάφορες μονάδες.
 
Με τον δικό του τρόπο αποχαιρετά τους δύο πιλότους του μοιραίου Canadair, που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, ο σμήναρχος (Ι) Μανώλης Καρυωτάκης.
 
Ο ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, διακρίνεται, εκτός από την αγάπη για τα αεροπλάνα και την πατρίδα, και για το ποιητικό του ταλέντο (έχει εκδώσει, άλλωστε, έως τώρα τρεις ποιητικές συλλογές). 
 
Ο σμήναρχος λοιπόν, συγκλονισμένος από τον αδόκητο χαμό των δύο ανδρών, δε θα μπορούσε να μη βάλει λόγια στα συναισθήματα όλων των ιπτάμενων… 
 
Γράφει λοιπόν: 
 
«Δύο καινούργιοι άγγελοι, Θεέ μου, θα σου σιμώσουν… 
Βάλ’ τσοι να κάτσουν πλάι σου τον χάρο να θυμώσουν. 
Μαγκιά δεν είναι με φτερά τη γη να την αφήσεις… 
μα να κατέχεις πως μπορεί πίσω να μη γυρίσεις…». 
 
Ο Μανώλης Καρυωτάκης γνώριζε, άλλωστε, και προσωπικά τον Χρήστο Μουλά. Οι δυο τους ήταν συνάδελφοι για πολλά χρόνια, υπηρετώντας την Πατρίδα σε διάφορες μονάδες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.