Σελίδες

31 Μαρτίου 2019

Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα ....ηρεμίας - ησυχίας!!!

katanixis.gr: Τι κρύβεται πίσω από τους σχεδιασμούς του υπουργείου μετά την αίθουσα ηρεμίας;

Άρα γε για το μέλλον ευαγγελίζονται και τον ...διαλογισμό για τα παιδιά μας;
Μήπως ο καθένας μας θα πρέπει να προβληματίζεται για τα κίνητρά τους και τον σχεδιασμό πίσω από φαινομενικά αθώους πειραματισμούς;
Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα ηρεμίας - ησυχίας!!!!!!!! 


Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, εκτός από τις συνηθισμένες αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ...«Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας». 

Η εν λόγω σχολική αίθουσα αποσκοπεί στην προαγωγή (;;;) της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση (;) της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη (;) και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας... 

Η δημιουργία της έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών. 

Το πρωτοποριακό εγχείρημα παρουσιάστηκε επισήμως την Πέμπτη 6η Μαρτίου και όλοι ευελπιστούν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της αίθουσα και αναμένουν θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία, στη ψυχική υγεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών. 

ΠΗΓΗ
https://scripta---manent.blogspot.com/2019/03/blog-post_193.html

ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.