Σελίδες

29 Ιανουαρίου 2022

Η Πολωνία θα Απορρίψει την οδηγία της ΕΕ για το "κλίμα"

27 Ιανουαρίου 2022, Διάβαστε το εδώ. 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Το "Fit for 55" είναι η τελευταία εκστρατεία της ΕΕ για νέους στόχους μείωσης των "καθαρών" εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030. Η προτεινόμενη δέσμη μέτρων ευελπιστεί να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της ΕΕ με αυτόν τον στόχο για το 2030.
Αλλά οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες και το Νταβός ανησυχούν τώρα επειδή δεν φαίνεται να συμφωνούν όλες οι χώρες της ΕΕ με αυτή τη νέα δέσμη αυταρχικών "πράσινων" πολιτικών.
 
Η Warsaw Voice αναφέρει... 
 

Οι επικριτές και οι αντίπαλοι δεν περιορίζονται μόνο στους πιο παραδοσιακούς και συντηρητικούς κύκλους, αλλά και από τους ίδιους τους Πράσινους. 
 
Φαίνεται ότι ακόμη και η πολιτική αριστερά αφυπνίζεται για το γεγονός ότι αυτά που διαφημίζονται ως "βιοκαύσιμα" στην πραγματικότητα αποφέρουν μεγάλες καταστροφές στο περιβάλλον. Ένα από τα κορυφαία "βιοκαύσιμα" της Ευρώπης είναι στην πραγματικότητα τα ροκανίδια ξύλου. Σωστά, ξύλο. Αυτό φαίνεται ότι ξέφυγε από την οργή της Greta Thunberg. Πρόκειται για ένα επικερδές παραθυράκι που εκμεταλλεύονται οι λεγόμενοι "πράσινοι" παραγωγοί ενέργειας προκειμένου να επωφεληθούν από δωρεάν κρατικές επιδοτήσεις και μετρητά μέσω αμφιλεγόμενων συστημάτων πίστωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποχωρήσει σε μια πρόταση για τη μετατόπιση του νέου νόμου για τα "πράσινα καύσιμα" προς μη υγρές εναλλακτικές λύσεις, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, στο πλαίσιο του προγράμματος Fit for 55 - παρά τα 10 χρόνια που η οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (RED) προκαλεί εκτεταμένη αποψίλωση των δασών, απώλεια οικοτόπων και οι εκπομπές του λεγόμενου "βιοντίζελ" ξεπερνούν το παραδοσιακό ντίζελ από ορυκτά καύσιμα που προοριζόταν να αντικαταστήσει. Άλλα αποκαλούμενα "πράσινα" καύσιμα παράγονται από καταστροφικές καλλιέργειες που δημιουργούνται μόνον για γρήγορο και εύκολο κέρδος (cash crops) , όπως το φοινικέλαιο. 
 
Καθώς περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ αφυπνίζονται για τις ασυνέπειες και την ψευδοεπιστήμη πίσω από το κίνημα της κλιματικής αλλαγής, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες και το Νταβός ενδεχομένως θα δυσκολευτούν να δουν τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων να γίνεται πραγματικότητα εγκαίρως για το 2030.
--------------- 
 
Δικτυογραφία: 
Poland Set to Reject EU Climate Directive - Europe Reloaded 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.