Σελίδες

14 Ιανουαρίου 2023

Μοιραίες συγκρίσεις γύρω από μια κηδεία

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης
 
Διαβάζω στις εφημερίδες σχετικώς με τον αποβιώσαντα τ. Βασιλέα Κωνσταντίνο και φρίττω: «Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις λεπτομέρειες της κηδείας του» ή «ακόμα δεν πέθανε και βγήκε στη φόρα το άγριο παρασκήνιο της… κηδείας του».
 
Και διερωτώμαι: Γιατί, άραγε, όλα αυτά; Ποιον φοβάται η δημοκρατία μας και χρειάζονται συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να κηδευθεί ένας Έλληνας πολίτης;
 
Να θυμίσω ότι η χούντα επέτρεψε να γίνουν με κάθε ελευθερία οι κηδείες των Γ. Παπανδρέου (3/11/1968) και Γ. Σεφέρη (22/9/1971), την εποχή, δηλαδή, που ήταν πανίσχυρη. «Υπό τη λαϊκή πίεση» έγραψαν μετά. Καλά, εντάξει… Φοβία, λοιπόν, και κακομοιριά δείχνει αυτή η πρεμούρα για να βρεθεί «λύση» να περάσει ανώδυνα η κηδεία. Διότι περί αυτού πρόκειται. 
 
Θες να ʼχουμε τίποτα συλλαλητήρια; Τους διαφεύγει, όμως, ότι αυτοί που θα πάνε να προσκυνήσουν, αν τελικώς τους αφήσουν, δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να καταλύσουν τα κράτος. 
 
Αυτοί είναι που δημιούργησαν και στήριξαν το κράτος, όταν πάλευε να σταθεί στα πόδια του, μετά τον μοιραίο συμμοριτοπόλεμο. Άλλωστε, η δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται. Μόνο τρέμει νεκρούς βασιλιάδες…
 

2 σχόλια:

  1. ...ἡ τάχα δημοκρατία,
    ὠς πρόσχημα καὶ φερετζές
    τῆς κρατούσης πλουτοκρατίας

    ἀπεδείχθη χειρότερη κατά πολύ

    καί τῆς ἔξωθεν πεφυτευμένης(!) στρατοκρατίας...

    και τῆς...βασιλευομένης...
    ξενοκρατίας...!

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΉΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ... ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ...

    Δυστυχώς στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερους προδότες, από όσους μπορούμε να καταναλώσουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.