Σελίδες

28 Αυγούστου 2020

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Σε πείσμα των Τούρκων, όπως δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης – κατ’ άλλους ο Κυριάκος μας – η Ελλάδα μεγαλώνει! Μεγαλώνει όχι μόνο κάνοντάς την 12 μίλια «θάλασσα» αλλά και γεμίζοντάς την με νέο σφριγηλό αίμα. Εις επίρρωση μάλιστα και επιβράβευση του τρόπου με τον οποίο αυξάνεται εκθετικά ο πληθυσμός μας, ο κυβερνήτης της χώρας μας συνεχάρη δημοσίως το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό μας, που κατάφερε προ ημερών να αποσπάσει από τα δόντια των Τούρκων μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών από μια θαλαμηγό που (αυτο;)βυθίζονταν στα νερά του Αιγαίου κοντά στη Χάλκη, Ρόδος μεριά. Αμ δε μεμέτηδες τι νομίσατε, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Τα τουρκόνια με δυσκολία κατάφεραν να αρπάξουν δεκαεννέα, εμείς εβδομήντα και βάλε, κάτι σαν Ελλάς-Τουρκία 70-19 δηλαδή, έστω και χωρίς το καμάρι του νεώτερου καλαθοσφαιρισμού μας, που το αφήσαμε να φύγει στην αλλοδαπή, αντί να το δελεάσουμε με κάτι που να αρμόζει στο ύψος του, για να το είχαμε τώρα στις δύσκολες στιγμές εδώ κοντά μας και να τους ταπώνει όλους όσους μας μπαίνουν στο ρουθούνι τελευταία. Τόσες και τόσες θέσεις υπήρχαν πρόσφατα διαθέσιμες, από την προεδρία της Δημοκρατίας μέχρι και του κρατικού ενημερωτή λοιμυξιολόγου, που είναι πολύ in εσχάτως με τον «ιό των εστεμμένων», χυδαϊστί «κορωνοϊό».

Αλλά φυσικά μέχρι να μεγαλώσει η μικρή Ελλάς και να ενηλικιωθεί, χρειάζεται την βοήθεια των συγγενών της, αυτών της φιλοπτώχου ευρωπαϊκής και αμερικανικής αδελφότητος, καθότι πάντα την εποφθαλμιούν οι Σελτζούκοι και οι Οθωμανοί της αντίπερα όχθης, οι οποίοι εδώ και δύο εβδομάδες έστειλαν την αρμάδα τους και μας κατσικώθηκαν στο Αιγαίο. Γιατί λέει θέλουν κι αυτοί θάλασσα, καθότι μεγάλη χώρα με 83 εκατομμύρια νοματαίους, τσαμπουκαλήδες και πεχλιβάνηδες, που κι αυτοί δικαιούνται να κάνουν και κανένα μπάνιο στη θάλασσα, μπας και ξεπλυθούν από τα διαχρονικά ανομήματά τους (πέραν της όποιας βρωμιάς τους από τους ιδρώτες του θέρους).

Και είναι και πολύ θρασείς γιατί η Ελλάδα δια της δημοκρατικά εκλεγμένης και περίλαμπρης πολιτικής της ηγεσίας, συναινούντος σιωπηρά και του κυρίαρχου λαού της, δεν έχει και καμιά σοβαρή αντίρρηση να τους δώσει πράμα. Εδώ έδωσε στην Ιταλία, έδωσε στην Αίγυπτο και τους λέει και τους Τούρκους ότι με την ίδια λογική θα δώσει και σ’ αυτούς, αρκεί να μαζέψουν την αρμάδα τους γιατί πώς να το κάνουμε, δεν είναι ωραίο να μας κογιονάρουν, άσχετα αν σιγά-σιγά συνηθίζουμε και στις καρπαζιές.

Γι’ αυτό και αναγκάζονται τώρα οι πολιτικοί μας άρχοντες να φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές «άγγλων, γάλλων, πορτογάλων» που λέει και η παλαιά λαϊκή ρήση, για να τους παρακαλέσουν να μεσολαβήσουν για να φύγουν επί τέλους οι Τουρκαλάδες από τα νερά μας καθότι οι ταγοί μας βρεθήκαν έξω από τα νερά τους και έχουν γίνει έξω φρενών. Καλά, θα μου πείτε, και γιατί δεν δίνουν εντολή να τους βουλιάξουν αυτοί που μπορούν και πρέπει να τους βουλιάξουν; Ε, εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Εντάξει, να δώσουν την εντολή να τους βουλιάξουν. Αλλά αυτοί που ξέρουν πώς να τους βουλιάξουν μπας και πέραν της τούρκικης αρμάδας βουλιάξουν και τίποτε άλλους; Υπάρχει βλέπετε και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Μακάρι τα επερχόμενα γεγονότα να με διαψεύσουν, αλλά τέτοια εντολή από τους πολιτικούς μας δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ. Για ποιον λόγο άλλωστε; Αφού έτσι κι αλλιώς μαζί τους η Ελλάδα μεγαλώνει. Άσχετα αν μικραίνει στα μάτια της ψυχής μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.