Σελίδες

26 Νοεμβρίου 2018

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ

Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης, τιμά και φέτος τον Όσιο Πορφύριο.

Με πολλή μεγάλη εν Χριστώ χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνουμε στο ποίμνιο του Χριστού, οτι η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τιμά και φέτος, Πανηγυρικά τον Όσιο Πορφύριο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, όπου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία [ 7 το απόγευμα με 11 το βράδυ], εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης [ Λεωφόρος Στρατού 3 ] και στην οποία θα προεξάρχει ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Πατέρας Γεώργιος Αλευράς, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, παραμονές της εορτής του Αγίου μας, στης 6 το απόγευμα, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Δημητρίου και Αναργύρων, που βρίσκετε εντός της στρατιωτικής σχολής Αξιωματικών Σωμάτων [ Πλ.Γεμιστού και Εγνατία], θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Οσίου Πορφυρίου, θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου-Πολιούχου Θεσσαλονίκης, Ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ.Ανθίμου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στης 6 μ.μ., εντός του Ναού του Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, με ομιλητές, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Πατέρα Χρυσόστομο Μαιδώνη, με θέμα "Ο Όσιος Πορφύριος και οι σύγχρονες αιρέσεις" και την κ.Αικατερίνη Βασιλάκη, μουσικό, με θέμα "Οι εμπειρίες της μουσικής κατα τον Όσιο Πορφύριο".

Την ευλογημένη αυτη Ημερίδα, συνδιοργανώνουν, το Ορθόδοξο Μακεδονικό Παρατηρητήριο, η Χριστιανική Καταφυγή Νέων του Αγίου Δημητρίου και Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης.

Περαίνοντας, αφού ευχαριστήσουμε με όλη μας την ψυχή, τον καλό Θεό και την Παναγία Μητέρα μας, που μας αξιώνουν και φέτος να τιμάμε τον Προστάτη Άγιο μας, προτρέπουμε όλους τους ανθρώπους, και ειδικά τους νέους μας, να προσέλθουν για να τιμήσουν τον Άγιο της Χαράς και της Ελπίδας, τον Όσιο Πορφύριο.

Με ειλικρινή αγάπη προς τον Άγιο.

Ένας ανάξιος νέος, τέκνο του Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.