Σελίδες

27 Ιουνίου 2021

Προνόμια εμβολιασμένων: Το σχέδιο για covid free χώρους – Με QR code ο έλεγχος

Το σχέδιο για άρση περιορισμών μόνο για εμβολιασμένους πολίτες θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως και αύριο Δευτέρα. Τα λεγόμενα προνόμια για εμβολιασμένους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) έχουν την επιλογή αν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες.
 
Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid free τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού. 
 
Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων. 
 
Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Κοινώς το δούλεμα πάει σύννεφο....
Για να καταλάβετε το μέγεθος του δουλέματος σας παραθέτω τον πίνακα με την επίδραση της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ του κορωνοϊού στους Βρετανούς, όπως καταγράφηκε από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι σήμερα....
 
Καταλαβαίνετε λοιπόν το πώς θα μεταδίδεται ο ιός στους εμβολιασμένους που δεν θα λαμβάνουν κάνενα προστατευτικό μέτρο...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους δεν ξέρουν αγγλικά, η πέμπτη στήλη του πίνακα δείχνει στην πρώτη σειρά τους ανεμβολίαστους που νόσησαν και στην τελευταία σειρά τους θανάτους....
Επίσης η 6η και 7η στήλη δείχνουν τους εμβολιασμένους με μία δόση και η 8η στήλη τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.