Σελίδες

12 Ιανουαρίου 2022

Κυκλοφορούν ιαπωνικά κόμικς με θέμα το Βυζάντιο και την πριγκίπισσα Άννα Κομνηνή!

Η Γιαπωνέζα δημιουργός Sato Futaba έχει κάνει κλασικές σπουδές, είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, δραματουργός και παίζει αρχαία ελληνική λύρα! 
 
Στον παρακάτω ιστότοπο υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν 31 σελίδες (ο 1ος τόμος που κυκλοφορεί έχει 128 σελίδες) από το manga για την Άννα Κομνηνή. Όλες οι σελίδες είναι έγχρωμες και το αισθητικό αποτέλεσμα εντυπωσιακό!
 
Επίσης, ήδη από τις 30 Νοεμβρίου 2021 προβάλλεται στην ιαπωνική τηλεόραση η σειρά κινουμένων σχεδίων “Anna Komnene” της Sato Futaba, εμπνευσμένη από το ομώνυμο manga που κυκλοφορεί στα ιαπωνικά.
 
Η ιστοσελίδα της: http://amethyst.secret.jp/futaba/  
 
Αυτό που πολλούς ξαφνιάζει και μοιάζει ανεξήγητο έχει μελετηθεί σε βάθος από τον καθηγητή Michael Lucken που εξέδωσε το βιβλίο “Η ελληνική Ιαπωνία” (Le Japon grec, Gallimard, 2019).
 
“Η ελληνική Ιαπωνία” είναι μια νέα έκδοση που αναφέρεται στη διάχυτη επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στην ιαπωνική λογοτεχνία, φιλοσοφία, αρχιτεκτονική και σύγχρονη τέχνη. Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου τονίζεται ότι “δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η αρχαία Ελλάδα είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία της σύγχρονης ιαπωνικής ταυτότητας”.  
 
το είδαμε ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ''ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ'' ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ Κ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ...!!!!
    ΛΕΜΕ Κ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Δαναέ, αν το λες σοβαρά μάλλον θα ήπιες και το τσίπουρο, που μου έταξες...
    Αλλά επειδή το λες αστεία, διότι τους έχουμε πάρει "πρέφα" ( Κυπριακό = είδηση.) τους νεο-αταξίτες , σημείωσε το πιο κάτω του Β. Ουγκώ... μεταξύ σοβαρού και πολύ σοβαρού επίκαιρο ειδικά για σήμερα ...
    Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.
    Τέλος πάντων η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΡΩΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ...
    Στο μεταξύ η Ελλάδα αιώνια ταξιδεύει
    δεν ξέρουμε τίποτε δεν ξέρουμε πως είμαστε ξέμπαρκοι όλοι εμείς
    δεν ξέρουμε την πίκρα του λιμανιού σαν ταξιδεύουν όλα τα καράβια,
    και περιγελάμε οι αδαείς, εκείνους που τη νιώθουν και τιμούν. (Ένθεν κακείθεν)

    ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΦΕΡΗΣ....
    Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει.
    (Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διότι απουσιάζει!)

    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελληνική Κύπρο "ευτυχώς" μεταφράσαμε ξενόγλωσσο βιβλίο και το κυκλοφορήσαμε στους μαθητές Β΄Λυκείου, που εγκωμιάζει τον σφαγέα του Ελληνισμού Αττατούρκ!!!!
    Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και τις αντιδράσεις εκ μέρους των μαθητών μας απεσύρθη ....
    Πρόκειται, συγκεκριμένα, για βιβλίο της Β' Λυκείου για το μάθημα των Αγγλικών, για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, αφού ήδη κυκλοφόρησε, εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για εντελώς άτοπο και απαράδεκτο» απόσπασμα, το οποίο «κρίνεται ακατάλληλο». Κάλλιο αργά παρά ποτέ...
    Προηγουμένως δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έλεγξαν το βιβλίο το οποίο μας ήρθε από πού; Από την φιλότουρκη Αγγλία ....μετά από έγκριση "Ελλήνων" Κυπρίων καθηγητών ....
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ....
    ΑΑ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ13 Ιανουαρίου, 2022 10:39

    Θα πρότεινα στην Ελληνική και στη Κυπριακή Κυβέρνηση, αντί των φιλελληνικών κόμικς, μέσα στα πλαίσια της ... επαναπροσέγγισης με τους βαρβάρους γείτονες και σε ένδειξη καλής θέλησης, να μεταφράσουν και εκτυπώσουν (Δωρεάν να διατεθεί, προς γνώση και αφύπνιση) τα 50 φιλοπολεμικά κεφάλαια από τα 114 του Κορανίου أَلْقُرآن‎ ​, al-qur'ān αλ ΑΓ-Κουράν, στα οποία δίνονται οδηγίες πως θα κατασφάζονται οι Έλληνες Χριστιανοί ... άπιστοι κ.ά.
    Βεβαίως στο τέλος υπάρχει και μια φράση...«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
    ΙΔΕΤΕ,
    Το εγχειρίδιο οδηγιών και εντολών, του Σουννίτη Σαλαφιστή ...https://www.olympia.gr › apopsi › to...·
    27 Oct 2020 — Περί κορανίου. 33F276FB A9A0 46E5 BDCD 3E19D5CF57FE. Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Παρένθεση: Ερντογάν κατά Ολλανδού ...

    ΓΝΩΜΙΚΟΛΟΓΙΚΟ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ...http://koukfamily.blogspot.com › blo...·
    3 Jun 2020 — Πανέλληνες, διαφυλάξτε και αυτό το «ανθολόγιο» περί βαρβάρων. Θα έχετε στη «φαρέτρα» σας ... Αρχής γενομένης για την καταγωγή των Τούρκων …
    Έτοιμος είμαι για περιτομή - σουννέττι ... από φόβο τους έχω χ@@@@@@ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ

    .......να μεταφράσουν και εκτυπώσουν (Δωρεάν να διατεθεί, προς γνώση και αφύπνιση) τα 50 φιλοπολεμικά κεφάλαια από τα 114 του Κορανίου.......

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ''ΣΦΑΛΜΑ'' ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ Κ ΙΔΕΑ!
    ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ ;; ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ;;
    ΑΣΤΑ ΦΙΛΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΟΙ ΣΩΣΜΟΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι φίλε σκόπιμα το πρότεινα, για να μάθουν οι Έλληνες τι δεινά τους περιμένουν, αν σκύψουν το κεφάλι στους βαρβάρους. Και αν βέβαια σκύψουν το κεφάλι βέβαιον είναι ότι ή θα τους αποκεφαλίσουν ή θα τους ευνουχίσουν...ή περιτομή θα τους κάνουν...

    Το εγχειρίδιο οδηγιών και εντολών, του Σουννίτη Σαλαφιστή Ερντογάν
    ΛΙΓΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ 114 ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΜΕ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ....ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΦΟΥ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ... ΕΨΑΛΛΕ ΜΟΝΟ ...
    Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητείται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου:
    «Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολεμοχαρούς Προφήτη Μωάμεθ…
    «Είμαστε οι βοηθοί του Αλλάχ και οι βεζύρηδες του Αγγελιοφόρου του. Πολεμούμε τον κόσμο μέχρι που να πιστέψουν στον Αλλάχ. Όποιος πιστέψει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο του έχει εξασφαλίσει τη ζωή του και τα υπάρχοντά του από μας. Όσο για κείνον που δεν πιστεύει, θα τον πολεμήσουμε για πάντα για τον σκοπό του Αλλάχ. Ο φόνος του είναι μικρό πράγμα για μας» Σούρα (9: 69).»

    «Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

    «Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12).

    – «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τούς λαιμούς τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε τους γερά» (47: 4).
    Κ.ά.π.
    ΓΕΙΑ
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.