Σελίδες

1 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Η ιστοσελίδα εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των 36 θυμάτων της τραγωδίας συγκρούσεως των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Είναι μεγάλο το πένθος για τον Ελληνισμό να χάνει νέα παιδιά ένεκα της αβελτηρίας ορισμένων υπευθύνων.
 
Αποδεδειγμένα το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Εδώ ψηφιοποίησαν και τα συμβόλαια και τα τραίνα κινούνται ακόμη στην εποχή του Τρικούπη. Συνεννοούνται οι σταθμάρχες και δίνουν την εκκίνηση του τραίνου. Δεν είναι μόνο οι σταθμάρχες που μπορεί να κάνουν λάθος στη συνεννόηση αλλά είναι ο κλειδούχος που μπορεί να στείλει το τραίνο στη λάθος γραμμή. Όσο οι ανακρίσεις συνεχίζονται δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα και ότι και να πούμε είναι αυθαίρετο και αστήρικτο.  
 
Εκείνο που πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο των σιδηροδρομικών είναι το πλέον ανησυχητικό. Το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των τραίνων σε όλα το δίκτυο της Ελλάδος έχει αγοραστεί από το 2000 και βρίσκεται στις αποθήκες. Ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας έχει τεθεί ως την Τιθορέα.
 
Ούτε ο ΟΣΕ ενδιαφέρθηκε να το εγκαταστήσει, ούτε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να το χρησιμοποιήσει για να κάνει πιο ασφαλή τα δρομολόγια. Και καλά όλοι αυτοί για τους δικούς τους λόγους δεν έβαλαν σε χρήση το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας.  
 
Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν είχε σχέδια αναβάθμισης ασφαλείας των σιδηροδρομικών μεταφορών; Όταν μάλιστα παρόμοιο ατύχημα που είχε συμβεί στο παρελθόν οφειλόταν και τότε στην κακή συνεννόηση των σταθμαρχών; Τι ενέργειες έκανε το αρμόδιο υπουργείο για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών ταξιδίων; Ο κόσμος έχει μπει στην ηλεκτρονική εποχή και ακόμη με στο κινητό σου έχεις τις πτήσεις όλων των Α/Φ στον ευρωπαϊκό και στον Ελληνικό χώρο και οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι δεν έχουν σύστημα που να δείχνει την κίνηση όλων των τραίνων στο δίκτυο του;  
 
Εξ άλλου είδαμε πρώτο τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη στο χώρο του ατυχήματος, αλλά ακόμη δεν είδαμε το καθ' ύλην αρμόδιον κ. Κ. Καραμανλή. Εντύπωση προκαλεί ότι ούτε τα ΜΜΕ απετόλμησαν να επιρρίψουν ευθύνες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το ατύχημα. Γιατί; Μήπως ο Κ. Καραμανλής λόγω ονόματος είναι στο απυρόβλητο; Εδώ υπάρχουν υπεύθυνοι και όλοι πρέπει να λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι’ αν βρίσκονται και όχι μόνο ο σταθμάρχης και ο κλειδούχος. Πρέπει να λογοδοτήσουν για μη εκτέλεση του καθήκοντος των εκ του οποίου σήμερα θρηνούμε 36 ως τώρα νεκρούς, το πλείστον φοιτητές που επέστρεφαν στα πανεπιστήμια τους.
 
(1/3/23)
Αμφικτύων
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/  

2 σχόλια:

  1. Η ΑΔΕΛΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ. ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ.
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.
    Η ΤΡΕΝΟΣΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ;;
    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;;; ΚΟΙΜΑΤΑΙ ;;;
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ .
    ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ
    ΕΔΩ ΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ;;;ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΜΟΝΟ ;;
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΕΣ.
    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.