Σελίδες

22 Φεβρουαρίου 2021

Το Ισραήλ ανοίγει τμήματα της οικονομίας του μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο - Τι είναι το Green Pass

Το Ισραήλ άνοιξε χθες τμήματα της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αρχή της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, χάρη στην εκστρατεία ανοσοποίησης στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί εμβόλια κατά της COVID-19 σχεδόν στον μισό πληθυσμό της χώρας.
 
Τα καταστήματα ήταν ανοικτά για όλους χθες το πρωί, όμως πρόσβαση σε χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο και θεωρείται ότι έχουν ανοσία — και διαθέτουν το πιστοποιητικό Green Pass («Πράσινο Πάσο») που χορηγείται μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα από το υπουργείο Υγείας.
 
«Σύντομα θα υπάρξουν θέσεις εργασίας όπου, για να εργαστείς θα πρέπει είτε να εμβολιαστείς είτε να υποβάλλεσαι σε δοκιμή Covid-19 κάθε 48 ώρες», είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας της χώρας, κάνοντας σαφή τον διαχωρισμό «εμβολιασμένων – μη εμβολιασμένων» ακόμη και στους χώρους εργασίας! 
 
Η χθεσινή χαλάρωση των μέτρων, έναν χρόνο ακριβώς μετά το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα κορονοϊού στο Ισραήλ, εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία τον επόμενο μήνα, όταν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεκδικεί την επανεκλογή του. 
 
Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer στο 45% και πλέον των 9 εκατ. κατοίκων του, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα των δύο δόσεων έχει μειώσει τις μολύνσεις με COVID-19 κατά 95,8%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.