Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
Εξ αιτίας του θανάτου του τέως εν μέσω Ιανουαρίου ξεπετάχτηκαν αρκετά «φίδια» από τη φωλιά του Εθνικού Διχασμού . Σαν άνθρωποι είμαστε κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου και συμπάσχουμε για το χαμό ενός συμπολίτη μας , ασχέτως αν αυτός χρημάτισε κάποτε βασιλεύς των Ελλήνων. Πέραν τούτου ουδέν. Διότι το καθεστωτικό πρόβλημα που μας ταλάνιζε επί αιώνες έχει κλείσει δια παντός. Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Ελληνική Δημοκρατία. Και θα είναι όσο καιρό δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο καλύτερο πολίτευμα. Ίσως αργότερα να μεταβούμε στην Αμεση Δημοκρατία και τούτο σήμερα είναι τεχνολογικά εφικτό, αλλά ας το αφήσουμε για το μέλλον.
Το παρόν σημείωμα αφιερώνω στους σημερινούς όψιμους νοσταλγούς της βασιλείας που κλαίνε και οδύρονται διότι ο Ελληνικός λαός σε ελεύθερο Δημοψήφισμα το 1974 έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της βασιλείας. Και οι μεν νέοι και ανιστόρητοι δικαίως να μη γνωρίζουν τα αίτια της πτώσεως της βασιλείας, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και ηλικιωμένοι οι οποίοι καταψήφισαν το θεσμό και τώρα το μετανιώνουν.
Γιατί όμως ο Ελληνικός λαός κατάργησε ένα θεσμό δύο αιώνων;
1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ
Ο θεσμός της Βασιλείας πολλά δεινά προξένησε στον τόπο και το χειρότερο συντηρούσε τον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ
2. Ο ξενόφερτος θεσμός της Βασιλείας
Ο εκλιπών αντί για βασιλεύς (ανώτατος άρχων) έγινε πολιτικό πρόσωπο και εναντιώθηκε-είτε ένεκα απειρίας, είτε ένεκα κακών συμβούλων σε δύο μεγάλους πολιτικούς της εποχής:
α/ Συγκρούστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου
Με τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση διότι του αρνήθηκε το ΥΕΘΑ, παρότι ήταν λαοπρόβλητος με 53% (τότε ανακηρύχτηκε Γέρος της Δημοκρατίας)
β/ Συγκρούστηκε και με τον Κ. Καραμανλή
Βραδύτερον ήλθε σε σύγκρουση και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον εξανάγκασε να φύγει νύκτωρ στο Παρίσι με το όνομα «Τριανταφυλλίδης»
3/ Ιουλιανά 1965-Προάγγελος της Χούντας
Έγινε πρόξενος ανωμαλίας και ευτελισμού της πολιτικής στη γνωστή περίοδο ως «Ιουλιανά 1965» . Τότε άλλαζε τις κυβερνήσεις σαν τα «πουκάμισα».
4/ Ετοίμαζε Πραξικόπημα Στρατηγών
Αντί να εκτονώσει την κατάσταση αυτός βρισκόταν σε επαφή με τους Στρατηγούς για την επιβολή Δικτατορίας , αλλά πιο σβέλτοι οι Συνταγματάρχες τον πρόλαβαν και επέβαλαν αυτοί την Απριλιανή Χούντα με την οποία συνεργάστηκε έστω καιροσκοπικά αντί να προβάλει αντίσταση
5/ Προέβη στο αποτυχών «Πραξικόπημα Οπερέτα» της 14/12/67 και απήλθε στη Ρώμη. Τα επόμενα είναι γνωστά.
Επομένως, ο εκλιπών με τις πράξεις του οδήγησε τη χώρα στην ανωμαλία της Χούντας την οποία πληρώσαμε με την απώλεια της μισής σχεδόν Κύπρου και της σημερινής καταστάσεως στο Αιγαίο. Οι ολίγοι νοσταλγοί ας μελετήσουν λίγο την πρόσφατη ιστορία και ας σταματήσουν τους λυγμούς και τους κοπετούς. Ο τέως Βασιλεύς είναι νεκρός , οι φιλεύσπλαχνοι Θεοί της Ελλάδος θα τον συγχωρέσουν, η Ιστορία όμως ποτέ.
(13/1/23)
Αμφικτύων
Την ανωμαλια στην Ελλαδα την εφερε η αριστερα. Για θυμηθειτε τι συνεβαινε προ πραξικοπηματος. Πληρης αναρχια ....
ΑπάντησηΔιαγραφή