Σελίδες

12 Ιανουαρίου 2022

ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ή ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΗΣ ΙΔΙΩΤΕΙΑ;

Γράφει ο Χρίστος Γούδης
 
Χρόνια καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου (κάποτε γράφαμε το «κ» και το «π» με κεφαλαία, αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα που να τολμήσουμε;), από το 1981 έως και το 2014, και έχοντας πρώτα, στην άδολη νεότητά μου υπηρετήσει τη στρατιωτική μου θητεία για πάνω από δύο χρόνια (1969-1971) ως έφεδρος σημαιοφόρος, υπεύθυνος του Βιοχημικού στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) συνυπάρχοντας με πλειάδα γιατρών με τους οποίους έκτοτε διατήρησα επαφή, γνωρίζω εκ βαθέων τις άοκνες προσπάθειές της συντριπτικής πλειονότητας των ακαδημαϊκών διδασκάλων και των σκληρά αγωνιζόμενων γιατρών για την ανύψωση της παιδείας και την προάσπιση της υγείας του λαού μας.
 
Αυτά όμως που συμβαίνουν στις μέρες μας, με περιπτώσεις που αποκτούν έντονη δημοσιότητα μέσα από τα τηλεοπτικά μέσα και τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα, πρώτη φορά περίμενα να τα αντικρίσω. Με διακατέχει οργή, αηδία, και θυμός που αδυνατώ να συγκρατήσω. Και ρωτώ τον εαυτό μου: 
 
Είναι δυνατόν να υπάρχει καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορούμενος για τοκογλυφία και παιδεραστία εδώ και πολλά χρόνια, και να μην έχει ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το βάσιμο ή όχι αυτών των κατηγοριών; Και ποιος ευθύνεται για την μετατροπή τέτοιων ειδεχθών κακουργημάτων, ιδιαίτερα όταν (και εάν) συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας, σε πλημμελήματα και πταίσματα; 
 
Είναι δυνατόν να υπάρχουν γιατροί που όντως αποτελούν πρόκληση για την δημόσια υγεία, με το να αρνούνται εν μέσω μιας θανατηφόρου πανδημίας τον εμβολιασμό, και να ξεσπαθώνουν εναντίον του, διασπείροντας μιαν μεγάλης έκτασης σύγχυση στο ευρύ κοινό, τόσο ως προς τις παρενέργειες των εμβολίων όσο και ως προς την αποδοτικότητά τους; Ή μήπως υπάρχει όντως κάποια βάση στις απόψεις τους; 
 
Κορυφές ενός βρώμικου παγόβουνου είναι αυτές (και φυσικά δεν είναι οι μόνες) και εκφάνσεις μιας αποσάθρωσης της κοινωνίας μας, στην οποία θα πρέπει να σταθούμε για λίγο, όσοι από εμάς δεν έχουμε ακόμη αποδεχθεί ότι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε είναι εκ φύσεως (ή παρά φύσιν;) ένας κόσμος φαυλότητας, και άρα όλα αυτά που συμβαίνουν είναι καλώς καμωμένα. 
 
Οφείλω λοιπόν να πω δυο λόγια παραπάνω για τα δύο σημεία στα οποία αναφέρθηκα. Στην πρώτη περίπτωση, για ποιο λόγο κωλυσιεργεί τόσο η Δικαιοσύνη; Σε μια τέτοια κατηγορία υπάρχουν ή κατάπτυστοι ένοχοι ή άθλιοι συκοφάντες. Και σε περίπτωση διάπραξης τέτοιων ευτελών, ιδιοτελών, και αναίσχυντων πράξεων από έναν ακαδημαϊκό δάσκαλο, ποιος έμφρων άνθρωπος θα τις θεωρούσε απλά πλημμελήματα και πταίσματα; Αλλά γι’ αυτήν την κατάντια ποιος ευθύνεται; Μην σπεύσετε να αποδώσετε ευθύνες στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη ακολουθεί νόμους, διατάξεις και χρονοδιαγράμματα, δεν νομοθετεί η ίδια. Είναι δέσμια αυτών που νομοθετούν θεσμικά. Ποιος όμως νομοθετεί; Μα το κοινοβούλιο!!! Εδώ είναι ο κόμπος στο χτένι. Θα ήταν τόσο παράλογο να έχει θεσπίσει ένα ειδικό πλαίσιο ταχύτατης διερεύνησης και απονομής δικαιοσύνης όταν παρόμοια ανατριχιαστικά θέματα αναφέρονται σε δημόσιους λειτουργούς και ιδιαίτερα σε διδασκάλους, οι οποίοι, πέραν της όποιας εξειδίκευσης που παρέχουν, θα πρέπει να είναι παράλληλα πυλώνες ήθους και όχι διαφθοράς; Και από πού κι ως που κραυγαλέα παραδείγματα διαφθοράς, εκμαυλισμού, και ανηθικότητας, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως πλημμελήματα και πταίσματα του οδικού κώδικα κυκλοφορίας; 
 
Ή μήπως πίσω από τα κατάπτυστα αυτά «πταίσματα» κρύβονται άνομα συμφέροντα μιας διεφθαρμένης εξουσίας η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποθάλπει γενικότερα την παραγραφή των ανομημάτων της, πετώντας, για τα μάτια του κόσμου, την μπάλα στην Δικαιοσύνη, την οποία το ίδιο αυτό σύστημα δένει χειροπόδαρα με τα νομοθετήματά του; Και επί τη ευκαιρία κύριοι της εξουσίας, τι γίνεται με τις επί τόσα χρόνια εκκρεμούσες κατηγορίες διαπλοκής κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση Novartis; Μούγκα στην στρούγκα; Θεωρείτε τον ελληνικό λαό ως ένα κοπάδι κρετίνων ή εσείς πάσχετε από διαμαρτία περί την διάπλαση της κεφαλής σας; Ή μήπως αυτή είναι επίκτητη από τις καρπαζιές που σας ρίχνουν οι Τούρκοι, που μας έχουν κάνει κόσκινο και σουρωτήρι σε στεριά, αέρα και θάλασσα; Και που σας έκαναν να μπερδεύετε λόγω μήκους τον EastMed με το oriental των Οθωμανών;
 
Δεν αντιλαμβάνεσθε επιτέλους ότι σπρώχνετε τους νέους σε αυτοδικίες τύπου Πυρήνων της Φωτιάς, Ρουβίκωνα και Χρυσής Αυγής; Ή μήπως τελικά θα πρέπει να υποχρεωνόμαστε, λόγω της παρατεταμένης (και εσκεμμένης;) ατιμωρησίας των κραυγαλέων ανομιών να χειροκροτούμε τα πάσης φύσεως τέτοιου είδους αναρχικά κινήματα, ένθεν κακείθεν του υποτιθέμενου «δημοκρατικού τόξου»; Καλό και εύκαμπτο το «τόξο» της εξουσίας σας (σε προσκυνώ πολυχρονεμένε μου αφέντη), αλλά μήπως τελικά χρειάζονται και τα «βέλη» της κάθαρσης; 
 
Και πάμε παρακάτω, στη δεύτερη περίπτωση. Σε ένα πανδημικό παιχνίδι ζωής και θανάτου. Όλοι εσείς στα ρετιρέ της εξουσίας είστε ευχαριστημένοι με τις «φάτσες» και τον τρόπο που προβάλατε και προσπαθείτε να επιβάλετε τους εμβολιασμούς; Πείσατε νομίζετε κανέναν με τις στατιστικές που επιστημονικά μπάζουν νερά από την πρώτη στιγμή, λες και επιβαίνετε σε ένα καράβι τσακισμένο; Μέσα από ένα αλαλούμ αντιφατικών δηλώσεων και ενεργειών, και μέσα από τις τηλεοπτικές «αλλαξοκωλιές» παραγόντων της εξουσίας με τον κάθε «Μπουρλά», θεωρείτε ότι δεν δημιουργείτε ένα πνεύμα καχυποψίας σχετικά με τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών; Novartis, Novartis, κατά το Υιέ μου, Υιέ μου!!! 
 
Ωραία, πήραμε τα ρίσκα μας και εμβολιαστήκαμε, και με την πρώτη, και με την δεύτερη, και με την τρίτη δόση. Έλα ντε που υπάρχουν σήμερα γιατροί που ισχυρίζονται ότι στις ΜΕΘ και στους θανάτους πλειοψηφούν οι εμβολιασμένοι. Οι τηλεοπτικοί σας παρακεντέδες λένε ότι προσβάλλονται και καταλήγουν κατά συντριπτική πλειονότητα οι ανεμβολίαστοι. Είναι δύσκολο να κλείσετε τα στόματα προβάλλοντας αδιάσειστα στοιχεία;. Όχι με το να βάζετε να παπαγαλίζουν οι παπαγάλοι και να κακαρίζουν οι κότες. Είναι δύσκολο να δημιουργήσετε δύο είδη κλινικών κόβιντ, μια και ήδη δημιουργήσατε δύο κατηγορίες ανθρώπων, μία των εμβολιασμένων και μία των ανεμβολίαστων; Ποιος θα μπορούσε τότε να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των στοιχείων; Για να καταλάβουμε επιτέλους αν όσοι από εμάς εμβολιάστηκαν είμαστε θύματα μιας ανάλγητης και ανήθικης οικονομικής δοσοληψίας, και αν όσοι δεν εμβολιάστηκαν και δεν εμβολιάζονται, αν όντως είναι θύματα ενός ανεπίτρεπτου κομπογιαννιτισμού και μιας απαράδεκτης ιδεοληπτικής αγραμματοσύνης εκ μέρους κάποιων που ισχυρίζονται ότι είναι γιατροί και των οποίων τα πτυχία, αν αποδειχθεί ότι δεν ξέρουν τι λένε, θα έπρεπε πάραυτα να ανακληθούν; 
 
Στο ίδιο θέμα, με τα (ο θεός να τα κάνει) μέτρα σας για την πανδημία, καταφέρατε και διχάσατε ακόμη περισσότερο την κοινωνία μας με τον εξόφθαλμο και προκλητικό ρατσισμό σας, όπως αναδύεται μέσα από την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων, υπερασπιζόμενοι τάχα μου την δημόσια υγεία, τη στιγμή που ανέχεστε αλλόφυλους όχλους να συναγελάζονται μαζικά, ανά τας οδούς, τας αγυιάς, και τας πλατείας, καταπατώντας όλα όσα υποτίθεται ότι εποπτεύετε για την διαφύλαξή της υγείας μας, με αποκορύφωμα τις παλαιότερες δηλώσεις ενός ευτράπελου τηλε-καραγκιόζη ότι όλοι αυτοί οι «συμπολίτες» μας (συμπολίτες μας, ναι, κατά δήλωση μάλιστα συνδικαλιστή εκπροσώπου των οργάνων της τάξεως!!!), είναι νέοι άρρενες άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη εμβολιασμού, δεν κολλάνε, ούτε μεταδίδουν τον κορωνοϊό, όπερ μεθερμηνευόμενο εστί: αυτοί οι σφριγηλοί νέοι είναι η νέα μας γενιά και όχι εσείς οι φιλάσθενοι και ψοφοδεείς Έλληνες. Αν δεν είναι έτσι, δείξτε το μας με τις πράξεις και όχι με την απραξία σας. 
 
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν και, όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, το τελευταίο μπορεί σε κάποιους να μην είναι απλώς πταίσμα αλλά πολλαπλά ευχάριστο. Κάτι όπως τα αγγούρια, που άλλοι τα τρώνε και ζορίζονται και άλλοι τα τρώνε και δροσίζονται. Την δροσιά τους να έχουν Αργείοι, γιατί αιδώς δεν φαίνεται πλέον να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.