Σελίδες

9 Απριλίου 2022

Δεν θα αλλάξεις τον κόσμο…

Χαίρεται. 
 
”ὁ κόσμος ὅλος ἐν τῷ πονηρῷ κεῖται “ 
 
Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος απλά μας υπενθυμίζει την ολοκληρωτική πονηρία του κόσμου.
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει αυτόν εδώ τον “κόσμο “ και κάνει ιερό σκοπό να αλλάξει αυτόν εδώ τον κόσμο.  
Έχω την εντύπωση ότι είναι σε μεγάλη πλάνη.  
 
”Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε “  
 
Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που δεν κολλάνε σε αυτόν τον κόσμο, δεν μπορούν, δεν τον θέλουν και δεν τους θέλει ο “κόσμος “ τους ξερνάει.  
Έως να το καταλάβουν αυτές οι ‘ψυχές “ παλεύουν με την θλίψη της απόρριψης από τον κόσμο και προσπαθούν να κολλήσουν με τον “κόσμο “ .
Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι αυτοί που “προέγνω” ο Θεός …  
 
”οἴδαμεν ὅτι ἐκ τοῦ θεοῦ ἐσμεν “
 
Άλλοι θα το καταλάβουν στην γή και θα αποκοπούν από τον κόσμο, θα τον νικήσουν με την βοήθεια του πρώτου “Νικητή ” θα τον γνωρίσουν εδώ στην γή. 
Άλλοι θα περάσουν την μεγάλη θλίψη, θα φύγουν από εδώ ταλαιπωρημένοι αλλά “καθαροί“ και θα συναντήσουν τον Κύριο στον “ουρανό“. 
 
H βασιλεία των Ουρανών εντός υμών εστί (Λουκ. 17,21)  
 
Το θέμα δεν είναι να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο να τον φέρεις στα δικά σου μέτρα, αλλά να τον πολεμήσεις, να εναντιωθείς στο ψέμα του και στην ψεύτικη χαρά που προσφέρει, να αλλάξεις εσύ, να φέρεις μέσα σου την αλλαγή. 
 
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ  
 
Να μην γίνεις ένα με αυτόν, να μην δεχτείς τα ψεύτικα “δώρα“ του και να τα επιδιώξεις, αλλά να τα απαρνηθείς.  
Για όταν “ἐκ τοῦ θεοῦ ἐσμεν” μόνο αυτό στο τέλος μπορείς και θέλεις να να κάνεις  
Να πολεμήσεις τον κόσμο, το σκοτάδι με το ΦΩΣ τον Λόγο …
 
“Αυτοί εκ του κόσμου είναι· διά τούτο εκ του κόσμου λαλούσι, και ο κόσμος αυτούς ακούει.“  
 
Πάντα θα υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πνευματικά πλευρές οι “εκ του κόσμου” και οι “ἐκ τοῦ θεοῦ ” που βιώνουν την θλίψη, την αγωνία, δεν κολλάνε με αυτόν τον κόσμο.  
Να κατανοήσεις ότι όλοι περαστικοί είμαστε από εδώ, τίποτα δεν θα πάρουμε φεύγοντας, παρά μόνο τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας.
 
ΑΥΤΆ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ …  
Όλα αυτά βέβαια ειναι καταδικαστικά για όλους μας, δεν θα μας δικαιώσει τίποτα μπροστά στον κριτή.  
 
«Πάντες οι εν τοις μνημείοις ακούσονται της φωνής αυτού, και εκπορεύσονται οι τα αγαθά ποιήσαντες εις ανάστασιν ζωής, οι δε τα φαύλα πράξαντες εις ανάστασιν κρίσεως» (Ιωαν. 5:28-29)  
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας  
 
Γ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.