Σελίδες

5 Μαρτίου 2023

Τέμπη vs εκλογές: όταν η υποκρισία αποτελεί πολιτική γραμμή…

Γράφει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς) 
 
Όποιος σκέφτηκε τη φράση «πατούν επί πτωμάτων», λογικά θα είχε στο μυαλό του τους σύγχρονους πολιτικούς της χώρας μας…
 
Έχουν περάσει λίγες ώρες μόνο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που μέχρι στιγμής έχει έναν βαρύ φόρο αίματος της τάξεως των 57 νεκρών, ενώ 56 συνάνθρωποί μας παραμένουν αγνοούμενοι, κι όμως η πολιτική υποκρισία φάνηκε από τα πρώτα λεπτά κι όσο προχωρούν οι ημέρες, γίνεται όλο και πιο έντονη.  
 
Τη στιγμή που το αίμα των αδικοχαμένων νέων συνανθρώπων μας ακόμα κοχλάζει, τα κόμματα έστησαν το δικό τους μικροκομματικό άθλιο πανηγυράκι, με μόνο σκοπό την άγρα ψήφων. Δεν περιμένανε βέβαια κάτι καλύτερο από τους πολιτικούς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κλείσουμε και τα μάτια.  
 
Η «χοντράδα» της εθνικής μας… «γλάστρας»…  
 
Όταν μιλάμε για «εθνική γλάστρα», φαντάζομαι πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι αναφερόμαστε στην ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Ο προσδιορισμός βέβαια δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το πρόσωπό της, αλλά κυρίως με τον ίδιο το θεσμό της προεδρίας της δημοκρατίας, δεδομένου ότι ο εκάστοτε ΠτΔ είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο με τυπικές – εξαιρετικά μειωμένες – υποχρεώσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη, η οποία δε χάνει ευκαιρία να επιδείξει την αλαζονεία της και το «δεν ξέρω τι ρόλο βαράω» ταμπεραμέντο της.  
 
Για άλλη μία φορά, η κάμερα ήταν αδιάψευστος μάρτυρας της εγκληματικά εσφαλμένης λογικής της Σακελλαροπούλου. Λογικά, υπάρχει πίσω της μία ομάδα επικοινωνιολόγων που τη συμβουλεύει. Εάν όντως είναι έτσι, θα πρέπει να απολυθούν όλοι τους άμεσα! Εάν όμως ό,τι κάνει το κάνει από μόνη της, κάποιος να τη συμμαζέψει. Αρκετά ρεζίλι έγινε και μαζί της γίνεται ρεζίλι κι ο Ελληνικός λαός.  
 
Το νέο «κατόρθωμα» της εθνικής μας «γλάστρας» ήταν να επισκεφθεί τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ως εδώ καλά και άγια! Το γεγονός όμως ότι άρχισε να πετάει λουλούδια στα συντρίμμια ενώ ακόμη βρίσκονταν νεκροί μέσα σε αυτά, δείχνει το μέγεθος της βλακείας και της αλαζονείας που τη διακατέχει. Φυσικά, όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός, τα «μαντρόσκυλα» έσπευσαν να την προστατεύσουν, εξαφανίζοντας το σχετικό οπτικό υλικό από παντού. Ευτυχώς όμως, κάποιοι πρόλαβαν να αποθηκεύσουν κάποιες φωτογραφίες, τις οποίες φαντάζομαι οι περισσότεροι τις έχετε ήδη δει, αφού κάνουν το γύρο του διαδικτύου.  
 
Αν δεν τις έχετε δει, σας παρουσιάζουμε δύο από αυτές… 
 

Τα σχόλια δικά σας…  
 
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, εκλογές κι υποκρισία!  
 
Με φόντο τις επερχόμενες εκλογές, η «κυβέρνηση» (κι όχι μόνο), αποφάσισε να δείξει ένα… ανθρώπινο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που το είχε σαφώς «ξεχάσει» στις τεράστιες πυρκαγιές της βορείου Ευβοίας. Τότε, οι σημαίες δεν είχαν κυματίσει μεσίστιες και κανένα κυβερνητικό «στολίδι» δεν είχε συγκινηθεί.  
 
Και συγκινήθηκαν όλοι τους τώρα… Βλέπετε, σε καιρό εκλογών, όλοι έχουν ανθρώπινο πρόσωπο κι όλοι νοιάζονται. Κι όλοι για τον ίδιο σκοπό: ψήφους! Και μην αναρωτηθείτε αν υπάρχουν κάποιοι που τους πιστεύουν. Υπάρχουν! Είναι όλοι εκείνοι οι καλπολάγνοι αυτόχειρες, που σε κάθε εκλογές αγχώνονται να πάνε να ψηφίσουν. Εκείνοι που ναι μεν δεν είναι κομματόσκυλα, αλλά είναι εξαρτημένοι από τη σάπια δημοκρατία που ρουφάει και την τελευταία σταγόνα αίματος των Ελλήνων. Είναι αυτοί που όντας φοβισμένοι κι αναποφάσιστοι πασχίζουν να δικαιολογήσουν την αυτοχειρία τους με κάτι βιτρίνες σαν αυτές που συμβαίνουν τώρα. 
 
Σύμφωνα με άρθρο του skai.gr, η κουλοκυβέρνηση σκέφτεται να εξετάζει το ενδεχόμενο της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών. Από τη μία φαίνεται η 23η Απριλίου να είναι μία πιθανή ημερομηνία, ή πλέον καλό Μάιο, αφού 30 Απριλίου θα είναι το τριήμερο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς (όχι, δε θα το σχολιάσω αυτό…). Σύμφωνα με το άρθρο του skai.gr λοιπόν:  
 
«Με δεδομένο πως η επόμενη εβδομάδα μετά την 9η Απριλίου είναι το Πάσχα η στιγμή που μπορεί να διεξαχθούν οι εκλογές θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Στην «εξίσωση» πρέπει να μπει και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στις 30 του ίδιου μήνα. Με αυτό το σκεπτικό η 23η του Απρίλη είναι πλέον ένα νέο ορόσημο. Με τον αστερίσκο πως και ο Μάιος μπορεί να είναι η λύση προκειμένου η χώρα να επουλώσει τις πληγές της από την εθνική τραγωδία.»  
 
Με απλά λόγια, αν ο Μητσοτάκης δεν προκηρύξει εκλογές στις 9 Μαρτίου (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εκλογές προκηρύσσονται τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τους), τότε πάμε για Μάιο… Αρκετός χρόνος για να δώσει η «κυβέρνηση» μία επιτυχημένη παράσταση…  
 
Κι η παράσταση ξεκίνησε με την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή! Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για ευθιξία κι άλλοι τόσοι που μίλησαν για υποκρισία. Προσωπικά όμως, βλέπω κάτι άλλο πολύ πιο ενδιαφέρον στην παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.  
 
Εκείνο που βλέπω είναι ότι η φαμίλια Καραμανλή, αποφάσισε να εγκαταλείψει το σαπιοκάραβο της ΝουΔούλας. Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε ανακοινώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές. Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο μητσοτακέϊκο, έρχεται το δυστύχημα στα Τέμπη να οδηγήσει σε παραίτηση τον συνονόματο και συγγενή του πρώην πρωθυπουργού, τον υπουργό Κώστα Καραμανλή! Χαράς Ευαγγελία για το μητσοτακέϊκο!  
 
Γιατί όμως στα ξαφνικά έπεσε τόση ευθιξία στη ΝουΔούλα;  
 
Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες, εκείνο που συμβαίνει είναι ένα ντόμινο εξελίξεων που ετοιμάζεται για μετά τις εκλογές και θέτει ως ορόσημο το 2025.  
 
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τις επερχόμενες εκλογές θα τις «κερδίσει» και πάλι ο Μητσοτάκης. Εκείνος, ακολουθώντας το σχεδιασμό της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» του γνωστού μας πλέον Klaus Shwab, θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες αναταραχές που θα οδηγήσουν σε ακυβερνησία. Και πάνω στην αναμπουμπούλα, θα εμφανιστεί η λύση του Παύλου, τον οποίο σκοπεύουν να ενθρονίσουν από το 1984. Οι δε συζητήσεις για την ενθρόνιση του Παύλου, έγιναν πιο έντονες λίγο αργότερα. Σε αυτές, μεταξύ άλλων, είχε παρευρεθεί και είχε παίξει σημαντικό ρόλο ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης και φυσικά κάποιοι εκ των «εκλεκτών» της οδού Αχαρνών αριθμός 19!  
 
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν κάποια συγκεκριμένα άτομα, να συμπεριλαμβάνονται ως κυβερνητικά στελέχη στο Νέο Βασίλειο των Ελλήνων. Και κάπου εκεί αναρωτιέμαι, εάν ο (υπουργός) Κώστας Καραμανλής είναι ένα από αυτά. Κι αν είναι, τότε το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν ήταν η αιτία της παραίτησής του, αλλά η αφορμή.  
 
Καθώς βλέπουμε την «ευθιξία» της κουλοκυβέρνησης να ξεδιπλώνεται με τυμπανοκρουσίες, μία εικόνα ήρθε να χαλάσει το σκηνικό. Αναφέρομαι στη φωτογραφία που επίσης έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου: 
 
Η μεσίστια σημαία κυματίζει ανάποδα στην Τράπεζα της Ελλάδος… Αυτό, μου έφερε στο νου κάτι που ίσως να θυμούνται οι παλιοί. Ήταν την εποχή που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Σιμήτης. Τότε, λίγο μετά τα γεγονότα στα Ίμια η σημαία στη βουλή βρέθηκε να κυματίζει ανάποδα. Οι φωτογραφίες βέβαια εξαφανίστηκαν, αλλά η μνήμη δε σβήστηκε. Στο κοινοβούλιο άλλωστε, είναι γνωστό ότι θεωρούν τη σημαία μας απλώς… κουρελόπανο, όπως δείχνει κι παρακάτω φωτογραφία της 03/12/2013: 
 
Ο… «στρατηγός άνεμος» έφταιγε πάλι… Στην επόμενη φωτογραφία όμως, ποια είναι η δικαιολογία; 
 
Σε αυτήν τη φωτογραφία, η ελληνική σημαία στο τραπεζάκι είναι ανάποδα και ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αδιαφορεί! Είναι στιγμιότυπο από την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στην 23η/06/2022. Αν μπροστά στον υπουργό άμυνας γίνεται τέτοια προσβολή εθνικού συμβόλου και δεν αντιδρά, περιμένουμε από αυτόν να είναι υπεύθυνος για την άμυνα της χώρας;  
 
Κάποιοι μπορεί να ξεχνούν και να συγχωρούν. Εμείς όμως ΟΧΙ!  
Και με αυτά τα χάλια, θέλουν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για τα αθώα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη…  
 
Κι από την άλλη, η αντιπολίτευση… Ο ΣΥΡΙΖΑ οδύρεται, αλλά «ξεχνάει» την αδιαφορία που επέδειξε στο Μάτι… Το δε ΠΑΣΟΚ με τον σχεδόν ανύπαρκτο Ανδρουλάκη, χτυπιέται… Αυτοί μάλλον «ξέχασαν» τα Ίμια και τόσα άλλα εγκλήματα όπως οι μεγάλες πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Πελοπόννησο και τόσα άλλα. Όλοι τους ξεχνούν τα εγκλήματα στη Μάνδρα Αττικής και στη Χαλκιδική (βλ. ορυχεία χρυσού). Αυτοί «ξεχνάνε», τα κομματόσκυλα αδιαφορούν, οι καλπολάγνοι αυτόχειρες «ξεχνούν». Εμείς όμως ΟΧΙ!  
 
Εκατόμβες νεκρών έχουμε θρηνήσει σε όλη την Ελλάδα και πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση αδιαφορεί κι η εκάστοτε αντιπολίτευση αλαλάζει… Ειδικά τα Τέμπη έχουν ποτιστεί με πολλά λίτρα αθώου αίματος. Ποιος ξεχνά το λεωφορείο με τους μαθητές; Ποιος ξεχνά το λεωφορείο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Ποιος ξεχνά τα αναρίθμητα δυστυχήματα εκεί; Και τώρα το προχθεσινό…  
 
Κι όλες οι κυβερνήσεις βιάζονται να επιρρίψουν ευθύνες, αλλά μακρυά από αυτούς! Πάντα στον πιο αδύναμο κρίκο, που αυτήν τη φορά είναι ο σταθμάρχης! Στο Μάτι ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής. Στη Βόρειο Εύβοια ο κακός μας ο καιρός κι ο ανάποδός μας. Καμία κυβερνητική ευθύνη πουθενά! Αθώα η «Αττική Οδός» τότε με τα χιόνια, αθώα και η «Hellenic Train» στα Τέμπη…  
 
Και την έρευνα για τα Τέμπη φέρεται να την ανέλαβε ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, του οποίου ο γιος ήταν μετακλητός υπάλληλος του παρετηθέντος υπουργού Κώστα Καραμανλή! Φαντάζεστε πού θα καταλήξει η έρευνα. Εκεί που κατέληξαν όλες οι άλλες έρευνες κατά καιρούς… Άμεσο κλείσιμο και φταίνε οι «αδύναμοι κρίκοι».
 
Κατακλείδα  
 
Ήθελα να αναφερθώ στις… θεωρίες συνωμοσίας που ξέσπασαν εχθές και σήμερα πάνω στα αθώα θύματα, αλλά το θεώρησα υποτιμητικό για τη νοημοσύνη του αναγνώστη το να αρχίσω και τα περί «σατανιστικών θυσιών» και όλα τα υπόλοιπα. Συγγνώμη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αρνούμαι να το δεχτώ. Και σ’ αυτό συμβάλλει κυρίως η γνώση που έχω στο θέμα του σατανισμού και που μου επιτρέπει να ξέρω ότι αυτό, δεν ήταν θυσία. Τουλάχιστον όχι στο Σατανά. Στο κέρδος, ναι! Στην κρατική αδιαφορία, ναι!  
 
Τώρα, το μόνο που μένει να δούμε είναι το πότε θα ανακοινωθούν οι εκλογές. Να είστε σίγουροι ότι σε 6 με 10 ημέρες από σήμερα, θα βγουν στον αέρα δημοσκοπήσεις που θα μιλάνε για τη δημοτικότητα του Μητσοτάκη μετά το δυστύχημα. Βάζω και στοίχημα…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.