Σελίδες

13 Ιανουαρίου 2023

Ανθρωπογενής ή Φυσική Υπερθέρμανση του πλανήτη;

9 Ιανουαρίου 2023 | Daniel Nebert, MD | Διάβαστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Ως ιατρός-επιστήμονας (και παιδίατρος), θα ήθελα να παρεμβάλω ορισμένα επιστημονικά δεδομένα στο συνεχιζόμενο πολιτικά φορτισμένο θέμα της "υπερθέρμανσης του πλανήτη/κλιματικής αλλαγής". 
 
Πρώτον, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) συγκλόνισε πρόσφατα την κοινότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανακοινώνοντας πολύ διακριτικά μια ανάκληση (27 Οκτωβρίου 2022) ότι: "οι εκτιμήσεις τους για τη μοντελοποίηση στον υπολογιστή ήταν λανθασμένες". Δεν βλέπουν "καμμία "κλιματική έκτακτη ανάγκη" μεταξύ τώρα και του τέλους του αιώνα". Με βάση την πρόσφατη επιστημονική έρευνα, ο ΟΗΕ μείωσε στο μισό την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μέχρι το 2100 [1] σε μόλις 2,5°C περίπου! 
 
Αναφέρουν ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες κατά τα επόμενα 80 χρόνια αναμένεται να αυξηθούν με τον ίδιο περίπου αμελητέο μέσο ρυθμό όπως τα τελευταία 80 χρόνια - περίπου "0,017 °C ανά έτος". Αυτή η εκτίμηση δεν διαφέρει ουσιαστικά από τις δορυφορικές μετρήσεις "0,13 °C ανά δεκαετία" από το 1979 [2] που αναφέρει κάθε μήνα ο Roy W Spencer (μετεωρολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Huntsville). Επομένως, δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ των κινδυνολόγων της "υπερθέρμανσης του πλανήτη" και των μη κινδυνολόγων! Δεν υπάρχει κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης! 
 
Δεύτερον, ο γελοίος μύθος ότι το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη δεν μπορεί να είναι αληθινός. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε μαθητής φυσικών επιστημών του δημοτικού:  
 
"Τα φυτά απαιτούν CO2 και αποβάλλουν οξυγόνο (O2). Τα ζώα και οι μύκητες προσλαμβάνουν Ο2 και αποβάλλουν CO2. Το CO2 είναι απαραίτητο για τον κύκλο της ζωής στη Γη!"  
 
Το CO2 είναι ένα άχρωμο άοσμο αέριο, που αποτελεί το 0,041% κατ' όγκο στην ατμόσφαιρά μας- το CO2 δεν είναι ρύπος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 800.000 ετών δεδομένων από πυρήνες πάγου, δεν υπάρχει σταθερή συσχέτιση μεταξύ των κύκλων υπερθέρμανσης και ψύξης του πλανήτη και των παγκόσμιων ατμοσφαιρικών επιπέδων CO2. 
 
Το παγκόσμιο ατμοσφαιρικό CO2 εκτιμάται ότι ήταν ~280 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) πριν από τη βιομηχανική επανάσταση και έχει αυξηθεί σε ~420 ppm σήμερα. Η Γη έχει θερμανθεί κατά ~0,13 °C ανά δεκαετία από το τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων (1300-1850 μ.Χ.). Μετά από κάθε περίοδο ψύξης της Γης, υπήρχε πάντα μια περίοδος θέρμανσης - όπως σήμερα. 
 
Λίγοι άνθρωποι φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι τα επίπεδα CO2 στους πνεύμονές μας φτάνουν τα 40.000-50.000 ppm, γεγονός που μας προκαλεί να πάρουμε την επόμενη ανάσα μας. Κάθε άνθρωπος εκπνέει περίπου 2,3 κιλά CO2 σε μια μέση ημέρα. (Ένα άτομο που ασχολείται με έντονη άσκηση μπορεί να παράγει έως και οκτώ φορές περισσότερο CO2). Με δεδομένες ~16 αναπνοές ανά λεπτό για κάθε έναν από τους 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη, αυτό σημαίνει ~16 δισεκατομμύρια λίβρες CO2 την ημέρα που παράγονται από όλους τους ανθρώπους. Πολλαπλασιάστε το επί 40 και ισούται με ~640 δισεκατομμύρια κιλά CO2 την ημέρα - το οποίο προσεγγίζει το συνολικό CO2 που αποβάλλεται από τη συνολική ζωική και μυκητιακή βιομάζα του πλανήτη. 
 
Οι συνολικές εκπομπές από την παγκόσμια βιομηχανία ανά ημέρα το 2020 εκτιμήθηκαν σε ~16 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμου CO2. Αν ένας μετρικός τόνος = 2200 λίβρες, τότε "συνολικές βιομηχανικές εκπομπές" = 35,2 x 109 = 35.200.000.000 (~35,2 δισεκατομμύρια λίβρες CO2 ανά ημέρα). Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η ζωική και μυκητιακή βιομάζα ανά ημέρα εκπέμπει περισσότερο από 18 φορές περισσότερο από όλες τις τρέχουσες βιομηχανικές εκπομπές! 
 
Εάν το παγκόσμιο ατμοσφαιρικό CO2 ήταν ~280 ppm το 1750 και είναι ~420 ppm σήμερα, ποια είναι η πηγή αυτής της αύξησης κατά ~140 ppm; Διάφοροι επιστήμονες έχουν εκτιμήσει ότι οι βιομηχανικές εκπομπές που σχετίζονται με τον άνθρωπο έχουν συνεισφέρει ίσως 100 ppm - με τα "φυσικά αίτια" να αντιπροσωπεύουν τα υπόλοιπα ~40 ppm της συνολικής αύξησης των ~140 ppm μεταξύ του 1750 και σήμερα. Οι αυξήσεις στα επίπεδα του ατμοσφαιρικού CO2 έχουν συμβάλει στο "πρασίνισμα" της Γης και έχουν ενισχύσει σημαντικά τη φυτική παραγωγή. 
 
Τέλος, ένα σχόλιο σχετικά με την "οικολογική αγχώδη διαταραχή" - που παρατηρείται συνήθως στην παιδιατρική περισσότερο από ό,τι στους ενήλικες ασθενείς. Αυτή η κατάσταση προκαλείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που προβλέπουν αναληθώς το "τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε", λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Αυτός ο πανικός μπορεί να προκαλέσει αυξημένο άγχος, κατάθλιψη, διαταραχή μετατραυματικού στρες, χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων, υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών, κατάχρηση ουσιών, κοινωνικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης βίας, και μια οδυνηρή αίσθηση απώλειας. 
 
Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια σοβαρή μορφή παιδικής κακοποίησης. Δεδομένης της πρόσφατης ομολογίας της IPCC του ΟΗΕ ότι δεν προβλέπεται καμία κλιματική έκτακτη ανάγκη, και του γεγονότος ότι το CO2 δεν ευθύνεται απερίφραστα για τίποτα από όλα αυτά, οι κινδυνολόγοι θα πρέπει να παραδεχτούν υπεύθυνα τους λανθασμένους ισχυρισμούς τους - σε όλους. Και ας προχωρήσουμε, χαρούμενα, μαζί, συνειδητοποιώντας ότι είμαστε πλέον όλοι στο ίδιο μήκος κύματος! 
 
Αυτό το σχόλιο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο CFACT, στις 5 Ιανουαρίου 2023, και μπορείτε να το δείτε εδώ. 
 
ΑΝΑΦΟΡΕΣ 
 
[1] https://breakingviewsnz.blogspot.com/2022/11/barry-brill-overdue-retraction-of-giant.html
[2] https://www.drroyspencer.com/uah-global-temperature-update-for-september-2022-0-24-deg-c/
 

---
Δικτυογραφία:
Man-made or Natural Global Warming? - CO2 Coalition

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ''ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΜΑ '' ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ .
    ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΨΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΣ.
    Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ Η ΓΝΗΣΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ , ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ...ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.