Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2019

Για ποιο λόγο κάποια μηνύματα μπαίνουν στα ανεπιθύμητα;

https://www.sciencelab.gr/wp-content/uploads/2017/11/spam.jpg
Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη
Δημοσιογράφος

Για όσους χρησιμοποιούμε καθημερινά τη διαδικτυακή αλληλογραφία (το γνωστό email), θα έχουμε παρατηρήσει πως ορισμένα μηνύματα πηγαίνουν στα ανεπιθύμητα, δημιουργώντας μας ακόμα και προβλήματα, κυρίως όταν καθυστερούμε να δούμε ένα σημαντικό μήνυμα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό, ακόμα και αν είναι μηνύματα που δεν πρέπει;

Τα ανεπιθύμητα μηνύματα οφείλονται σε ύπαρξη λάθους στο αλγοριθμικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε όσους γνωρίζουν, στη θεωρία του Bayes. 

Το αλγοριθμικό σύστημα δεν αναγνωρίζει πάντα όλα τα στοιχεία ή κάποιες λέξεις οι οποίες περιέχονται σε ορισμένα μηνύματα και αναλόγως του περιεχομένου του εκάστοτε email, αποφασίζει να τα ορίσει ως ‘’ανεπιθύμητα’’. Το σύστημα δηλαδή υπολογίζει το ανεπιθύμητο του μηνύματος, ανάλογα με το πόσα στοιχεία του γνωρίζει.

Οι Αλγόριθμοι βασισμένη στο θεώρημα του Bayes, χρησιμοποιούνται και στη Google, στη μηχανή αναζήτησης, όσο και σε σύγχρονες ρομποτικές μηχανές οι οποίες έχουν εξελιγμένη νοημοσύνη.

2 σχόλια:

  1. Εκτος απο αυτο αναφερετε το οποιο ειναι σωστο θα ηθελα να προσθεσω οτι πολλα μηνυματα στα...αζητητα η ανεπιθυμητα γιατι δεν ειναι "αρεστος" σε καποιους αυτα που λενε
    για διαφορους λογους ειτε γιατι λενε την ΑΛΗΘΕΙΑ ειτε γιατι δεν θελουν να ακουστει μια ενναλακτικη σκεψη που ειναι πιο κοντα σ'αυτα που θελουν να κρυψουν κλπ...Εκτος απο τα ανεπιθυμητα μηνυματα ομως τι κανουμε οταν εχουμε μια ανεπιθυμητη κυβερνηση εκει χρειαζονται πιο δυναμικοι τροποι αντιμετωπισης κατι που δεν το βλεπω προς το παρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Σκαμπαρδώνη28 Ιανουαρίου, 2019 18:46

    Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλησπέρα! Ενδέχεται να υπάρχει και αυτή η περίπτωση, αν και εξέτασα το συγκεκριμένο θέμα από τεχνική και πρακτική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.