Σελίδες

21 Δεκεμβρίου 2022

Ο Θάνατος μυρίζει ναφθαλίνη.

Χαίρεται
 
Ουαί παππού και γιαγιά
 
Αν είμαι παππούς ή γιαγιά που δεν πάω στην Εκκλησία, που έχω διακόψει την σχέση μου με τον Θεό, που νομίζω ότι πιά δεν τον χρειάζομαι.  
Που βάφω τα μαλλιά μου, που το μόνο που με ενδιαφέρει είναι πόσο μου έκοψαν την σύνταξη, που γκρινιάζω για την ακρίβεια, που έχω τελευταίας τεχνολογίας κινητό και profile στα social media, που χτίζω σπίτια, αγοράζω ακίνητα, που καμαρώνω τα σπουδαγμένα καμάρια μου, που συζούν και πορνεύουν δεκαετίες.  
 
Δεύτε και διαλεχθώμεν, πατέρα, παππού, μάνα και γιαγιά …
 
Στην Εκκλησία πάω μόνο στις γιορτές και παριστάνω τον ευσεβή, έχω και γνωστό τον παπά.  
Καταλήγω να επιδεικνύω τα σπουδαγμένα δυστυχισμένα αντίχριστα παιδιά μου και εγγόνια, που απλά θα είναι μία τραγική συνέχεια μου. Αν μου τα αφήσει να τα ταλαιπωρώ και δεν τα πάρει ο Θεός.  
 
Κρύβω την δυστυχία όλης της οικογένειας μου, κάτω από ένα πέπλο φαινομενικής επιτυχίας.
Οικογένεια, αυτή που μου ανέθεσε ο Θεός να τους πάω στον παράδεισο και να τους τραβήξω μαζί μου, αφού παλέψω πρώτα να πάω ΕΓΩ.. 
Απλά είμαι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ και θα δώσω λόγο και για αυτούς ως πατέρας, παππούς, μάνα, γιαγιά.
 
Ιδού εγώ και τα παιδία α μοι έδωκεν ο Θεός 
Υπάρχει και η άλλη όμως όψη του νομίσματος, πάω στην Εκκλησία και αντί να πιάσω μια γωνία και να μην ασχολούμαι με κανέναν και αν μου ζητήσουν κάτι να το κάνω ευχαρίστως, να βοηθήσω.  
 
Τρέχω πίσω από διάφορους, χαμένους, μπερδεμένους γέροντες και γερόντισσες, για να χαθώ και εγώ.  
 
Για αυτό άφησε ο Κύριος επτά μυστήρια, μέσα από αυτά θα σωθώ πρώτα εγώ και μετά θα σώσω και τους άλλους που μου έστειλε ο Θεός.  
Αν ο πνευματικός, ο γέροντας ή γερόντισσα δεν με οδηγεί στην προσευχή και στα Μυστήρια, τότε κάτι δεν πάει καλά και όπως έχει πει ο Κύριος ἄφετε αὐτούς· τυφλοί εἰσιν ὁδηγοί τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.  
Τα γυμναστήρια της ψυχής.  
 
Η Εκκλησία είναι τύπος της Βασιλείας των Ουρανών, το κακό δεν μπαίνει μέσα φωνάζει απέξω, μας καλεί να βγούμε έξω, για να μας κακοποιήσει.  
 
Είναι περιφρουρούμενος πνευματικός χώρος, άσκησης και προετοιμασίας, κάθαρσης, φωτισμού, Θέωσης.  
Στα μοναστήρια είναι συνεχώς ανοικτός ο ναός και οι μοναχοί μπαινοβγαίνουν συνεχώς σε αυτό το γυμναστήριο.  
Η γή είναι τύπος του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, μέσα στον παράδεισο γύριζε και γυρίζει ο δράκοντας, να βγάλει έξω τον κάθε απρόσεκτο, να τον σύρει στον άδη.  
 
Τα περήφανα γηρατειά που πλέον κυνηγάνε την ουρά τους  
 
Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες κάποτε ήταν μεγάλοι αθλητές σε αυτά τα γυμναστήρια και έφερναν την ΖΩΗ το φως, την ΑΛΗΘΕΙΑ στα σπίτια.  
 
Δυστυχώς όμως πλανήθηκαν και παράτησαν αυτή την γυμναστική, τον τρόπο άθλησης.  
 
Πήραν σύνταξη και αντί να το ρίξουν στο γυμναστήριο της σωτηρίας της ψυχής, τυφλώθηκαν κυνηγάνε την ουρά τους, την υγεία τους, τα καφενεία, τις λέσχες, την διασκέδαση.  
Είναι στα καφενεία, στα κομμωτήρια, στα mall, στα γήπεδα, στις καφετέριες, στα super market, στις τράπεζες, τρέχουν όλοι μέρα κυνηγάνε την ουρά τους.
 
Πάνω από όλα η υγεία σου λένε …  
Αυτό δε είναι ευχή αλλά κατάρα παππού και γιαγιά, μάνα και πατέρα, χάθηκες εσύ και τραβάς και μένα.
 
Ο σαρκικός άνθρωπος φοβάται μην πεθάνει, γιατί η ψυχή του είναι χωρισμένη από τον Θεό και το ξέρει αλλά δεν μετανοεί.  
Ο ψυχικός άνθρωπος που νοιάζεται μόνο για τους δικούς του, όπως το γατί για τα γατάκια του και αυτός μυρίζεται τον θάνατο ότι θα είναι διπλός, χωρισμός της ψυχής από το σώμα και χωρισμός της ψυχής από τον Θεό και τρέμει στην ιδέα του τάφου.  
 
Ο Θάνατος μυρίζει ναφθαλίνη η ζωή θυμίαμα  
Ο Πνευματικός, ο γέροντας, η γερόντισσα, έτσι σκέφτεται όπως τον περιγράφει ο Άγιος.  
 
Άγιος Νεκτάριος:
Αυτός που ελπίζει στον Κύριο, βαδίζει ήρεμος στον αγώνα της ζωής του και διανύει τον δρόμο αυτό δίχως το άγχος των μερίμνων.  
Εργάζεται ακατάπαυστα το αγαθό, το ευάρεστο και τέλειο, τα δε έργα του τα ευλογεί ο Θεός.  
Σπέρνει ευλογημένα και λαμβάνει πλούσιους τους καρπούς των κόπων του.  
Έχει θάρρος στον Κύριο και δεν παρεκτρέπεται από τους πειρασμούς που τον κυκλώνουν.  
Στις δοκιμασίες της ζωής δεν παραιτείται, αλλά ελπίζει, δι­ότι εκεί που τα πράγματα φαίνονται αδύνατα, ο Θεός φα­νερώνει τη διέξοδο.  
Μέσω της πίστης προσδοκά και την ελπίδα της δικαιοσύνης.  
 
Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρών καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Όχι δεν είναι πάνω από όλα η υγεία αλλά η ΖΩΗ η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ  
Όταν εύχομαι ΥΓΕΙΑ είναι γιατί δεν πιστεύω στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ  
Φοβάμαι τρέμω τον θάνατο γιατί είμαι πεπεισμένος, ότι δεν υπάρχει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και δεν αξίζει να αγωνιστώ για αυτήν, δεν πιστεύω στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ γιατί δεν έζησα τον άδη.
 
‘Άρρωστα σώματα προβολές μιάς άρρωστης ψυχής .  
 
Γερνάω και τρέχω από γιατρό σε γιατρό για να σώσω την άρρωστη σάρκα μου, ως αποτέλεσμα της άρρωστης ψυχής μου.  
Τελικά ο Θεός για να με σώσει, για να με βοηθήσει, επιτρέπει να αρρωστήσει αυτό το σώμα που βασίλευε και κυριαρχούσε στην ζωή μου.  
 
Εγω αντί να στραφώ πρός τον Χριστό, στρέφομαι στην θεά επιστήμη ..  
Με περιμένει για να μου σώσει την ψυχή μέσα στα Μυστήρια του, αλλά προτιμώ την σταύρωση μακριά του.
 
Έχουμε κάνει την ευχή κατάρα και την κατάρα ευχή  
Καλό παράδεισο είναι η ομορφότερη, η πιό χαρούμενη ευχή που μπορείς να πεις ή να ακούσεις  
Αντί για το μακάβριο, αντί για την κατάρα, στην υγείας μας.  
 
Ματθ. 18,9 καὶ εἰ ὁ ὀφθαλμός σου σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· καλὸν σοί ἐστι μονόφθαλμον εἰς τὴν ζωὴν εἰσελθεῖν, ἢ δύο ὀφθαλμοὺς ἔχοντα βληθῆναι εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός.
 
Η αγκαλιά του παππού, της γιαγιάς, του πατέρα, της μάνας, είναι λιμάνι υπό μία προυπόθεση Αν όλοι μαζί είμαστε στην αγκαλιά του Χριστοῦ, στην Εκκλησία του  
Έξω από εκεί είναι ο άδης, η κόλαση, η καταστροφή, παππού, γιαγιά, πατέρα και μάνα.  
 
Εγώ αυτή την αγκαλιά διαλέγω αν δεν με βάλεις εσύ, θα τον βρώ μόνος μου τον δρόμο και εάν θέλεις διάλεξε ακολούθα με ή μείνε να μυρίζεις ναφθαλίνη.  
Οι νεκροί μου περιμένουν την δική μου ΑΝΑΣΤΑΣΗ.  
Ο Θάνατος σε ένα σπίτι που έφυγαν χωρίς να έχουν σχέση με τον Θεό μυρίζει ναφθαλίνη και περιμένουν στον άδη πλέον την βοήθεια μας.  
 
Η ζωή σε ένα σπίτι που μετανόησαν, ευωδιάζει θυμίαμα και αυτό είναι που μπορεί να ζωντανέψει και νεκρούς να τους βγάλει από τον άδη.  
 
Η κόλαση δεν άνοιξε ακόμα, ο άδης είναι η τελευταία μου ευκαιρία, αλλά κάποιος πρέπει να κατέβει να με πάρει, μόνος μου δεν μπορώ πιά.  
Βοήθεια….  
 
Παππού, γιαγιά, πατέρα, μάνα, θείο, θεία, συγγενή, φίλε, συμμαθητή, δάσκαλε, συνάδελφε, γείτονα που έφυγες νωρίς και περιμένεις, εγώ έμεινα πίσω και θα παλέψω για σένα.  
 
Δεν ξεχνώ ότι κάποτε με κάποιο τρόπο έστω και λίγο ή πολύ με βοήθησες, τώρα είναι η δική μου ώρα να σε βοηθήσω.  
Από έναν μικρό θα σωθούμε όλοι …..
 
Ματθ. 18,10 Ὁρᾶτε μὴ καταφρονήσητε ἑνὸς τῶν μικρῶν τούτων·
 
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα  
καλές και ευλογημένες γιορτές
Μα πάνω από όλα ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας  
 
Γ.Μ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.