Σελίδες

1 Μαΐου 2023

Δολώματα για ψήφους.

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
 
Οι προκυρηχθείσες εκλογές έχουν πολλά στοιχεία που προκαλούν είτε γέλιο, είτε αγανάκτηση, είτε προβληματισμό, είτε όλα μαζί τα προηγούμενα, για την ποιότητα και την αξία των συμμετεχόντων.
 
Διαπιστώνεται η βεβαιότητα ότι τα κόμματα στην προσπάθεια τους να μαζέψουν ψήφους και να προσηλυτίσουν ψηφοφόρους, έχουν στραφεί στη αστείρευτη δεξαμενή των καναλιών όπου με δολώματα την πληθώρα τροφίμων τους προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την όποια αναγνωρισιμότητα τους προσφέρεται από τις διάφορες εκπομπές πρωινές, μεσημεριανές ή και βραδινές για να κοσμήσουν με την παρουσία τους τα βουλευτικά έδρανα αποσκοπώντας βέβαια στους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται «για το καλό του τόπου». 
 
Είναι μια πρακτική που όπως φανερώνει η εμπειρία αποδίδει, αν ψάξουμε τους ήδη και πριν παροικούντες στο βο(υ)λευτήριο εδώ και χρόνια. 
 
Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να δηλώνει την πρόθεση του συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου και επαφίεται στην νοητική ικανότητα (?) των ψηφοφόρων να αποκλείσουν τους άσχετους και τους ανίκανους ώστε να τους θέσουν στο περιθώριο. 
 
Όμως εδώ είναι και το πρόβλημα, αν δηλαδή υπάρχει η δέουσα αυτή νοητική ικανότητα του ψηφοφόρου ώστε να μη παρασυρθεί από την προβολή της τηλεόρασης και να αξιολογήσει σωστά σε ποιον θα «δανείσει» την ψήφο του -καθώς σίγουρα περί δανεισμού πρόκειται- για να μη μετανιώσει μετά για την επιλογή του. 
 
Ήδη ανακοινώνονται υποψηφιότητες περίεργες από άτομα π.χ. που δεν γνώριζαν με τι αριθμό τηλεφώνου καλούμε το «100», από σχολιαστές των γεγονότων σε διάφορες αναρτήσεις, από «ακαταδίωκτους» συμβούλους, από μετραγραφόμενους βουλευτές που ζήλεψαν τη δόξα των ποδοσφαιριστών και μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο αρκεί να μη χάσουν την «καρέκλα» αγνοώντας το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι τους τους ψήφισαν για μια συγκεκριμένη ιδεολογία τη οποία απεμπολούν για μια άλλη, χωρίς να ρωτήσουν αυτούς που τους ψήφισαν. 
 
Όλο αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα επόμενο είναι να προβληματίζει και να απογοητεύει τους σώφρονες πολίτες που διαπιστώνουν ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες ότι οι αρρωστημένες καταστάσεις στην πολιτική διαιωνίζονται με συνέπεια η χώρα να πηγαίνει σε μια πορεία με κατεύθυνση που δρομολογείται από τα συμφέροντα άλλων εντολέων και όχι από τα δικά της, ενώ οι προς επιλογή για εκλογή πολιτικοί καλούνται απλά να διαχειριστούν εισερχόμενες εντολές και όχι να αποφασίζουν αυτόνομα για τα συμφέροντα της πατρίδας τους. 
 
Δυστυχώς, πρόβλημα οι εκλογές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.