Σελίδες

6 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: Νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Ατζάι Μπάνγκα

Ο Ατζάι Μπάνγκα, ο υποψήφιος που είχε προταθεί από τις ΗΠΑ, εξελέγη την Τετάρτη νέος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.
 
Ο Μπάνγκα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά στις 2 Ιουνίου. Διαδέχεται στη θέση αυτή τον οικονομολόγο Ντέιβιντ Μάλπας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραιτήθηκε προτού να λήξει η πενταετής θητεία του.
 
Ο 63χρονος Ινδοαμερικανός Ατζάι Μπάνγκα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαίου General Atlantic και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συμμετοχών Exor, της οικογένειας Ανιέλι. Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος της MasterCard.
 
Ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι προτεραιότητές του είναι αφενός η χρηματοδότηση του αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων κρίσεων και αφετέρου η μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 
Είθισται ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας να είναι Αμερικανός και εκείνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ευρωπαίος.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Για να μην ξεχνιόμαστε η Παγκόσμια Τράπεζα ένα καθαρά νεοταξικό όργανο είναι αυτή που υπό την απειλή και τον εκβιασμό της ΜΗ χορήγησης οικονομικής βοήθειας, επιβάλλει στα κράτη να αποδεχθούν όλα όσα πρεσβεύει η Νέα Τάξη...
Αποδοχή ομοφυλοφιλίας και προωθησή της στην παιδεία, λαθρομετανάστες ως πρόσφυγες, πολυπολιτισμικότητα, ελεύθερες εκτρώσεις, αθεϊα και φυσικά το νέο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής κλπ...
Ενδεικτικά για να καταλάβετε πως λειτουργεί διαβάστε τι έγινε όταν ζήτησε δάνειο η Ουγκάντα... ΕΔΩ
 
Δηλαδή αντί να ζητήσει όπως ίσως αρμόζει οικονομικές μεταρρυθμίσεις από το κράτος που ζητάει δάνειο, αυτή ζητάει κοινωνικές κ.α.!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.