Σελίδες

13 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλη ουκρανική επίθεση με δυτικά όπλα προ των πυλών: Ετοιμάζονται αμιγείς «αμερικανικές» ταξιαρχίες. Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Σολεντάρ.

Μπορεί το Μπακχμούτ να κρίνει την τύχη του Ντονιέτσκ καθώς σε περίπτωση επικράτησης των ουκρανικών δυνάμεων ανοίγει ο δρόμος για το Σεβεροντονιέτσκ, στην δε ρωσική επικράτηση πλέον το Σλοβιάνσκ θα πέσει σαν ώριμο φρούτο αλλά το επιτελείο στο Κίεβο με την αμερικανική υποστήριξη ετοιμάζει και plan b που περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση ανάλογης του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου με τις νέες “αμερικανικές” ταξιαρχίες που ετοιμάζονται.
 
Μετά το “βρετανικό πείραμα” εκπαίδευσης των 10.000 Ουκρανών, η απόφαση πάρθηκε από τους Αμερικανούς επιτελείς μαζί με τις αποφάσεις αποστολής νέων βαρέων όπλων.
 
Δόγμα ΝΑΤΟ με όπλα ΝΑΤΟ. 
 
Οι Βρετανοί θεώρησαν ότι οι μάχες θα κριθούν μόνο σε κατοικημένες περιοχές και έτσι περιορίστηκαν να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς μόνο σε αυτό το είδος αγώνα και παρείχαν μόνο ατομικό εξοπλισμό και ελαφρύ οπλισμό, κάτι που όμως οδήγησε με την επιστροφή τους στην λιποταξία. 
 
Τα αποτελέσματα, κράνη, στολές και όπλα να πωλούνται όσο -όσο και σε όποιον πλήρωνε. Πλέον ο στόχος είναι να δημιουργηθούν κανονικές μονάδες που θα επιχειρήσουν κανονικά στο πεδίο της μάχης σε επιχειρήσεις μηχανοκίνητου αγώνα μόλις παγώσει το έδαφος. 
 
Οι Ουκρανοί διεξάγουν έναν καταστροφικό αγώνα φθοράς που κύριο λόγο έχει την καταστροφή του κυρίου υλικού των ρωσικών δυνάμεων εκμεταλλευόμενοι τις οργανωμένες – οχυρωμένες θέσεις στο έδαφος ώστε να τους αποκόψει από τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στον ουκρανικό στρατό να προλαβαίνει να εκπαιδεύει νέες δυνάμεις και να ενσωματώνει νέα υλικά. 
 
Πλέον θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση 4-5 μηχανοκίνητες ταξιαρχίες νατοϊκού – “αμερικανικού” τύπου με μ/κ τάγματα με ΤΟΜΑ M-2 Bradley (τα αρχικά 50 αναμένεται να αγγίξουν τα 400), επιλαρχίες αρμάτων Leopard-2/Challenger-2 και α/κ πυροβόλα/HIMARS με ήδη 20.000 Ουκρανούς να έχουν μεταβεί σε διάφορα αμερικανικά στρατόπεδα για να εκπαιδευτούν ταχέως ενώ η χρήση των ειδικών όπλων θα γίνει από μισθοφόρους. 
 
Ο κρίσιμος πλέον παράγοντας είναι το πάγωμα του εδάφους όπου πλέον θα μπορέσουν να επιχειρήσουν τα βαρύτερα δυτικά τεθωρακισμένα που ώστε να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα έναντι των ρωσικών αρμάτων. 
 
Στα δε ΤΟΜΑ οι Ουκρανοί προτιμούν τα αμερικανικά έναντι των Marder που τα θεωρούν παλαιού τύπου. Έτσι τα αμερικανικά οχήματα έχουν διπλά θερμικά σκοπευτικά με διπλό εκτοξευτή βαρέως τύπου για βλήματα TOW. 
 
Όλα πλέον θα κριθούν όπως θεωρούν στο Κίεβο στο ανοιχτό πεδίο με τις μονάδες να καλύπτονται από νέα δυτικά αντιαεροπορικά όπως τα Crotale/SAMP-T/PATRIOT/IRIS-T και κάνωντας εκτεταμένη χρήση των πληροφοριών που θα παρέχουν τα νατοϊκά συστήματα σε real-time μέσω συστημάτων C-4i. 
 
Για τον δε χρόνο διεξαγωγής της επίθεσης το σενάριο πλέον είναι για να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου. 
 
 
Πλήρης εκκαθάριση του Σολεντάρ – Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Krasna Hora – Παραδόθηκε η 77η ουκρανική Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία
 
Το Σολεντάρ εκκαθαρίστηκε πλήρως με τους εναπομείναντες Ουκρανούς να έχουν υποχωρήσει στον αυτοκινητόδρομο της Krasna Hora που αποτελεί το νέο αντικειμενικό σκοπό των ρωσικών δυνάμεων, ενώ υπολείμματα της ουκρανικής δύναμης έχουν απομείνει στο ορυχείο άλατος νούμερο 7.
 
Η ουκρανική 77η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, η οποία εκπαιδεύτηκε στην Βρετανία, παραδόθηκε μαζικά στους Ρώσους της Wagner. Συνολικά οι απώλειες των Ουκρανών υπολογίζονται (νεκροί και τραυματίες) στις 25.000 μόνο στο μέτωπο του Σολεντάρ (στο μέτωπο του Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ οι απώλειες είναι πολλαπλάσιες).
 
Οι Ουκρανοί που παραδίδονται είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση.
 
Στο Σολεντάρ (όπως και στο Μπάκχμουτ-Αρτέμβοσκ) έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί Βρετανοί και Αμερικανοί μισθοφόροι (επί της ουσίας στρατιωτικών που παραιτήθηκαν «όλως τυχαίως» από τους αντίστοιχους στρατούς μόλις ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία για να μην υπάρχει επίσημη εμπλοκή των κυβερνήσεών τους).
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Andrew Bagshaw, Christopher Perry.
 
Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους δυτικά του Σολεντάρ προς τον οικισμό Blahodatne και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Sil, όπως και στην Κrasna Hora.
 
Οι απώλειες των Ουκρανών κατά την χθεσινή εκκαθάριση, φτάνουν τους 500 άνδρες.
 
Στο Μπάκχμουτ καταλήφθηκε ολοκληρωτικά η συνοικία Οπιτνόγιε και «σφίγγει» ακόμα περισσότερο ο ρωσικός «κλοιός».
 
Μπορεί η ρωσική προέλαση να φαίνεται αργή, αλλά πρόκειται για αστική σύγκρουση και οι Ουκρανοί στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έχουν διαθέσει πάνω από 100.000 άνδρες (όχι όλοι Ουκρανοί, είναι πολλές χιλιάδες οι Αγγλοσάξονες και Πολωνοί μισθοφόροι). 
 

1 σχόλιο:

  1. ΛΥΣΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.