Σελίδες

20 Φεβρουαρίου 2022

Ο «προστάτης της δημοκρατίας» που πιστεύει ότι η δημοκρατία προστατεύεται δια της προσωρινής κατάλυσής της

Του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, Δρ Ιατρικής 
 
Την ενεργοποίηση του Emergency Act (https://tinyurl.com/4sb6yfb2), αντίστοιχο του στρατιωτικού νόμου για έκτακτες καταστάσεις, ενεργοποίησε ο πρωθ. του Καναδά κ. Τρουντό (εδώ η ανακοίνωση: https://tinyurl.com/mr3fv828).
 
Σε ένα όργιο «ευσυνειδησίας και δημοκρατικών φρονημάτων», ο πρωθ. του Καναδά, που χρηματοδότησε με 1 δις δολάρια τις επαρχίες του Καναδά για να επιβάλλουν τα διαβατήρια εμβολιασμού (εδώ η είδηση: https://tinyurl.com/jdzn7rp5 – κάποιοι το χαρακτήρισαν ως δωροδοκία), κάνει ότι έκανε πριν από 51 χρόνια ο πατέρας του, κατά τα γεγονότα του October Crisis.  
 
Αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: τον Οκτώβριο του 1970 ο αντίστοιχος νόμος (War Measures Act) ενεργοποιήθηκε όταν μια στρατιωτική αποσχιστική οργάνωση στο Quebec είχε απαγάγει και είχε δολοφονήσει τον Βρετανό επίτροπο εμπορίου και έναν υπουργό της κυβέρνησης της επαρχίας του Quebec, ενώ είχε προβεί σε σωρεία βομβιστικών επιθέσεων.  
 
Η σύγκριση τρομοκρατικών ενεργειών και αποσχιστικών κινήσεων με τη διαμαρτυρία απέναντι σε μια χυδαία απόφαση δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες σχετικά με τα δημοκρατικά αισθήματα του προστάτη Τρουντό.  
 
Άλλωστε, πριν από λίγα χρόνια, ο ίδιος άνθρωπος εξέφραζε δημόσια το θαυμασμό του για την Κίνα, διότι όπως είπε:  
«Η δικτατορία τους επιτρέπει στην πραγματικότητα να αλλάξουν την οικονομία τους με ευκολία και να πουν: πρέπει να γίνουμε πράσινοι το συντομότερο δυνατό, πρέπει να επενδύσουμε στην ηλιακή ενέργεια.»  
 
Βίντεο: 
 
Αυτός λοιπόν δεν είναι ο ανόητος (όπως έγραφαν τότε τα μέσα ενημέρωσης) αλλά ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Τρουντό, ο οποίος όμως παρουσιάζεται στο κοινό και στην πολιτική ως (ψευτο)αριστερός, (ψευτο)προοδευτικός και (ψευτο)δημοκράτης. Και δεν έκανε μόνο αυτά, αλλά κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς και crowdfunding καμπάνιες υπέρ των διαμαρτυρόμενων, και θα έχει και συνέχεια.  
 
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλει να επιβάλλει την ομερτά, την καταστολή κάθε διαφορετικής γνώμης και κάθε διαμαρτυρίας, και στη συνέχεια την προώθηση των σχεδίων διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής που έχουν χειρότερα κοινωνιοπαθή και ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά (λόγω της βιαιότητάς τους) ακόμη κι από τις κατάπτυστες και καταστροφικές (σε πολλές περιπτώσεις) αποφάσεις για την πανδημία, τα πιστοποιητικά κυκλοφορίας και την υποχρεωτικότητα.  
 
Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε το πραγματικό, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ αποτύπωμα του κάθε πολιτικού (όχι μόνο του Τρουντό αλλά και πολιτικών στην Ευρώπη, ΚΑΙ στην Ελλάδα), κι όχι το επικοινωνιακό πλασάρισμα που επιχειρούν κατά καιρούς τα αντικειμενικά μέσα ενημερωτικής μονοφωνίας και αδιαμφισβητότητας. Όμοια ψευτοπροοδευτικά και ξεκάθαρα ακροδεξιά χαρακτηριστικά επιδεικνύουν όχι μόνο πολιτικοί αλλά και κάποιοι επικίνδυνοι πλέον CEO διαδικτυακών γιγάντων όπως η Google, με την CEO του YouTube (θυγατρική της Google) να δηλώνει ότι πρέπει οι κυβερνήσεις να περάσουν νόμους για να ΕΛΕΓΧΟΥΝ το διαδικτυακό λόγο (βίντεο: από το twitter https://tinyurl.com/2p9x9nnc). Κάποτε αυτές οι δηλώσεις θα ήταν ποινικό αδίκημα, αλλά σήμερα έχουν καταντήσει να είναι «προοδευτική και αριστερή κανονικότητα». Φαίνεται ότι γίνεται πιο ευκολοχώνευτος ο ακροδεξιός λόγος όταν σερβίρεται με προοδευτικές σάλτσες και συνοδευτικά.  
 
Με αυτές τις ακροδεξιές ιδεολογίες και απόψεις θέλουν να περάσουν την ΣΙΩΠΗ, την καταστολή της ελευθερίας του λόγου και την κοινωνική εξαθλίωση για να μας “προστατέψουν” και να μας “σώσουν”.  
 
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πως αλλάζουν οι καιροί, με αποτέλεσμα σήμερα οι δήθεν (απ’ ότι φάνηκε τελικά) αντιδημοκράτες Τραμπικοί όπως ο Tucker Carlson να χαρακτηρίζουν (δικαίως) τον Τρουντό ως δικτάτορα (βίντεο: 
 
Και επειδή ακούστηκαν πολλά για τους ακροδεξιούς δήθεν διαμαρτυρόμενους στην Οτάβα, παραθέτω πλούσιο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ από φίλο Καναδό που ήταν παρόν στην Οτάβα (και θέλει να παραμείνει ανώνυμος, μιας και η δημοκρατία στον Καναδά μάλλον δεν έχει φτάσει στα επίπεδα να επιτρέπει την ελεύθερη βούληση) Θαυμάστε λοιπόν τους δήθεν «ακροδεξιούς» διαμαρτυρόμενους τους οποίους αντιπαλεύεται ο δήθεν «δημοκράτης» Τρουντό με μέτρα κατάργησης της δημοκρατίας, ενώ είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν.
 
Κατάντια…  
 
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.