Σελίδες

27 Αυγούστου 2022

Ο ΥΠΕΘΑ απαγόρευσε στο ΑΚΚΕΛ να υψώσει ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο!!!

Ο ΥΠΕΘΑ απαγόρευσε στο ΑΚΚΕΛ να υψώσει ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο
 
Ουσιαστική απαγόρευση ύψωσης ελληνικής σημαίας στο «Τριεθνές» του βορείου Έβρου επιχειρεί να επιβάλλει ο απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας αρνητικά στην επιστολή του ΑΚΚΕΛ που τον ενημέρωνε ότι «Με την παρούσα επιστολή το ΑΚΚΕΛ επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ύψωση ιστού στο εν λόγω σημείο και ελληνικής σημαίας με δικά μας έξοδα και μεταφορά» (https://akkelparty.blogspot.com/2022/08/blog-post_57.html).
 
Στην απάντησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος γράφει «το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί» χωρίς να εξηγεί τί δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και γιατί. Αναφέρει επίσης ότι για το ίδιο αίτημα έχει απαντήσει εγγράφως σε φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς να στέλνει στο ΑΚΚΕΛ το αίτημα του φορέα και την απάντηση του Υπουργού, εκτός και αν είναι απόρρητα έγγραφα. 
 
Ο νομικός κ. Παναγιωτόπουλος ακόμη και ως Υπουργός γνωρίζει ότι οφείλει να δίνει αιτιολογημένες απαντήσεις και στην περίπτωσή μας να εξηγήσει γιατί δεν επιτρέπεται σε Έλληνες πολίτες να υψώσουν ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος συνοριακής περιοχής κυρίως όταν στην ίδια περιοχή υπάρχουν τουρκική και βουλγαρική σημαία. 
 
Η κυβέρνηση των «αρίστων» του Μητσοτάκη απαγορεύει στο ΑΚΚΕΛ να υψώσει Ελληνική σημαία στο τριεθνές όπου κυματίζουν οι Τουρκική, η Βουλγαρική και η σημαία της ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι η Ελληνική. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαληθεύει τις φήμες στον Έβρο πως δεν υψώνουμε την Ελληνική σημαία στα σύνορα μας για μην προκαλέσουμε τους Τούρκους! 
 
Είναι δυνατόν να απαγορεύσει το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ύψωση Ελληνικής σημαίας εντός της Ελληνικής επικράτειας; Γιατί άραγε μισούν τόσο την γαλανόλευκη; Μπορεί κάποιος να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας και να φοβάται να σηκώσει την Ελληνική σημαία στα σύνορά του για να μην προκαλέσει τους Τούρκους; 
 
Είναι ο Έβρος γκρίζα ζώνη ή έχουν σκοπό να τον κάνουν γκρίζα ή ουδέτερη ζώνη και για αυτό δεν θέλουν το εθνικό μας σύμβολο στα σύνορα μας; 
 
Η απάντηση του υπουργού αφήνει περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντώνται. 
 

1 σχόλιο:

  1. Αιδώς αχρείοι ...
    Συμβολικό με μηνύματα για ριψάσπιδες και υποτελείς ....

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
    ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ
    «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»
    Από το μαύρο σύγνεφο κι από τη μαύρη πίσσα,
    Αλλ’ ήλιος, αλλ’ αόρατος αιθέρας κοσμοφόρος
    Ο στύλος φανερώνεται, με κάτου μαζωμένα
    Τα παλικάρια τα καλά, μ’ απάνου τη σημαία,
    Που μουρμουρίζει και μιλεί και το Σταυρόν απλώνει
    Παντόγυρα στον όμορφον αέρα της αντρείας,
    Κι ο ουρανός καμάρωνε, κι η γη χεροκροτούσε•
    Κάθε φωνή κινούμενη κατά το φως μιλούσε,
    Κι εσκόρπα τα τρισεύγενα λουλούδια της αγάπης:
    «Όμορφη, πλούσια, κι άπαρτη, και σεβαστή, κι αγία!»
    Διονύσιος Σολωμός «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»
    Σ’ ένα από τα ωραιότερα αποσπάσματα του Γ΄ Σχεδιάσματος ο Σολωμός παρουσιάζει τους νέους Μεσολογγίτες να στέκουν μαζί κάτω από τον στύλο στον οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία.
    Μέσα μέσα απ’ το μαύρο σύννεφο που καλύπτει τον ουρανό εμφανίζεται σαν ήλιος, σαν αιθέρας που φέρει όλο τον κόσμο, ο στύλος που έχει πάνω του την ελληνική σημαία.
    Ο τρόπος με τον οποίο ο ποιητής παρουσιάζει το στύλο με την ελληνική σημαία τονίζει τη μεγάλη αξία που αποδίδει στο σύμβολο του ελληνικού έθνους. Έτσι, ο στύλος με τη σημαία λειτουργεί όχι μόνο ως πηγή φωτός μέσα στο σκοτάδι των δυσκολιών που ταλανίζει τους πολιορκημένους Μεσολογγίτες, αλλά μοιάζει συνάμα μ’ έναν αόρατο άνεμο που κρατά επάνω του ολόκληρο τον κόσμο.
    Η ελληνική σημαία δεν είναι ένα απλό σύμβολο, είναι η πεμπτουσία όλων εκείνων που έχουν απόλυτη αξία για τους Έλληνες, είναι το σύμβολο της πατρίδας και της θρησκείας, το σύμβολο της ελευθερίας, το σύμβολο για τον ιερό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Γι’ αυτό κι ο ποιητής παρουσιάζει τη σημαία να μιλά σ’ όσους είναι γύρω της και ν’ απλώνει το Σταυρό, μέσα στον αέρα της ανδρείας και της γενναιότητας που διαπνέει το Μεσολόγγι. Ακόμη κι ο ουρανός καμάρωνε αντικρίζοντας το ιερό αυτό σύμβολο, ακόμη κι η γη χειροκροτούσε, συμπληρώνοντας έτσι τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια των νέων Μεσολογγιτών που δέχονταν το μήνυμα της ελληνικής σημαίας.
    Οι διαδοχικές προσωποποιήσεις: της σημαίας, του ουρανού και της γης, δίνουν τη μέγιστη δυνατή παραστατικότητα στην ιδιαίτερα συγκινητική αυτή σκηνή όπου οι νέοι του Μεσολογγίου αποτίνουν φόρο τιμής στην ελληνική σημαία και αποκαλύπτουν ουσιαστικά τη μεγάλη αγάπη που έχουν για την πατρίδα τους. Ο λόγος για τον οποίο αντέχουν τις πολλαπλές δοκιμασίες της πολιορκίας, δεν είναι άλλος από τον πόθο που έχουν για την απελευθέρωση της Ελλάδας κι από τη βαθιά πίστη πως η πατρίδα τους αξίζει κάθε δυνατή θυσία.
    Τα λόγια, άλλωστε, με τα οποία προσφωνούν το ιερό σύμβολο του ελληνικού έθνους είναι ενδεικτικά: η σημαία είναι όμορφη -το ωραιότερο σύμβολο στα μάτια κάθε Έλληνα που με συγκίνηση αντικρίζει τη γαλανόλευκη σημαία με το σταυρό της χριστιανοσύνης-, πλούσια -εμπεριέχονται σ’ αυτή μια σειρά από έννοιες που μπορούν να γεμίσουν με αγάπη κι ευδαιμονία την ψυχή κάθε Έλληνα-, άπαρτη -οι Έλληνες κάθε στιγμή είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη σημαία της πατρίδας τους-, σεβαστή, κι αγία -η ελληνική σημαία αποτελεί εύλογα ένα από τα ιερότερα σύμβολα του ελληνικού έθνους και κάθε Έλληνας την αντικρίζει με το μέγιστο δυνατό σεβασμό.
    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.