Σελίδες

11 Μαρτίου 2022

Μόσχας Κύριλλος: ΤΑ gay pride μία από τις αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος, προκάλεσε σάλο δηλώνοντας ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς αφορά «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία. Η “δοκιμή” για το σε ποια πλευρά βρίσκεστε και αν η χώρα σας είναι πρόθυμη να διοργανώσει παρελάσεις gay pride». 
 
«Για να μπεις στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να γίνει μια παρέλαση gay pride. Όχι να κάνουν μια πολιτική δήλωση, “είμαστε μαζί σας”, αλλά για να κάνουμε μια παρέλαση ομοφυλοφίλων. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία», είπε ο Κύριλλος κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος στη Μόσχα, αναφέρει το CNN.
 
Ο Κύριλλος αναφέρθηκε στον πόλεμο ως αγώνα “μεταφυσικής σημασίας”, προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», είπε.
 
«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε ο Κύριλλος. «Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος», είπε.
 

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ... ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΩΝ ... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΩΑ ΚΑΙ ΑΜΑΧΟΙ ... ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ ... *ΒΕΛΖΕΒΟΥΛΗΔΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ...

    *Στις Χριστιανικές και Βιβλικές πηγές, το όνομα "Βελζεβούλ" είναι μια εναλλακτική ονομασία του διαβόλου. Στην Χριστιανική δαιμονολογία, ο Βελζεβούλ είναι ένας από τους επτά πρίγκιπες της Κολάσεως σύμφωνα με τις απόψεις της Εκκλησίας για την Κόλαση. Το "Λεξικόν της Κολάσεως" (Dictionnaire Infernal) περιγράφει τον Βελζεβούλ ως μια δαιμονική μύγα, που είναι γνωστή και ως "Άρχοντας των Μυγών" ( Και τώρα των εντολοδόχων του ... ανθρώπων.)

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ..Ο ιερέας προς ανάδοχο. Απόσπασμα.
    «Απετάξω τω Σατανά;»

    Ο ανάδοχος: «Απεταξάμην».

    Ο ιερέας: «Και εμφύσησον και έμπτυσον αυτώ».

    Για να δείξει ο ανάδοχος την πλήρη αποστροφή του στο διάβολο, ο ιερέας τον καλεί να κάνει μια πολύ παραστατική πράξη: Να τον φτύσει! Ο Α. Σμέμαν εδώ σχολιάζει πολύ ωραία: «Ένας πόλεμος αναγγέλλεται. Μια μάχη αρχίζει και η πραγματική έκβασή της είναι η αιώνια ζωή ή αιώνια καταδίκη. Αυτός είναι όλος ο χριστιανισμός. Αυτό σημαίνει τελικά η εκλογή μας». Ο ανάδοχος λοιπόν φυσάει και φτύνει τρεις φορές. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ...
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.