Σελίδες

20 Φεβρουαρίου 2022

ΨΑΡΕΜΑ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνασταντινίδης Αμφικτύων 
 
Είμαστε στην εποχή που όλοι έχουν βγει με την «πετονιά» και ψαρεύουν στα θολά νερά με την ελπίδα οι ισχυροί να βγουν κερδισμένοι και οι μικροί να γλυτώσουν με την ειρήνη.
 
Πρώτοι και καλύτεροι οι Αμερικανοί που βλέπουν να μειώνεται η επιρροή και η πρωτοκαθεδρία τους όσο προχωρά ακάθεκτη η Κίνα και πίσω της τρέχει η πολυάνθρωπος Ινδία, αλλά και η ανακάμψασα Ρωσία. Οι ΗΠΑ θέλουν να στεριώσουν το ετοιμόρροπο ΝΑΤΟ που έχει από το χρόνο αποδυναμωθεί εξ αιτίας των αντικρουόμενων συμφερόντων, αλλά και για να κάνουν «μπίζνες» σε βάρος της διαλυμένης και παραπαίουσας Ευρώπης.  
 
Αν επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τον αγωγό NORTHSTREAM-2 (Ρωσίας-Γερμανίας) και θα γίνει αυτή ο προμηθευτής με ενέργεια LNG. Βέβαια, δεν είναι τόσο καθαρό όσο το Ρωσικό αέριο, όμως καθότι Νατοϊκό είναι προτιμητέο, έστω και αν οι Γερμανοί θα το πληρώνουν πέντε φορές ακριβότερο από το Ρωσικό. Ας μη λησμονούμε ότι η Γερμανία είναι ακόμη υπό τυπική Αμερικανική κατοχή. Οι Αμερικανοί με την κρίση στην Ουκρανία θα πουλήσουν επίσης μεγάλης αξίας στρατιωτικό υλικό στις χώρες της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ επιθυμούν διακαώς την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας διότι:  
 
1/ Θα ενοποιήσουν μέσω του ΝΑΤΟ(και AUKUS) τις «Δημοκρατικές χώρες» της Δύσης, εναντίον των απολυταρχικών καθεστώτων της Ασίας  
 
2/ Αν επιτεθεί η Ρωσία οι οικονομικές κυρώσεις θα είναι σκληρές και αυτό την αποτρέπει. Όμως ποτέ δε θα την εκδιώξουν από το δυτικό αρχιτεκτονικό σύστημα ασφαλείας και δεν θα την σπρώξουν στην Κίνα. Η παρούσα κρίση θα διευθετηθεί με διπλωματικές διευθετήσεις σε βάθος χρόνου. Πάντα ταύτα ίσως δημιουργήσου ένα «Βελούδινο Παραπέτασμα» στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δόγμα (Μπρεζίνσκι) ώστε η Ρωσία να μην απειλεί το «Αμερικανικό προγεφύρωμα» στη μεγάλη Ευρασιατική ήπειρο.  
 
Τούτο είναι εύκολο για τις ΗΠΑ διότι διαθέτουν τους μηχανισμούς ψυχολογικού επηρεασμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης, το χρήμα, τις κυρώσεις αλλά και την τεράστια στρατιωτική ισχύ του ΝΑΤΟ και AUKUS. Επομένως, είναι σε θέση το μαύρο να το κάνουν άσπρο, το δίκαιο άδικο, την αλήθεια ψέμα, το καλό κακό, την «ημέρα νύχτα» και τανάπαλιν. [Κήρυξαν πόλεμο στο Βιετνάμ διότι δήθεν οι Βιετγκόνγκ χτύπησαν με «ψαρόβαρκες» τον πανίσχυρο 7ο Αμερικανικό Στόλο και στο Ιράκ διότι ο Σαντάμ διέθετε δήθεν Πυρηνικά Όπλα και άλλα τέτοια χαριτωμένα ακούμε και σήμερα στα ΜΜΕ]  
 
Μέσα σ’ αυτό το χάος η Ρωσία ό,τι και να κάνει είναι η χαμένη και η τοπική στρατιωτική της ισχύ δεν μετράει γιατί ο πόλεμος έχει ήδη κριθεί στο ψυχολογικό και διπλωματικό πεδίο και η παγκόσμια κοινή γνώμη αναμένει ώρα με την ώρα να επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά είτε επιτεθεί είτε όχι -και εκτιμώ ότι δεν θα επιτεθεί- είναι η χαμένη. Σε αυτό το δίλημμα την έχουν παγιδεύσει. Ομοίως και η Ευρώπη θα μένει ανίσχυρη να στηρίξει τα συμφέροντα της σαν ενιαία πολιτική οντότητα, υποχρεωμένη να υπακούει στο ΝΑΤΟ.  
 
Αυτό το χάος προσπαθεί τώρα να εκμεταλλευθεί η Τουρκία και να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από την στήριξη του ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό με πανάκριβο αντάλλαγμα, δηλαδή τον έλεγχο του μισού Αιγαίου. Αυτή είναι η πιο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός του Ελληνισμού. Είναι ώρα να αναλάβουμε παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. [Ωστόσο, σύγχυση δημιουργούν διάχυτες φήμες για δήθεν μυστική διαπραγμάτευση με την Τουρκία ερήμην του Ελληνικού λαού και ο λόγος που δεν γίνεται εξόρυξη των υδρογονανθράκων μας σχετίζεται με την μελλοντική συνεκμετάλλευση τους με την γείτονα σαν δέλεαρ;]. Στην παρούσα εποχή τα κόμματα αντί να κονταροχτυπιούνται και να ασχολούνται με ασήμαντα να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο και να χαράξουν ενιαία στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΜΕ, ιστοσελίδες και σύσσωμο τον απανταχού της γης Ελληνισμό. Ενας Δένδιας-ικανότατος- δεν είναι αρκετός.
 
Αμφικτύων  
19/2/ 22  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  
amphiktyon@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.