Σελίδες

8 Νοεμβρίου 2022

Πίσω από τα σχήματα

Χαίρεται
 
Ρωμ. 2,11 οὐ γὰρ ἔστι προσωποληψία παρὰ τῷ Θεῷ.
διότι δεν είναι προσωπολήπτης ο Θεός· (δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την φυλήν και την τάξιν των ανθρώπων, αλλά την πίστιν και τα έργα των). 
 
οὐ γὰρ βλέπεις εἰς πρόσωπον ἀνθρώπων είπαν στον Κύριο οι μαθητές των φαρισαίων με τους μαθητές των Ηρωδιάνων, όταν τον επισκέφτηκαν ὅπως αὐτὸν παγιδεύσωσιν ἐν λόγῳ όπως λέει η Γραφή. 
 
Έβλεπαν, γνώριζαν ότι οὐ γὰρ ἔστι προσωποληψία παρὰ τῷ Ιησού, αλλά δεν το είχαν ως πληροφορία στην καρδία τους ,αλλά στην διάνοια.  
Στην καρδία τους φώλιαζε ο πονηρός, αυτό σημαίνει υποκρισία.  
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο καρδιογνώστης γνοὺς δὲ ὁ Ἰησοῦς τὴν πονηρίαν αὐτῶν εἶπε
τί με πειράζετε, ὑποκριταί;
 
Η προσωποληψία είναι αποτέλεσμα πώρωσης και σκληροκαρδίας, το οποίο επιφέρει σκοτισμό, τύφλωση του πνευματικού οφθαλμού.  
Δεν βλέπει και δεν ακούει η καρδιά μου, ο νούς μου, δεν λειτουργούν οι πνευματικές μου αισθήσεις, δεν λαμβάνω την εκ Θεού πληροφορία, τον φωτισμό του Θεού, για πρόσωπα και καταστάσεις.
Έτσι κατηγορώ.
 
Βάζω σε κατηγορίες σημαίνει κατηγορώ, τους ανθρώπους γύρω μου, συνήθως με κοσμικά εξωτερικά κριτήρια.  
 
Όταν η πρώτη μου ερώτηση είναι τι δουλειά κάνεις; η κατηγορία μου θα είναι διαφορετική, αν μου πει γιατρός, δικηγόρος, εργάτης, σκηνοποιός, άνεργος … Αυτό είναι κατηγορία που περιέχει προσωποληψία.  
 
Αποκ. 12,10 ὅτι ἐβλήθη ὁ κατήγορος τῶν ἀδελφῶν ἡμῶν, ὁ κατηγορῶν αὐτῶν ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ ἡμῶν ἡμέρας καὶ νυκτός.
Ο πρώτος προσωπολήπτης και χειρότερος κατήγορος κάθε ανθρώπου, είναι ο αντικείμενος, ο σατανάς.  
 
Το αποτέλεσμα είναι να εκδιωχθεί ὁ κατήγορος τῶν ἀδελφῶν ἡμῶν έως ότου ριχτεί αλυσοδεμένος στο πυρ της κολάσεως, ως ο μεγαλύτερος προσωπολήπτης της ιστορίας.  
Αυτός χρησιμοποιεί, κρύβεται πίσω από κατηγορίες, σχήματα, ιδιότητες, αξιώματα, αποδίδει ψευδείς κατηγορίες στους ανθρώπους.
Προσωποληπτώ είναι αυτοάνοσο νόσημα.  
 
Η προσωποληψία δεν είναι μόνο πρόβλημα γιατί δεν μπορώ να κατηγορήσω σωστά τους γύρω μου, με τη χάρη και τον φωτισμό του Θεού.  
Είναι αυτοάνοσο νόσημα, δεν μου επιτρέπει να δώ πρώτα τον εαυτό μου, να αποκτήσω το πολυπόθητο γνώθι σαυτόν, μένω στην άγνοια πρώτα για τον εαυτό μου.  
Να δώ ποιός είμαι πραγματικά, να αναγνωρίσω την κατάσταση πάντες γαρ ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού.  
Να καταλάβω ότι ότι ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πάς ζων, να καταλάβω ότι η σωτηρία και η δικαίωση έρχεται μόνο δωρεαν τη αυτου χαριτι δια της απολυτρωσεως της εν Χριστω.  
 
Να κατανοήσω την ανάγκη ΕΛΕΟΥΣ και ότι το ΕΛΕΟΣ του μόνο θα μας σώσει.  
 
Τω νικώντι δώσω αυτώ φαγείν εκ του ξύλου της ζωής, ό έστιν εν τω παραδείσω του Θεού μου
 
Στον ύμνο της ΑΓΑΠΗΣ το Άγιο Πνεύμα δια του αγίου απόστολου Παύλου, μιλά για αυτήν την προσωρινή αδυναμία μας, να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ως καρδιές, ως ψυχές ,ως πρόσωπα πίσω από τα σχήματα.  
 
Βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι..
 
Όταν ο άνθρωπος έλθει η ώρα φαγείν εκ του ξύλου της ζωής 
Όταν και αν του δοθεί ο πλήρης φωτισμός, ενώ ήταν γινώσκων ἐκ μέρους.
 
Οταν ανοίξει ο οφθαλμός του δωρεαν τη αυτου χαριτι δια της απολυτρωσεως της εν χριστω και διακρίνει πλέον πρόσωπο και καρδιά και όχι εξωτερικά ΣΧΗΜΑΤΑ, επαγγέλματα, καριέρες, στολές, πλούτο, πτωχεία.  
 
Τότε..  
 
Φεύγουν τα σχήματα, σταματά η προσωποληψία, τότε δὲ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον·  
Τότε θα μάθω πρώτα για μένα, θα μάθω και για όλους και για όλα τι πραγματικά είναι τότε δὲ έπιγνώσομαι καθὼς καὶ ἐπεγνώσθην.  
 
Τότε θα μάθω ότι μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ άγάπη.
 
Πίσω από τα σχήματα υπάρχει η ΑΛΗΘΕΙΑ, που μόνο παρὰ τῷ Θεῷ είναι γνωστή και τοῑς ἁγῖοις Αὐτοῦ και επι παντας τους περικυκλω Αὐτοῦ.
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας
Γ.Μ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.