Σελίδες

29 Ιανουαρίου 2022

ΕΥΡΩΠΗ: ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Τυγχάνει γνωστό ότι βρισκόμαστε ενώπιον κοσμογονικών αλλαγών στον πλανήτη διότι συντελείται αναδιάταξη του κόσμου. Ο ΗΠΑ δημιούργησαν το Σύμφωνο Ειρηνικού “AUKUS” με την Αυστραλία και το Η.Β για την αντιμετώπιση της ανερχόμενης Κίνας και παράλληλα μετακινήθηκε το κέντρο βάρος του κόσμου στην Ασία –Ειρηνικό Ωκεανό.
 
Το τοπίο είναι ρευστό και αλλάζει συνεχώς. Στο σύμφωνο «AUKUS» σχεδιάζεται να εισέλθουν κράτη, όπως η Ιαπωνία, Ινδονησία, Ινδία κ.α. Η τελευταία με πληθυσμό να υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο και με ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη προβλέπεται ότι σύντομα από τρίτη στον κόσμο πλουσιότερη χώρα θα γίνει η δεύτερη και ίσως υποσκελίσει αργότερα την Αμερική η οποία λίαν συντόμως από πρώτη θα γίνει δεύτερη υποσκελιζόμενη από την ταχέως ανερχομένη Κίνα. Κατά τον εικονομέτρη και γεωοικονομικό αναλυτή κ. Γεώργιο Αδαλή (στην εκπομπή του κ. Ανδρέα Μαζαράκη στον 90,1 FM «Παραπολιτικά» από τις 22.00-24.00 Ω) οι ΗΠΑ προ του Δεκεμβρίου 1921 είχαν δεχθεί με βαριά καρδιά την λειτουργία του νέου αγωγού «Nord Stream 2» για να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο και πετρέλαιο τη Γερμανική και λοιπή ευρωπαϊκή βιομηχανία. Όμως, η Ρωσία του Πούτιν προέβη προσφάτως σε μια κολοσσιαία συμφωνία με την Ινδία για την προμήθεια φυσικού αερίου και ευρύτατη συνεργασία στην ανάπτυξη διαφόρων τομέων, μηδέ εξαιρουμένης και της πολεμικής βιομηχανίας της Ινδίας. Η συμφωνία μαμούθ συνοδεύτηκε από την υπογραφή δημιουργίας αγωγού φυσικού αερίου από τη Σιβηρία στην Ινδία.
 
Το γεγονός αυτό εξόργισε τις ΗΠΑ διότι βλάπτει σοβαρά τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της στην περιοχή. Κατόπιν τούτου σαν αντίποινα θέτει εμπόδια στην έναρξη λειτουργίας του «Nord Stream 2»  
 
Η Ε.Ε με το πιστόλι στον κρόταφο πρέπει να διαλέξει την Νατοϊκή «ομπρέλα» με βαρύτατο τίμημα την στέρηση από ενέργεια και ανάπτυξη. Να προτιμήσουν δηλαδή να ταυτιστούν με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ με κίνδυνο πολεμικής σύρραξης στο Ευρωπαϊκό έδαφος και διακοπή των αγωγών ενέργειας ή να έλθουν σε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την επίλυση με διπλωματικά μέσα της Ουκρανικής κρίσεως; Με τον αποκλεισμό της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ θα μπορέσει η Ε.Ε να έχει ενέργεια. Αυτός είναι ο κυριότερος όρος που θέτει η Ρωσία. Η Γερμανία και η Ιταλία υπό την πίεση των παραγωγικών δυνάμεων φαίνεται ότι δεν θα δεχθούν τον στραγγαλισμό του «Nord Stream 2» και τις εμπορικές ανταλλαγές με τη Ρωσία –όπως επιθυμούν τα «γεράκια» του «βαθέως κράτους» του Στειτ Ντιπάρτμεντ  
 
Και ποιος λαός αν του τεθεί το δίλημμα «πείνα- κρύο-θάνατος» από τη μια μεριά ή «Νατοϊκή Ουκρανία» από την άλλη θα δεχθεί το δεύτερο; Αν έτσι έχουν τα πράγματα έχουμε μπλέξει άσχημα μεταξύ σφύρας και άκμονος διότι η Ευρώπη δεν ανέλαβε ως όφειλε την ευθύνη της να γίνει ελεύθερη, ανεξάρτητη, αυτάρκης σε ενέργεια, αλλά και σε άμυνα και ασφάλεια οντότητα, αλλά προτιμά να ζει κάτω από την ομπρέλα του αμερικανοκίνητου ΝΑΤΟ, να εκβιάζεται από τη Ρωσία, να δέχεται παραβιάσεις από Τουρκία κοκ  
 
Ποιος φταίει για όλα αυτά; Φρονώ η εγκληματική πολιτική της κ. Μέρκελ και η έλλειψη δημοκρατικών θεσμών της Ε.Ε διότι:  
 
1/ Δεν φρόντισε να κάνει εξόρυξη των ευρωπαϊκών πηγών φυσικού αερίου Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και αδιαφόρησε για τον EASTMED ενώ ήταν έργο σωτηρίας για αυτήν  
2/ Με την «Πράσινη Ανάπτυξη» (πράσινα φούμαρα) σταμάτησε πρόωρα τις λοιπές πηγές ενέργειας (λιγνιτική, πυρηνική) όταν οι γείτονες μας Τουρκία και η Κίνα αδιαφορούν για την «πράσινη ανάπτυξη»  
3/ Καθυστέρησε να εγκρίνει την λειτουργία του «Nord Stream2» με τα γνωστά αποτελέσματα 4/ Με την πολιτική λιτότητας σταμάτησε την ανάπτυξη της Ευρώπης
5/ Η επιλογή του ανίκανου και γελοίου Γ.Γ του ΝΑΤΟ στο πρόσωπο του Γιάν Στόλτεμπεργκ ο οποίος ετοιμάζεται για πόλεμο στην Ευρώπη υπήρξε ατυχέστατη  
6/ Η εγκληματική επιβολή των μνημονίων επί 10ετί στον Ελληνικό λαό χωρίς τιμωρία θα παραμείνει εσαεί σύμβολο ειδεχθούς αγριότητος και βαρβαρότητος στην Ευρωπαϊκή Ιστορία.  
Αμφικτύων  
28/0 1/ 2022  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  
amphiktyon@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.