Σελίδες

3 Αυγούστου 2021

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ενωση με την Κύπρο η ελληνική θέση, αν η Τούρκία επιμείνει σε δύο κράτη (βίντεο)

 
Ο οικονομολογος, σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας στην εκπομπή της Πέμπτης 29-07-2021

1 σχόλιο:

  1. Καρτερούμεν μέραν νύχταν* – Δημήτρης Λυπέρτης

    Καρτερούμεν μέραν νύχταν/να φυσήσ’ ένας αέρας/‘στουν τον τόπον πόν’ καμένος τζι’εν θωρεί ποττέ δροσιάν,/για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της ημέρας/ποννά φέρει στον καθέναν τζαι χαράν τζαι ποσπασιάν./Την Μανούλλαν μας για πάντα μιτσιοί μιάλοι καρτερούμεν/για να μας σφιχταγκαλιάσει τζαι να νεκραναστηθούμεν./Η ζωή μας έν’ για τζείνην τζαι ζωή μας τζείνη ένι/τζαι πως τρώμεν δίχα τζείνης τζι είμαστιν βασταεροί/έν γιατί με τ’ όνομάν της είμαστιν ποσκολισμένοι/πον το βκάλλουν που τον νουν μας μήτε χρόνια, με τζαιροί·/ξυπνητοί τζαι τζοιμισμένοι έν’ για τζείνην η καρκιά μας/που διπλοφακκά για νά ’ρτει τζαι να μείνει δα κοντά μας./Τα λαμπρά μας ούλλον τζι άφτουν τζι οι καμοί μας εν σιούσιν,/έν’ συμπούρκισμαν φουρτούνας των τζυμμάτων του γιαλού/τσ’ οι λας έν’ που παθθαίννουν όντας ξένοι τζυβερνούσιν·/έχουν μέσα τους φουρτούναν τζι αν τους έχουν προς καλού/τζι όσον τούτοι τζι αν κραδκιούνται που την Μάναν χωρισμένοι,/ αγάπη τους περίτου γίνεται δρακοντεμένη./Πκοιος αντέκοψεν ποττέ του τον αέραν γιά το τζύμμαν/τζι έκαμέν το για ν’ αλλάξει φυσικόν τζαι να σταθεί;/Ομπροστά στον Πλάστην ούλλοι εν είμαστιν παρά φτύμμαν,/έν’ αβόλετον ο νόμος ο δικός του να χαθεί/ζαι για τούτον μιτσιοί μιάλοι για την Μάναν λαχταρούσιν/ν’ η γέννα, έν’ το γάλα, έν’ τα χνώτα που τραβούσιν./Είντα γάλαν ήταν τότες τζείντο γάλαν που βυζάσαν/ας αμπλέψουν να το δούσιν· είμαστιν ούλλοι εμείς./Αν περνούσιν μαύρα χρόνια σγιαν τζαι τζείνα που περάσαν/’πό μας ένας έν τζαι βκαίννει που την στράταν της τιμής/μήτ’ επλάστηκεν ποττέ του, τζι αν πλαστεί τζι αννοίξει στόμαν,/νεκρόν εννά τον ξεράσει τζαι του τάφου του το χώμαν.

    *Το ποίημα αν και γραμμένο σε άλλη εποχή, συνδέεται από πολλούς με το ανεκπλήρωτο όραμα της ΕΝΩΣΗΣ αλλά και με την Τουρκική Εισβολή του 1974 και τα τόσα δεινά έφερε στον Ελληνικό κυπριακό λαό, που ακόμα καρτερεί πολυπόθητη λευτεριά και την ΕΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.