Σελίδες

28 Μαρτίου 2019

Το παράλογο της λογικής…


Τρεις τύποι πάνε σε ένα μπαρ και παραγγέλνουν από ένα ποτό. Ο λογαριασμός αντιστοιχεί σε 10 ευρώ για τον καθένα, τα οποία και πληρώνουν. Στη συνέχεια το ξανασκέφτονται και παραπονιούνται για τις υψηλές τιμές. Ο ιδιοκτήτης τους λυπάται, και λέει στον μπάρμαν να τους επιστρέψει 5 ευρώ.
Ο μπάρμαν δυσκολεύεται στο να μοιράσει τα 5 ευρώ σε τρία άτομα, και αποφασίζει να τσεπώσει τα 2 και να επιστρέψει από ένα στους πελάτες. Οπότε έχουμε: Οι τρεις τύποι πλήρωσαν από 10 ευρώ ο καθένας, δηλαδή 30 στο σύνολο.
Εφόσον ο μπάρμαν τους επέστρεψε από ένα ευρώ στον καθένα, έχουν πληρώσει από 10-1=9 ευρώ έκαστος. Δηλαδή 9 Χ 3=27 ευρώ συνολικά.
Ο μπάρμαν τσέπωσε 2 ευρώ, όμως 27 + 2=29.
Που πήγε το ευρώ που λείπει;


Ας δούμε και κάτι άλλο. Έστω ότι οι πελάτες πλήρωσαν από 15 ευρώ ο καθένας, δηλαδή 45 σύνολο. Έστω ότι ο ιδιοκτήτης τους επιστρέφει 10 ευρώ, και έστω ότι ο μπάρμαν τσεπώνει τα 4 και τους δίνει από 2 ευρώ στον καθένα. Στη περίπτωση αυτή θα έχουν πληρώσει από 15-2=13 ευρώ ο καθένας.
Όμως 13 Χ 3=39. Ο μπάρμαν κράτησε μόνο 4 ευρώ. Οπότε 39+4=43.
Που πήγαν τα 2 ευρώ που λείπουν;


Και το χειρότερο: Αν ο μπάρμαν κρατήσει για πάρτη του 7 ευρώ, επιστρέφοντας μόνο από ένα στον κάθε πελάτη, φτάνουμε σε κάτι πολύ παράλογο.
Οι πελάτες θα έχουν πληρώσει συνολικά 42 ευρώ (15-1 Χ 3) όμως 42+7=49 ευρώ, τη στιγμή που οι πελάτες δεν έχουν πληρώσει παρά μόνο 45 ευρώ!
Από πού προέρχονται τα 4 επιπλέον ευρώ;


Strange Attractor  
Antinews
Ορθογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.