Σελίδες

5 Απριλίου 2023

Τρομοκράτες

Οταν θα ζήσουμε κι εμείς τα Μπατακλάν, γιατί είμαστε η παιδική χαρά του κάθε εγκληματία, τότε θα κλαίμε. Μέχρι τότε θα διαφημίζουμε «ένταξη» και άδειες διαμονής κάθε είδους
 
Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου
 
Αν δεν υπήρχε επισήμως ευχαριστήριο μήνυμα των Ισραηλινών, δεν νομίζω ότι θα δίναμε βάση στα περί εξάρθρωσης κυκλώματος τρομοκρατίας με συμμετοχή Πακιστανών, καθώς η ιστορία, αυτή που διέρρευσε τουλάχιστον, φαντάζει κάπως αστεία.
 
Δύο Πακιστανοί, που ο ένας δουλεύει στη Ζάκυνθο και ο άλλος στη Σπάρτη, και ένας τρίτος Πακιστανός, που είναι στο Ιράν, το οποίο είναι τελικά πίσω από όλο αυτό, έχουν συστήσει τρομοκρατική ομάδα, χωρίς όπλα, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς προετοιμασία και χρήματα. Από τη Λακωνία και τη Ζάκυνθο παρακολουθούσαν στόχο στου Ψυρρή. Να υποθέσουμε το βράδυ μετά τη δουλειά, με το google maps.
 
Πώς αλλιώς; Πετάγονταν μήπως στα ρεπό τους στην Αθήνα ένα απογευματάκι, κάποιο πρωινό και μετά επέστρεφαν για να δουλέψουν στα χωράφια; Ή μήπως δεν εργάζονταν καθόλου και είχαν άπλετο χρόνο για διάφορες δραστηριότητες – παράνομες, ως φαίνεται; Και ζούσαν, δηλαδή, στη χώρα παράνομα και απειλή ήταν για την κοινωνία και τίποτα δεν προσέφεραν. Αραγε, πόσες τέτοιες περιπτώσεις να έχουμε, γιατί -ως φαίνεται- δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το πώς ζούνε κάτι χιλιάδες λαθρομετανάστες στη χώρα.
 
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι πληροφορίες ήρθαν από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Εδώ δεν πήραμε χαμπάρι τόσο καιρό. Οι δικές μας μυστικές υπηρεσίες ήταν απασχολημένες στο να παρακολουθούν μη εγκληματίες για πολιτικούς λόγους και δεν πρόκαμαν να παρακολουθήσουν και τον πτωχό -πλην τίμιο- Πακιστανό τρομοκράτη. Δεν έφταναν οι κοριοί.
 
Μάθαμε επίσης ότι ουδείς από τους συλληφθέντες είχε χαρτιά, αλλά μπορούσε να ασκεί ελεύθερα το τρομοκρατικό του επάγγελμα, συγγνώμη το αγροτικό του επάγγελμα ήθελα να πω, ανά την επικράτεια. Είμαστε πολύ large εμείς ως άνθρωποι, δεν έχουμε τέτοια θέματα με άδειες, χαρτιά και λοιπή γραφειοκρατία. Και ήτο αυτοί οι δύο Πακιστανοί πολύ σκληροί άνθρωποι, λέει, ενώ οι υπόλοιποι είναι ζυμαρούληδες, έχουν μεγαλώσει με γαλλικά, μπαλέτο και πιάνο.
 
Κατά τ’ άλλα πανηγυρίζουμε που κοιμόμασταν όρθιοι, που είχαμε τρομοκράτες χωρίς χαρτιά να αλωνίζουν επί σειρά ετών στη χώρα και που τους συλλάβαμε, γιατί τους εντόπισαν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες. Τεράστια επιτυχία!
 
Οταν θα ζήσουμε κι εμείς τα Μπατακλάν, γιατί είμαστε η παιδική χαρά του κάθε εγκληματία, τότε θα κλαίμε. Μέχρι τότε μπορούμε να διαφημίζουμε «ένταξη», άδειες διαμονής κάθε είδους, πόσο χρήσιμοι είναι αυτοί οι πληθυσμοί για τη χώρα, «σεβασμό στο διαφορετικό», «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και άλλα τέτοια γραφικά.
 
*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.