Σελίδες

6 Μαΐου 2023

ΑΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: Ελλάδα - Τέμπη - Τουρκία

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
 
Επιτρέψτε με να εκφράσω κάτι, το οποίο είναι και πολύ ουσιώδες:
Η συναισθηματική νοημοσύνη οδηγεί εις την ενσυναίσθηση με την οποία γινόμαστε και καλύτεροι, υγιείς και ψυχικά σκεπτόμενοι υπεύθυνοι άνθρωποι.
Για αυτό, για την προστασία της Δημοκρατίας και της Πατρίδας, το να είσαι ακομμάτιστος, είναι εις την πραγματικότητα η πιο επιτυχημένη θέση. Που σημαίνει, ότι για να κατανοήσεις την δημιουργία, πρέπει να γίνεις ο ίδιος δημιουργός.
 
Εις την απλότητα της ζωής ευρίσκεται ο πλούτος της γνώσης και της σοφίας. Για αυτό εις την Ιστορία και την Πολιτική δεν πρέπει να υπάρχουν συμπτώσεις, καθότι η Ηθική είναι βαθιά Πράξη, ενώ οι χιλιάδες δυσνόητοι, χαώδεις Νόμοι εφήμεροι και καταστροφικοί.
 
Ο Arthur Schopenhauer (1788-1860) είπε: «Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, εις την ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν», και κατά εμένα συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν αυτές ή να κάνουν και νέες.
 
Ο Albert Einstein(1879-1955) είπε: «Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα».
 
Ο δε Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) είπε: «Όταν δύο άνθρωποι μαλώνουν, φταίει αυτός που είναι πιο έξυπνος».
 
Ο Λυσίας (Αθηναίος Ρήτωρ 445-385 π.Χ.) είπε: «Πολλές φορές, αν και έχουμε Ειρήνη, πολιορκούμαστε όχι από εχθρούς, αλλά από εμπόρους».
 
Για αυτό, ενώ οι Αγωνιστές του 1821 απελευθέρωσαν την Ελλάδα, εμείς τώρα αδυνατούμε να την σωσουμε!
 
ΕΛΛΑΔΑ
 
Εδώ και πολλές δεκαετίες ο Ελληνικός Λαός και η Δημοκρατία συνθλίβονται από την μακροχρόνια κλιμάκωση της οξύτατης αντιπαράθεσης των Πολιτικών Κομμάτων Εξουσίας. Το 1821 είχαμε τον αγώνα της Εθνεγερσίας. Όμως ευθύς μετά και ως σήμερα που έμεινε η Παλιγγενεσία
 
Καίτοι με την σύγχρονη τεχνολογία είμαστε γνώστες τι ακριβώς συμβαίνει από το ένα άκρο ως το άλλο άκρο του Πλανήτη μας, δυστυχώς όμως απέναντι σε όλα αυτά κυρίαρχα είναι η ανοχή και η σιωπή όλων μας, που μας καθιστούν όμως υπεύθυνους, συνυπεύθυνους και ένοχους για όλα τα δεινά που συμβαίνουν εις την ανθρωπότητα και εις την Πατρίδα μας. Εκ των λόγων αυτών δεν η είναι η μοίρα, αλλά μοιραίες είναι οι επιλογές μας. Εδώ όμως υπάρχει η αιώνια και άγραφη «Εξίσωση των 3 Θ», που είναι «Θύτης + Θύμα = Θάνατος»
 
ΤΕΜΠΗ: Εθνική Τραγωδία. 
 
Το τρένο Ελλάδα που σκοτώνει τους Έλληνες. Εις την σύγχρονη Ελλάδα δεν ριζώνουν ούτε οι Νόμοι, αλλά ούτε και τα λόγια. Όταν στραβώσει κάτι δεν ξεστραβώνει με καμία Δύναμη. Όμως δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε σύγκριση μεταξύ δύο ή περισσότερων χείριστων κακών που επί πολλές δεκαετίες καταστρέφουν συστηματικά την Πατρίδα μας, δηλαδή ποιος είναι ο λιγότερος κακός σε σύγκριση με τον άλλο, αλλά να αποδοκιμάζουμε και να καταψηφίζουμε όλους. Η ευημερία ενός Λαού και μιας χώρας δεν εξαρτάται από το είδος του Πολιτεύματος, αλλά πρωτίστως από το ΗΘΟΣ των Κυβερνώντων και μετά από το πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο ενός Λαού!
 
ΤΟΥΡΚΙΑ
 
Η Τουρκία εδώ και 45 χρόνια διεξάγει έναν συστηματικό ψυχολογικό πόλεμο κατά της Ελλάδος με σκοπό την πτώση του ηθικού της χώρας μας, αλλά παράλληλα την ενίσχυση της Τουρκίας σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο που εν τέλει θα τις αποφέρει εδαφικά οφέλη. Όμως ο Λύκος είτε χορτάτος, είτε πεινασμένος, είτε τραυματισμένος παραμένει Λύκος, και δεν αλλάζει με τίποτα. Ούτε όταν ο Ερντογάν αντικατασταθεί από άλλον!
Αυτά για τους αιθεροβάμονες της χώρας μας!
 
Με εκτίμηση 
Γεώργιος Εμ .Δημητράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.